Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Contractul pentru Secțiunea 2 din Autostrada Sibiu – Pitești, semnat de CNAIR: Când ar trebui finalizate lucrările

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Contractul pentru Secțiunea 2 din Autostrada Sibiu – Pitești, semnat de CNAIR: Când ar trebui finalizate lucrările

Contractul pentru Secţiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Piteşti, în valoare de aproape un miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA, a fost semnat luni de CNAIR. Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Prima secţiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpaţii intră în linie dreaptă! CNAIR a semnat astăzi contractul în valoare de aproape 1 miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA) pentru Secţiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Piteşti! Finanţarea este asigurată din fonduri europene”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Cu o lungime de 31,33 km, Secţiunea Boiţa-Cornetu trebuie finalizată în anul 2027, asocierea de antreprenori turci având la dispoziţie 18 luni pentru proiectare şi 50 de luni pentru execuţie, scrie Agerpres.

Potrivit ministrului, pe traseul acestei secţiuni, care face parte din coridorul 4 Pan-European, vor fi construite: 49 de poduri şi viaducte, 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 metri şi 1.590 metri (lungime totală de 4.920 m), un ecoduct pentru mamifere mari în zona localităţii Lazaret, panouri fonoabsorbante în zonele în care traseul trece în apropiere de localităţi sau de arii protejate şi aliniamente de arbori în dreptul localităţilor, pentru reţinerea poluanţilor atmosferici.

CNAIR a anunţat la finele anului trecut că proiectarea şi execuţia lucrărilor de construcţie a secţiunii 2 din autostrada Sibiu – Piteşti vor fi realizate de Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret.

Conform CNAIR, durata de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prețurile la alimente vor exploda în toamna aceasta: Ce produse de bază vor deveni un lux pentru români

Bera Larisa

Publicat

în

Prețurile la alimente vor exploda în toamna aceasta: Ce produse de bază vor deveni un lux pentru români În această toamnă, românii se confruntă cu noi scumpiri ale alimentelor de bază, în special la uleiul de floarea-soarealui, carne și lactate. Specialiștii anuntă că nivelul recoltei de floarea-soarelui a atins cel mai scăzut nivel din ultimii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea