Rămâi conectat

Societate

Concursul „Cultură şi civilizaţie” şi-a desemnat câştigătorii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Miercuri, 25 mai, în incinta Centrului de Documentare şi Informare de la Colegiul Apulum din Alba Iulia s-a desfăşurat ultima etapă, cea judeţeană, a Concursului de cultură generală în limba franceză „Cultură şi civilizaţie” organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Alba. Concursul a implicat 312 elevi din clasele IX-XI de la 12 licee din 5 localităţi ale judeţului Alba, în urma selecţiei calificându-se pentru etapa judeţeană 12 elevi, din care 11 au participat ieri la ultimele probe de concurs.
Tot ieri a avut loc şi premierea câştigătorilor de la etapa pe localitate a concursului, aceştia primind din partea organizatorilor diplome şi premii constând în cărţi, CD-uri şi materiale de promovare în limbile franceză şi română. A fost acordat şi un premiu special, pentru cel mai mare punctaj obţinut la faza pe localitate, elevei Diana Cotişel de la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Cîmpeni, elevă în clasa a XI-a, îndrumată de doamna profesor Roxana Bodea.
Concursul „Cultură şi Civilizaţie” s-a adresat elevilor din clasele IX-XI din judeţul Alba şi s-a desfăşurat în trei etape eliminatorii: etapa pe şcoală, etapa pe localitate şi etapa pe judeţ. Testele propuse spre rezolvare elevilor au fost de tip grilă şi au evaluat cunoştinţele acestora privind geografia, istoria, organizarea administrativă, cultura şi elemente de civilizaţie specifice departamentului La Manche din Franţa, departament cu care judeţul Alba a încheiat, în anul 2005, un Protocolul de Prietenie şi Cooperare. La etapa judeţeană a concursului elevii au trebuit să redacteze, în plus, şi un scurt eseu. Toate probele concursului s-au desfăşurat în limba franceză. Câştigătorul locului I pe judeţ la acest concurs va fi recompensat cu o excursie de o săptămână în Franţa. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române

Bera Larisa

Publicat

în

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea