Rămâi conectat

Ştirea zilei

Creditorii care au depus plângeri penale împotriva lui Ovidiu Jidveian și a firmei Parc Residence și-ar putea pierde dreptul de vot în procedura de insolvență

Unirea Ziarul

Publicat

în

Creditorii care au depus plângeri penale împotriva lui Ovidiu Jidveian și a firmei Parc Residence și-ar putea pierde dreptul de vot în procedura de insolvență

Administratorul special al societății a cerut rectificarea tabelului preliminar al creanțelor

Administratorul special al societății Parc Residence Alpha SRL Alba Iulia, societate urmărită penal în dosarul de înșelăciune instrumentat de procurori din Cluj-Napoca, vrea ca persoanele care au depus plângeri penale împotriva firmei și a fostului administrator Ovidiu Jidveian să nu mai aibă drepturi depline, respectiv dreptul de vot în cadrul procedurii de insolvență.

Printr-o adresă înaintată administratorului judiciar, administratorul special afirmă că acești creditori ar trebui înscriși în tabelul preliminar „sub condiție suspensivă”.

Potrivit legislației, titularii creanţelor sub condiţie suspensivă la data deschiderii procedurii au drept de vot numai după îndeplinirea condiţiei respective.

În cazul particular al societății Parc Residence, condiția ar fi reprezentată de soluționarea acțiunii civile în dosarul penal deschis de procurori, în urma plângerilor formulate de 40 de creditori.

Citește și: Cine este investitorul MISTERIOS, prezentat creditorilor Parc Residence Alpha drept potențial investitor care ar urma să cumpere și să finalizeze blocurile din Alba Iulia

„Aceștia au calitatea de părți vătămate în dosarul penal, formulând plângere penală împotriva subscrisei și a fostului administrator Jidveian Ovidiu. La momentul întocmirii Tabelului Preliminar Rectificativ nr. 1 nu s-a cunoscut faptul că au formulat plângeri penale.

Creditorii menționați au ascuns cu știință la formularea înscrierii la masa credală faptul că au formulat plângeri penale împotriva subscrisei, având calitatea de persoane vătămate în dosarul penal, fapt ce atrăgea, în virtutea legii, înscrierea creanțelor deținute sub condiție suspensivă, până la soluționarea acțiunii civile din dosarul penal”, se precizează în adresa înaintată de administratorul special al societății.

Un dosar pe această temă, având ca obiect contestație împotriva tabelului preliminar rectificativ al creanțelor, a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 20 iunie 2024.

Citește și: Afacerea condusă de Ovidiu Jidveian, Parc Residence Alpha – milioane de euro scoase din firmă și împrumuturi fără documente

În realitate însă, textul respectiv din Legea insolvenței se referă la creanțele izvorâte din faptele ilicite, or în speță, creanțele persoanelor care au depus plângeri penale provin din acte juridice licite, care nu au fost anulate de nicio instanță până la data prezentei.

În dosar se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave, delapidare în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în perioada 2019 – octombrie 2023, Ovidiu Jidveian a promis spre vânzare un număr total de 263 de spații locative sau comerciale, către 201 de promitenți cumpărători, deşi Primăria Municipiului Alba lulia autorizase executarea unui proiect imobiliar conținând doar 41 de apartamente, cu spații comerciale şi de alimentație publică, care urmau a fi amplasate în două corpuri de clădire.

Citește și: Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia: Administratorul judiciar cere în instanță anularea antecontractului prin care Ovidiu Jidveian a scos din firmă 6 milioane de euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj-Napoca au pus sechestru pe cele două blocuri din centrul municipiului Alba Iulia și pe terenul aferent acestora, în vederea reparării pagubei reținute în dosar, în valoare de 31,4 milioane de lei și 5,2 milioane de euro.

Curtea de Apel Cluj a prelungit mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Ovidiu Jidveian. Acesta a contestat decizia, dosarul urmând să se judece la Înalta Curte de Casație și Justiție în data de 15 iulie 2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alba Iulia, vizibilă de pe autostradă. Inscripție 3D, inspirată din modelul de la Hollywood, amplasată pe zidurile Cetății

Bera Larisa

Publicat

în

Alba Iulia, vizibilă de pe autostradă. Inscripție 3D, inspirată din modelul de la Hollywood, amplasată pe zidurile Cetății Alba Iulia va avea o nouă atracție turistică impresionantă, odată cu montarea unei inscripții 3D cu numele orașului, în dreapta porții a III-a a Cetății, deasupra restaurantului PUB 13. Inscripția, inspirată de faimosul model Hollywood, va fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea