Consiliu etic, la Spitalul din Alba Iulia: 6 medici și 4 asistenți medicali vor analiza sesizările pacienților
Consiliul etic al Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ce va analiza sesizările pacienților, este format, pentru moment, din 10 membri, dintre care 5 supleanți, potrivit unei informări publicate pe site-ul instituției. Consiliul se înființează la solicitarea Ministerului Sănătății. El va mai avea în componență și reprezentanți ai autorităților locale și ai asociaților de pacienți.
În urma voturilor acordate de personalul Spitalului, pentru constituirea Consiliului, au fost aleși medicii: Cătălina Ghemeș (medic primar Obstetrică Ginecologie – 11 voturi), Aurel Crișan (medic șef UPU – 9 voturi), Mihaela Matei (medic primar neurologie – 8 voturi) și asistenții: Monica Boldor (asistent medical principal Ambulatoriu integrat spitalului cu cabinete de specialitate – 27 voturi) și Doina Presecan (asistent medical principal ATI – 26 voturi).
Totodată, Consiliul are și un număr de 5 membri supleanți care vor analiza sesizările pacienților când membrii plini nu sunt disponibili: Mihaela Susan (medic primar oftalmologie), Coșarcă Ramona Gheorghe (medic specialist Cardiologie) și Bogdan Ghigolea (medic specialist nefrologie) – ei au fost aleși cu câte 7 voturi. Asistenții supleanți sunt: Mihaela Cîra (Neonatologie – 24 voturi) și Nadia Vesa (Bloc operator – 23 voturi).
Consiliul va analiza sesizările pacienților din Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și vor propune sancțiuni acolo unde va fi cazul. Potrivit regementărilor legale activitatea Consiliului Etic va fi raportată și evaluată de reprezentanții Ministerului Sănătății, o dată la trei luni.
Votul a fost acordat în perioada 17-18 martie.
„Consiliul Etic este un instrument foarte util pentru stabilirea unei realații cât mai corecte cu pacientul. De altfel, fac apel la toate asociațiile de pacienți din județ să își desemneze membri pentru acest Consiliu Etic, pentru ca acesta să poată funcționa la modul optim. Prezența reprezentanților asociațiilor de pacienți este esențială pentru realizarea unui parteneriat real în rezolvarea problemelor de etică”, a declarat managerul Nicoleta Coșarcă.
(D.S.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Replică PSD Alba: În loc să muncească pentru pensionari, conducerea PNL a Casei de Pensii se laudă și minte în presă. DEMISIA!
Replică PSD Alba: În loc să muncească pentru pensionari, conducerea PNL a Casei de Pensii se laudă și minte în presă. DEMISIA! Casa de Pensii Alba, condusă de PNL, ÎȘI BATE JOC DE PENSIONARI ȘI MINTE CU NERUȘINARE! În loc să muncească serios pentru a corecta numeroasele erori apărute în recalcularea pensiilor din județul Alba, […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată