Rămâi conectat

Politică Administrație

Consiliul Local Cricău întoarce spatele intereselor cetăţenilor comunei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Şedinţa Consiliului Local Cricău din 15 februarie mi-a lăsat un gust amar. Mi s-a dovedit că mulţi dintre colegii consilieri preferă să se poziţioneze efectiv cu spatele la interesele cetăţenilor comunei, invocând, între altele, frici de neînţeles. În calitate de consilier independent, am încercat să valorific o oportunitate excelentă pentru a uşura demersurile concetăţenilor mei de a obţine acte de identitate şi acte de stare civilă.

Să explic pe scurt. În luna aprilie va începe să funcţioneze la Ighiu un nou serviciu public comunitar local de evidenţa persoanelor. Pe adresa Primăriei Cricău a sosit o adresă din partea colegilor din administraţia locală a comunei învecinate Ighiu prin care se lansa practic invitaţia ca administraţia din Cricău să facă demersurile necesare pentru ca şi locuitorii din Cricău să beneficieze de facilităţile oferite de acest serviciu de evidenţa persoanelor.

Am iniţiat în acest sens un proiect de hotărâre, supus la vot în şedinţa de acum câteva zile a Consiliului Local Cricău. Nu am reuşit, din păcate, să conving decât câţiva colegi consilieri de necesitatea adoptării acestui proiect. Este vorba de Neluţu Iacşa şi Nicolae Jina (PSD) şi Dumitru Dîrlea (ALDE), cărora le mulţumesc  încă o dată pe această cale.

Aleşii locali liberali au fost de părere că ar fi trebuit realizată în prealabil o dezbatere publică pe această temă. Eu stau şi mă întreb: de ce există, totuşi , Consiliul Local, care este rostul nostru de reprezentanţi ai comunităţii? Nu cumva chiar acela de a ne asuma responsabilităţi în chestiuni de importanţă majoră, menite să facă mai bun traiul concetăţenilor? Arondarea Cricăului la Serviciul Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Ighiu ar fi scutit locuitorii comunei noastre de mult timp pierdut pe drum şi la ghişee în Alba Iulia pentru diverse acte. Şi, cel mai important, reprezentanţii serviciului s-ar fi deplasat pentru soluţionarea unor asemenea probleme la domiciliile persoanelor netransportabile!

Din păcate, aceste facilităţi nu vor exista, pentru că majoritatea din Consiliul Local Cricău nu a binevoit să reflecteze suficient asupra necesităţii arondării pe care eu am propus-o. Accentuez asupra faptului că propunerea nu era sub nicio formă în scop personal, ci în interesul cetăţenilor din Cricău! Şi mai trist este că s-a adus în discuţie o teamă, nedemnă de secolul 21, în opinia mea, aceea că dacă locuitorii din Cricău se mută cu cărţile de identitate la Ighiu, Cricăul îşi poate pierde statutul de comună…

Tot în şedinţa de consiliu din 15 februarie s-a aprobat, în urma unei propuneri a Ocolului Silvic „Iezerul Trascău”, în administrarea căruia se află pădurea comunală, ca preţul metrului cub de lemn pe picior să fie mai mare cu 10 lei, crescând de la 60 la 70 de lei. Şi în acest caz doar eu şi colegii care au susţinut proiectul despre care am amintit anterior am avut o altă opinie, considerând că este important pentru buzunarul fiecărui locuitor din Cricău ca preţul lemnului să rămână neschimbat.

Domnilor colegi consilieri locali din Cricău care aţi votat pentru creşterea preţului, oare nu era necesară şi în această speţă o dezbatere publică prealabilă!?!

Darius-Nicolae IACŞA

Consilier local independent Cricău


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea