Rămâi conectat

Curier Județean

Concursul european de traduceri Juvenes Transalatores 2024: S-au deschis înscrierile pentru tinerii europeni. Detalii și condiții

Bera Larisa

Publicat

în

Concursul european de traduceri Juvenes Transalatores 2024: S-au deschis înscrierile pentru tinerii europeni. Detalii și condiții

Juvenes Translatores este concursul anual de traducere adresat tinerilor în vârstă de 17 ani din întreaga Uniune Europeană. În fiecare toamnă, școli din întreaga UE se înscriu pe platforma JT pentru ca elevii lor să aibă șansa de a participa la acest concurs foarte popular, în cadrul căruia pot traduce în și din oricare limbă oficială a UE.

Citește și: Perioada de înscriere la concursul pentru ocuparea celor 8 posturi vacante de conducători auto din cadrul ISU Alba s-a prelungit: Noul termen de depunere a dosarelor este 9 septembrie 2024

În 2023, câștigătorul din România a fost Matei Abălaru, elev la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța. De asemenea, 20 de elevi din România au primit mențiuni speciale.

Înscrierile pentru ediția din 2024 s-au deschis astăzi, 2 septembrie, la ora 13.00 (ora României), și rămân deschise până pe 14 octombrie, la ora 13.00 (ora României).

Toate detaliile referitoare la concurs, regulamentul, fișa informativă, criteriile de eligibilitate etc. sunt disponibile pe site-ul web al concursului, în toate limbile UE: https://commission.europa.eu/education/skills-and-qualifications/develop-your-language-skills/juvenes-translatores_ro.

Pentru a-i ajuta pe profesori să își înscrie școlile, pe site-ul web va exista și un tutorial video privind înscrierea (în limba engleză). De asemenea, pe site se găsesc și textele din anii precedenți.

Ca în fiecare an, dacă numărul de școli înscrise dintr-o anumită țară depășește numărul de locuri alocate țării respective (egal cu numărul de locuri deținut de țara respectivă în Parlamentul European), se va proceda la o selectare aleatorie, de către calculator, din rândul școlilor înscrise. România dispune de 33 de locuri.

La 17 octombrie, toate școlile înscrise în cadrul JT2024 vor putea participa la o întâlnire online cu traducătorii Direcției Generale Traduceri, între orele 11.00-12.30 (ora României).

Concursul va avea loc pe 28 noiembrie, după care traducătorii din cadrul Direcției Generale Traduceri vor evalua textele primite și vor selecta cea mai bună traducere din fiecare țară a UE.

Cei 27 de câștigători, care vor fi anunțați la începutul anului viitor, vor beneficia de o excursie de trei zile la Bruxelles și vor primi un trofeu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit pe o stradă din Aiud: O mașină a fost cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit pe o stradă din Aiud: O mașină a fost cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit luni seara, în jurul orei 20.28, pe strada Ostașilor din Aiud. Un autoturism a fost cuprins de flăcări. Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea