Rămâi conectat

Politică Administrație

Construcţia noii staţii de epurare de la Blaj, în valoare de 5 milioane de euro, începe în acest an

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Contractul de execuţie a fost semnat ieri, la sediul operatorului judeţean SC Apa CTTA Alba

Ieri, 12 martie, la sediul SC Apa CTTA Alba, operatorul judeţean de apă, într-un cadru festiv, s-a semnat contractul de execuţie a lucrărilor la staţia de epurare a apelor uzate din Blaj, în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”, în valoare de peste 102 milioane de euro, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, cu fonduri ale Uniunii Europene. Câştigătoare a licitaţiei a fost declarată firma Bilfinger Berger Baugesellschaft mbh, Sucursala Bucureşti, reprezentată la semnarea contractului de directorul Sorin Seteanu şi de un reprezentant al biroului din Viena al companiei germane, cu o tradiţie de peste 130 de ani în domeniu. Din partea SC Apa CTTA Alba, contractul a fost semnat de directorul general Viorel Lazăr, dar de la eveniment nu au lipsit directorul adjunct Ioan Dreghiciu, principalul „vinovat” pentru acest proiect şi Eugen Ioniţă, şeful Unităţii de Implementare a Proiectului, alţi colaboratori. Valoarea staţiei de epurare este de circa 5 milioane de euro, iar lucrările vor trebui finalizate în doi ani de zile.
„Vă felicit pentru câştigarea licitaţiei şi vrem ca lucrările să înceapă cât mai repede, ca să recuperăm timpul pierdut cu contestaţiile şi termenele de judecată. Dorim să înceapă cât mai rapid organizarea de şantier şi apoi proiectarea pe obiectele prevăzute în proiect, iar acolo unde există deja proiecte să înceapă efectiv execuţia lucrărilor. Este vorba despre lucrări sociale, cum este această staţie de epurare, obligatorie pentru un municipiu ca Blajul. Rugămintea mea este să înceapă cât mai repede lucrările şi vă asigur de tot sprijinul Apa CTTA pentru un ritm susţinut şi pentru atingerea scopului final: să avem o apă epurată de cea mai bună calitate la Blaj „, a declarat directorul general al SC Apa CTTA Alba, Viorel Lazăr.
„Sperăm să facem un proiect frumos, de lungă durabilitate, în parametrii promişi. Vom urgenta pe cât posibil organizarea de şantier şi proiectarea, dar sperăm să vorbească mai mult faptele noastre decât vorbele”, a declarat directorul firmei executante a lucrărilor, Sorin Seteanu.
La rândul său, primarul Blajului, Gheorghe Rotar, a subliniat că staţia de epurare este aşteptată de mult timp de către blăjeni, după experienţa tristă avută în 1997, când lucrările la vechea staţie de epurare au fost abandonate după 3 ani. „Noi ştim să lucrăm cu germanii, pentru că avem experienţă cu compania Bosch şi vă asigurăm de tot sprijinul administraţiei locale, pentru obţinerea autorizaţiilor şi avizelor necesare. Vă aştept la Blaj şi m-aş bucura dacă în maximum 1 – 2 luni ar începe organizarea de şantier. Vă felicit şi sper să fie un proiect reuşit”, a spus primarul blăjean Gheorghe Rotar. În calitate de reprezentant al Asociaţiei „Apa Alba”, Ioan Besoiu, a subliniat, la rândul său, necesitatea recuperării timpului pierdut cu contestaţiile şi a menţionat că există toate condiţiile ca acest proiect să se deruleze foarte bine, accentuând colaborarea cu SC Apa CTTA. La final, s-a ciocnit un pahar de şampanie, în cinstea semnării contractului pentru această investiţie deosebit de importantă pentru Blaj. Noua staţie de epurare va fi construită pe amplasamentul vechii staţii de epurare de pe malul Târnavei, păstrându-se clădirile care mai sunt funcţionale.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP Administrația municipiului Alba Iulia a lansat, recent, licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede achiziționarea de autoturisme electrice și autoturisme hibrid plug-in. Citește și: Nu au fost simple promisiuni electorale. Primăria Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea