Rămâi conectat

Actualitate

Contrastul dintre primele acordate de stat si cele din mediul privat: Care sunt diferențele dintre cele două medii

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Contrastul dintre primele acordate de stat si cele din mediul privat: Care sunt diferențele dintre cele două medii

Într-un context marcat de austeritate, distribuirea primelor de Crăciun în 2023 înregistrează o varietate semnificativă între companiile din sectorul public și cele din sectorul privat.
Datele recente dezvăluie că, în ciuda vremurilor dificile, unele companii de stat își recompensează angajații cu sume substanțiale, în timp ce altele optează pentru măsuri de restrângere.

Companiile de stat, inclusiv Transgaz, au decis să acorde prime substanțiale, cu Transgaz dublând adaosul de Crăciun la 1.000 de lei net per angajat. În schimb, altele, precum Tarom și Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), au ales să nu acorde prime de Crăciun în 2023.

În sectorul public, companii de stat precum Transelectrica și Aeroporturi adoptă abordări diferite în acordarea primelor de Crăciun. La Transelectrica, angajații se pot aștepta la o primă de 1.000 de lei net, în timp ce la Aeroporturi, suma este de 10.000 de lei. În schimb, la Nuclearelectrica, valoarea primelor este ținută strict secretă.

Cu variații notabile în sectorul privat, Exim Banca Românească a transmis că nu a acordat prime la finalul anului 2023. În schimb, Compania Municipală Termoenergetica a decis să ofere diverse ajutoare sociale angajaților săi, totalizând o sumă de aproximativ 31 de milioane de lei.

Citește și: Sindicatele din Finanțe, Vamă și ANAF anunță acțiuni de amploare împotriva deciziei Guvernului: Ce decizie îi revolta si cand vor avea loc protestele

În contrast, sectorul privat este caracterizat de o tendință generală de acordare a bonusurilor, cu peste 90% dintre companii în România anunțând intenția de a oferi astfel de beneficii cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou. Conform unui sondaj, valoarea acestor bonusuri se situează, în majoritatea cazurilor, între 1.000 și 1.500 de lei.

Sursa: romaniatv.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea