Rămâi conectat

Sport

Conjudețenele repartizate în serii diferite în Liga a 3-a: de Performanța Ighiu depinde Seria a 4-a | Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir, despărțite

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cu CS Ocna Mureș, Alba a bifat a 7-a accedere consecutivă în eșalonul superior, un record național, cu amendamentul că Mureșul Vințu de Jos (2016) și Șurianu Sebeș (2017) nu s-au înscris în eșalonul superior. Astfel, pe hârtie sunt 5 reprezentante în ediția 2018-2019 a Ligii a 3-a, însă în dreptul Performanței Ighiu stă un mare semn de întrebare în perspectiva viitoare stagiuni. Conform ultimelor informații vehiculate, de gruparea ighiană depinde configurarea seriilor a 4-a și a 5-a, pentru că, la prima estimare, Performanța ar face parte din Seria a 4-a. Dacă ighienii nu se înscriu, locul ocupat în eșalonul terț va fi ocupat de CS Iernut (retrogradată ediția anterioară), care va fi repartizată în Seria a 5-a, caz în care vor mai exista permutări.

*AFC Csikszereda Miercurea Ciuc revine în Seria a 5-a

Componența seriilor a 4-a și a 5-a, care ne interesează în mod direct, în lumina noilor promovate, este destul de dificl de anticipat, însă, cu siguranță echipele din Alba o să fie repartizate în serii diferite, după un sezon în care au jucat, toate, în Seria a 5-a. Dificultatea rezidă și din faptul că, pentru a completa locurile vacante în cele 5 serii a câte 16 echipe, Federația Română de Fotbal ia în calcul eventualitatea să reprimească în întrecere parte însemnată din echipele retrogradate. La o primă estimare, Industria Galda, Unirea Alba Iulia și CS Ocna Mureș vor activa în Seria a 5-a, iar Performanța Ighiu (dacă va juca) și Metalurgistul Cugir – în Seria a 4-a, altături de FC U Craiova 1948 (echipa lui Adrian Mititelu), celelalte echipe din Oltenia (între care și CSU Craiova 2 vor ajunge în seria a 3-a)

*Ce se prefigurează…

Dacă s-ar menține gruparea pe județe, din sezonul recent încheiat, în privința componenței seriilor, am avea o configurație interesantă. Asta deși, sunt multe neclarități, întrucât pe lista participantelor putându-se ivi, la cerere, echipele secunde ale formațiilor din primele două eșaloane sau chiar grupări ce au activat în Liga Elitelor (vezi cazul Unirii de acum doi ani), plus cluburile retrogradate, ce așteaptă din nou invitații pentru Liga a 3-a (Nuova Mama Mia Becicherecu Mic e prima ce așteaptă).

Deocamdată, pentru Seria a 4-a, echipele certe sunt următoarele: CSM Şcolar Reşiţa (județul Caraş-Severin), CNS Cetate Deva şi CS Hunedoara (Hunedoara), Naţional Sebiş, Gloria Lunca Teuz Cermei, Crișul Chișineu Criș şi Şoimii Lipova din Arad (probabil și UTA 2), CSM Lugoj, ACS Ghiroda, Millenium Giarmata, ACS Dumbrăviţa şi Centrul Naţional de Pregătire Timişoara (care nu va conta în clasament) pentru Timiş.

Iar în Seria a 5-a se contează pe următoarele: nou-promovatele Sticla Arieșul Turda (Cluj), MSE Tg. Mureș (Mureș), Unu Fotbal Club Gloria (Bistrița Năsăud), Minaur Baia Mare (Maramureș), Comuna Recea, Unirea Tășnad (Maramureș), Sănătatea Cluj, CFR Cluj 2, Unirea Dej (Cluj), Avântul Reghin (Mureș), FC Avrig, Hermanstadt II și Gaz Metan Mediaș 2 (Sibiu), Csikszereda Miercurea Ciuc (Harghita). În această configurație intervin și cele 5 echipe din Alba, plus minus una, cu CS Iernut – în așteptare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea