Consiliul Concurenţei, investigaţie pe piaţa lucrărilor de semnalizare rutieră: Trei companii s-ar fi înțeles să-și împartă procedurile de achiziție publică
Consiliul Concurenţei, investigaţie pe piaţa lucrărilor de semnalizare rutieră: Trei companii s-ar fi înțeles să-și împartă procedurile de achiziție publică
Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere anticoncurenţială pe piaţa comercializării şi execuţiei lucrărilor de semnalizare rutieră din România.
Autoritatea de concurenţă are indicii că trei companii s-au înţeles, în principal, să îşi împartă procedurile de achiziţie publică care vizează comercializarea şi execuţia lucrărilor de semnalizare din România, cel puţin cele organizate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA începând cu anul 2023.
Citește și: Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Kronospan vrea să preia ZG Timber Sebeș: „O decizie va fi emisă în termenele prevăzute de lege”
În acest fel, companiile ar încerca să îşi asigure câştigarea contractelor în condiţii mai puţin competitive şi, implicit, cu costuri mai mari pentru clienţi.
Astfel, au fost efectuate inspecţii inopinate la sediile şi/sau punctele de lucru ale companiilor Dumava Semnalizare SRL, Girod Semnalizare Rutieră SRL şi Gamida Euromark SRL, precum şi la un furnizor de produse de marcaj rutier, dar care nu este vizat de investigaţie.
Investigaţia a fost declanşată în urma plângerii companiei Vesta Investment SRL.
Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.
În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.
Autoritatea de concurenţă a sancţionat, anterior, patru companii pentru trucarea unor licitaţii pentru semnalizarea rutieră cu amenzi în valoare totală de 3,1 milioane de lei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
ANAF vine în sprijinul medicilor: Broșură și seminarii pentru fiscalizarea corectă a veniturilor
ANAF vine în sprijinul medicilor: Broșură și seminarii pentru fiscalizarea corectă a veniturilor În contextul derulării unui nou program de conformare, Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat o broșură dedicată medicilor, la nivel national, care vizează medicii înregistrați sub forma cabinetelor medicale independente sau ca persoane fizice independente, care au venituri din asistență medicală […]
VIDEO | Anamaria Gavrilă îi numește ”câini” și ”teroriști” pe jurnaliști. Șefa POT anunță o lege pentru plata de la buget a presei ”friendly”
Anamaria Gavrilă îi numește ”câini” și ”teroriști” pe jurnaliști. Șefa POT anunță o lege pentru plata de la buget a presei ”friendly” Anamaria Gavrilă, șefa POT, a spus miercuri, 7 mai 2025, că va face o lege pentru a-i plăti pe jurnaliștii pe care îi consideră „friendly” sau prietenoși de la bugetul de stat, pentru […]
VIDEO | Sondaj de opinie pentru turul doi al alegerilor prezidențiale 2025: George Simion, avans de aproape 10%, Rezultatele, prezentate de Nicușor Dan
Sondaj de opinie pentru turul doi al alegerilor prezidențiale 2025: George Simion, avans de aproape 10%, Rezultatele, prezentate de Nicușor Dan Un prim sondaj prezentat de Nicușor Dan arată că diferența dintre cei doi candidați la alegerile prezidențiale s-a strâns foarte mult. Potrivit cifrelor, între George Simion și Nicușor Dan ar mai fi o diferență […]