Consiliul Local Cricău întoarce spatele intereselor cetăţenilor comunei
Şedinţa Consiliului Local Cricău din 15 februarie mi-a lăsat un gust amar. Mi s-a dovedit că mulţi dintre colegii consilieri preferă să se poziţioneze efectiv cu spatele la interesele cetăţenilor comunei, invocând, între altele, frici de neînţeles. În calitate de consilier independent, am încercat să valorific o oportunitate excelentă pentru a uşura demersurile concetăţenilor mei de a obţine acte de identitate şi acte de stare civilă.
Să explic pe scurt. În luna aprilie va începe să funcţioneze la Ighiu un nou serviciu public comunitar local de evidenţa persoanelor. Pe adresa Primăriei Cricău a sosit o adresă din partea colegilor din administraţia locală a comunei învecinate Ighiu prin care se lansa practic invitaţia ca administraţia din Cricău să facă demersurile necesare pentru ca şi locuitorii din Cricău să beneficieze de facilităţile oferite de acest serviciu de evidenţa persoanelor.
Am iniţiat în acest sens un proiect de hotărâre, supus la vot în şedinţa de acum câteva zile a Consiliului Local Cricău. Nu am reuşit, din păcate, să conving decât câţiva colegi consilieri de necesitatea adoptării acestui proiect. Este vorba de Neluţu Iacşa şi Nicolae Jina (PSD) şi Dumitru Dîrlea (ALDE), cărora le mulţumesc încă o dată pe această cale.
Aleşii locali liberali au fost de părere că ar fi trebuit realizată în prealabil o dezbatere publică pe această temă. Eu stau şi mă întreb: de ce există, totuşi , Consiliul Local, care este rostul nostru de reprezentanţi ai comunităţii? Nu cumva chiar acela de a ne asuma responsabilităţi în chestiuni de importanţă majoră, menite să facă mai bun traiul concetăţenilor? Arondarea Cricăului la Serviciul Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Ighiu ar fi scutit locuitorii comunei noastre de mult timp pierdut pe drum şi la ghişee în Alba Iulia pentru diverse acte. Şi, cel mai important, reprezentanţii serviciului s-ar fi deplasat pentru soluţionarea unor asemenea probleme la domiciliile persoanelor netransportabile!
Din păcate, aceste facilităţi nu vor exista, pentru că majoritatea din Consiliul Local Cricău nu a binevoit să reflecteze suficient asupra necesităţii arondării pe care eu am propus-o. Accentuez asupra faptului că propunerea nu era sub nicio formă în scop personal, ci în interesul cetăţenilor din Cricău! Şi mai trist este că s-a adus în discuţie o teamă, nedemnă de secolul 21, în opinia mea, aceea că dacă locuitorii din Cricău se mută cu cărţile de identitate la Ighiu, Cricăul îşi poate pierde statutul de comună…
Tot în şedinţa de consiliu din 15 februarie s-a aprobat, în urma unei propuneri a Ocolului Silvic „Iezerul Trascău”, în administrarea căruia se află pădurea comunală, ca preţul metrului cub de lemn pe picior să fie mai mare cu 10 lei, crescând de la 60 la 70 de lei. Şi în acest caz doar eu şi colegii care au susţinut proiectul despre care am amintit anterior am avut o altă opinie, considerând că este important pentru buzunarul fiecărui locuitor din Cricău ca preţul lemnului să rămână neschimbat.
Domnilor colegi consilieri locali din Cricău care aţi votat pentru creşterea preţului, oare nu era necesară şi în această speţă o dezbatere publică prealabilă!?!
Darius-Nicolae IACŞA
Consilier local independent Cricău
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Programul de funcționare al Biroului Unic din Carolina Mall va fi prelungit. Anunțul Primăriei Municipiului Alba Iulia
Programul de funcționare al Biroului Unic din Carolina Mall va fi prelungit. Anunțul Primăriei Municipiului Alba Iulia Începând cu 16 septembrie 2024, programul de funcționare al Biroului Unic din Carolina Mall va fi prelungit, au anunțat reprezentanții Primăriei Municipiului Alba Iulia în 13 septembrie 2024. Citește și: 19 consilieri locali de la Primăria Alba Iulia, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana 2024. Care este originea numelui pe care îl poartă mii de românce
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje de Sfânta Ana 2024. URARI și felicitări de ”la mulți ani” pentru persoanele care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
9 septembrie: Ziua Sfintei Ana, ocrotitoarea copiilor și a maternității. Ce nume se sărbătoresc
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Varza murată – proprietăţi, leac popular excelent pentru minte, inimă şi… trup
-
Opinii - Comentariiacum o zi
12 septembrie: 142 de ani de la nașterea, la Cenade, a marelui Ion Agârbiceanu. Povestea din care s-a inspirat pentru Fefeleaga
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
13 septembrie: Ziua internaţională a ciocolatei, cel mai iubit gust de pe cele şapte continente