Rămâi conectat

Ştirea zilei

Consilier local din Noșlac condamnat la închisoare pentru obținerea prin fals de fonduri europene de la APIA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un consilier local din comuna Noșlac, judecat pentru infracțiuni de fraudă din fonduri europene și fals material în înscrisuri oficiale, a fost condamnat la 1 an, 6 luni și 20 de zile de închisoare.

Decizia a fost pronunțată la Tribunalul Alba în 13 noiembrie 2017. Aurel Cristian Ungurean este acuzat că , în perioada 2009-2013, a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură mai multe documente false (adeverințe având ca emitent Primăria Noșlac și contracte de arendare) în vederea acordării sprijinului financiar, în cadrul schemei de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate. Prin acest demers, inculpatul a obținut fonduri nerambursabile în valoare totală de 43.977,11 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul județean Alba s-a constitut parte civilă în procesul penal.

Instanța a contopit condamnările și a decis că alesul local PSD trebuie să meargă la închisoare pentru o perioadă de 1 an, 6 luni și 20 de zile. Dosarul trimis în judecată de Serviciul Teritorial DNA Alba Iulia este în rejudecare.

În iunie 2017, Aurel Cristian Ungurean a primit 2 ani cu suspendare, dar cauza a revenit la instanța de fond ca urmare a unei decizii luate la Curtea de Apel Alba Iulia. Inculpatul a plătit în cursul cercetării penale întreaga sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă, dar pe parcursul cercetării judecătorești instituția a mai descoperit daune de peste 40.000 de lei.

”Obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 522,94 lei, reprezentând accesorii aferente debitului principal în cuantum de 43.977,04 lei, care a fost achitat de inculpat. Obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 17.304,76 lei, reprezentând plăţi acordate în campania 2010, sumă ce va fi actualizată cu dobânda. Obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 24.835,13 lei, reprezentând plăţi acordate în campania 2011, sumă ce va fi actualizată cu dobânda. Desfiinţează în întregime adeverinţa nr. 2194/08.06.2012 şi adeverinţa nr. 2022/14.05.2013, eliberate de Primăria Comunei Noşlac şi falsificate de inculpat”, potrivit deciziei de la Tribunalul Alba. Instanța a menținut măsurile asiguratorii dispuse de DNA prin sechestre pe bunuri ale inculpatului, printre care se află și un număr de 625 de oi.

Hotărârea Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel.

Până la pronunțarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea