Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Kronospan vrea să preia ZG Timber Sebeș: „O decizie va fi emisă în termenele prevăzute de lege”
Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Kronospan vrea să preia ZG Timber Sebeș: „O decizie va fi emisă în termenele prevăzute de lege”
„Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Kronospan Holdings South Limited intenţionează să preia ZG Timber Sebes SRL”, anunţă autoritatea de concurenţă, potrivit News.ro.
ZG Timber Sebeș SRL dispune la Sebeș de capacităţi de producţie pentru cherestea şi peleţi
Kronospan Holdings South Limited este specializată în producţia şi distribuţia plăcilor aglomerate din lemn (PAL, MDF, OSB) şi a plăcilor melaminate.
Citește și: Kronospan a cumpărat fosta fabrică Holzindustrie Schweighofer, în prezent ZG Timber din Sebeș. Ce se întâmplă cu angajații
În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.
Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile, notează News.ro.
Grupul Ziegler a intrat în insolvenţă în urmă cu câteva luni, fiind vorba de compania care deţine fosta fabrică din Sebeş a HS Timber, cunoscută în trecut drept Holzindustrie Schweighofer.
În 2023, compania austriacă HS Timber, fostă Schweighofer, a vândut fabrica din Sebeş, atunci cu 650 de angajaţi, grupului german Ziegler, constructor de case de lemn. Divizia de fabrici de cherestea a Grupului Ziegler mai deţine unităţi de producţie în Germania şi Suedia.
La finele anului 2019, grupul austriac Holzindustrie Schweighofer a anunţat că adoptă un nume şi o imagine nouă şi devine HS Timber Group, iar fabricile Grupului – cele trei fabrici de cherestea (Sebeş, Rădăuţi, Reci) şi fabrica de panouri din lemn masiv din România (Siret), împreună cu fabrica de cherestea din Germania (Kodersdorf) – vor funcţiona sub numele de HS Timber Productions. Fabrica de panel din România (Comăneşti) funcţionează sub numele de HS Baco Panels.
Kronospan este o companie din industria prelucrării lemnului din Austria, cu fabrici producătoare de panouri din lemn în Europa şi China. Compania a intrat pe piaţa din România în anul 1999 când a deschis o firmă de import. În 2004 a achiziţionat de la Gruppo Frati fabrica de la Sebeş care produce PAL (plăci aglomerate din lemn) şi MDF (medium-density fibreboard) pentru industria mobilei, într-o tranzacţie de 250 milioane de euro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
380 de standarde ocupaționale și calificări, actualizate sau dezvoltate până în 2029, cu implicarea unor experți: Proiect al Ministerului Muncii
380 de standarde ocupaționale și calificări, actualizate sau dezvoltate până în 2029, cu implicarea unor experți: Proiect al Ministerului Muncii Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale și Autoritatea Națională pentru Calificări lansează un proiect amplu dedicat modernizării formării profesionale în România. Este vorba despre actualizarea, revizuirea și dezvoltarea de noi standarde ocupaționale și calificări […]
Autostrada A13 Sibiu-Bacău: Un nou șantier va fi deschis pe lotul dintre Boița și Făgăraș, pe aproape 20 km. Valoarea contractului, 1,54 miliarde lei, fără TVA
Autostrada A13 Sibiu-Bacău: Un nou șantier va fi deschis pe lotul dintre Boița și Făgăraș, pe aproape 20 km. Valoarea contractului, 1,54 miliarde lei, fără TVA Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a emis o autorizație de construicție necesară începerii lucrărilor unui nou șantier de autostradă. Este vorba de Lotul 2 Avrig – Mârșa (DJ 105G) – […]
Economistul Radu Georgescu: „Cum se explică rezultatul alegerilor? Economia ne-a dat o bâtă în cap!”
Economistul Radu Georgescu: „Cum se explică rezultatul alegerilor? Economia ne-a dat o bâtă în cap!” Economistul Radu Georgescu afirmă că explicația pentru rezultatul alegerilor poate fi găsit în economie, la lecția despre inflație. „Mulți oameni sunt surprinși de rezultatul alegerilor de duminică. Eu nu sunt. Am explicat de mai multe ori că în anul 1 […]