Rămâi conectat

Ştirea zilei

Consiliul Județean Alba susține implementarea învățământului dual

Ziarul Unirea

Publicat

în

star9Școala Profesională Germană reprezintă un nou început pentru învăţământul profesional în România. Pregătirea practică vizează integrarea mai uşoară a viitorilor absolvenţi pe o piaţă a muncii aflată într-o continuă schimbare. Programul se adresează tuturor elevilor clasei a 8-a care doresc să beneficieze de oportunităţile oferite de acest program specializat.

Alba Iulia este cel de al doilea oraș din țară unde se pune pe picioare un astfel de proiect. Școala profesională germană funcționează într-o clădire a Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa”. Momentan funcționează două clase a câte 23 de elevi fiecare. Specializările oferite sunt: modelier și electromecanic utilaje și instalații industriale. Consiliul Judeţean Alba a făcut posibil ca sălile de clasa unde învaţă elevii să fie renovate iar agenții economici implicați în acest proiect pun la dispoziţia elevilor utilajele necesare dotării sălilor. La finalul anilor de studiu și practică elevii vor avea asigurat un loc de muncă.

Ion Dumitrel, președintele CJ Alba spune că Şcoala Profesională Germană răspunde unei nevoi acute a companiilor din județ – lipsa de personal calificat pe piața muncii: ”Îmbătrânirea populației și evoluția demografică fac dificilă găsirea de angajați cu specializări tehnice. Este important ca astăzi să formăm tineri tehnicieni după metode moderne care să se plieze pe nevoile companiilor.

Prin acest program elevii sunt stimulați prin mai multe avantaje, cum ar fi învățarea unei meserii în trei ani, bursă lunară (400 lei), posibilitatea de a-și continua studiile pentru obținerea BAC-ului, obținerea unei diplome recunoscute la nivel european, precum și prioritatea absolută la angajare.

Agenții economici implicați în proiect sunt: Star Transmission, Bosch Rexroth, Supremia, Saturn,  IPEC, Apulum.

[nggallery id=1762]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare În APRILIE 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scadere cu 1673 sosiri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea