Rămâi conectat

Actualitate

CRESC prețurile la ulei: Cu cât se vinde un litru într-un cunoscut lanț de supermarketuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CRESC prețurile la ulei: Cu cât se vinde un litru într-un cunoscut lanț de supermarketuri

Dacă în urmă cu câteva luni prețul litrului de ulei nu trecea de 10 lei, lucrurile s-au schimbat dramatic. Crizele suprapuse din ultima perioadă fac ca românii să fie nevoiți să achite prețuri record.

Prețul la ulei atinge noi valori uriașe în România. Cât costă un litru într-un mare lanţ de magazine

În prezent, în marile lanțuri de supermarketuri din țară, cu greu se mai găsește ulei cu sub 10 lei pe litru.

Majoritatea tipurilor de ulei de floarea soarelui au prețuri care trec frecvent de 10 lei, chiar de 15 lei în unele situații.

La un cunoscut lanţ de magazine de la noi din ţară, acest produs s-a scumpit mult, depăşind chiar și pragul de 15 lei pe litru, informează Asociația pentru Protecția Consumatorilor.

”La Kaufland, uleiurile de floarea soarelui au trecut de prețul psihologic de 15 lei/litru!”, scriu cei de la sursa citată, pe Facebook.

Pentru a dovedi această afirmație, cei de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor vin și cu câteva poze făcute în acest magazin.

Pe rafturile supermarketului se observă câteva tipuri de ulei al căror preț trece chiar și de 16 lei.

Astfel, un litru de ulei Bonatello costă 16,39 lei, în timp ce litrul de ulei Floriol se vinde cu 15,39 lei. Aceeași cantitate de ulei Spornic valorează în prezent 15,99 lei.

Prețurile sunt uriașe, dar uleiul nu ne va lipsi, spun autoritățile

În această primăvară, în alte state din Europa situația a ajuns să fie mult mai gravă. Uleiul de floarea soarelui a fost raționalizat.

Oficialii din Guvernul Ciucă spun că în România situația este sub control. Luna trecută, ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, dădea asigurări că România este foarte departe de o astfel de situație.

La rândul său, și premierul Nicolae Ciucă spunea recent că România are cantități suficiente de floarea-soarelui şi nu există pericolul să nu poată fi asigurat necesarul de ulei pentru anul în curs.

”Am discutat cu fermierii şi cu procesatorii şi în acest moment există cantitatea de floarea-soarelui necesară până la sfârşitul recoltei, adică până în luna august şi, de asemenea, mi-au dat asigurări că există materie primă până la sfârşitul anului”, spunea șeful Executivului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea