Concurență acerbă pentru construirea Autostrăzii Sebeș – Turda. Peste 50 de firme înscrise la licitație
Amânarea licitației pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a autostrăzii Sebeș – Turda se datorează, potrivit vicepreședintelui Consiliului Județan Alba, Florin Roman, numărului foarte mare de clarificări cerute CNADNR de către societățile înscrise în cursa pentru obținerea celor peste 550 de milioane de euro.
Peste 50 de firme de proiectare și execuție s-au înscris până în prezent la licitație. Clarificarea tuturor neclarităților semnalate de societățile intrate în competiție este foarte importantă, în opinia lui Roman, tocmai pentru a se evita partea de contestații după desemnarea câștigătorilor, care ar prelungi termenul de începere efectivă a lucrărilor de construcție a autostrăzii.
“La Alba, știm că oriunde sapi găsești vestigii!”
Pe lângă precizări legate de aspecte tehnice, transmiterea ridicărilor topografice complete; transmiterea documentelor din care să poată fi identificați proprietarii terenurilor expropriate sau precizări privind durata de garanţie obligatorie care trebuie îndeplinită pentru activităţile și echipamentele ofertate, o altă problemă o presupune cercetarea arheologică preventivă.
Pe traseul autostrăzii au fost identificate nu mai puțin de 29 de situri arheologice unde au fost deja identificate artefacte datând din diferite perioade (neolitic, epoca fierului, perioada romana sau medievală).
Vicele CJ Alba a precizat însă că activitatea de cercetare și ridicare de sarcină arheologică nu va afecta începrea investiției, această muncă putând fi realizată în paralel cu construcția autostrăzii.
Pe loturi, sumele sunt împărţite astfel: lotul 1 (17 km – km 0+000 – km 17+000) – 57,028 milioane de lei, lotul 2 (24,25 km – km 17+000 – km 41+250) – 66,913 milioane de lei, lotul 3 (12,45 km – km 41+250 – km 53+700) – 48,372 milioane de lei şi lotul 4 (16,300 km – km 53+700 – km 70+000) – 53,248 milioane de lei.
Potrivit celui mai recent anunț al CNADR, deschiderea ofertelor se va face în data de 2 octombrie după ce, inițial termenul a fost amânat din 12 în 17 septembrie.
Contractul este finanţat din Fondul de Coeziune (85%), în cofinanţare cu bugetul de stat (15%). Pentru construirea un kilometru de autostradă se va plăti în medie 8 milioane de euro.
Procedura va fi tip licitaţie deschisă, iar criteriul de atribuire preţul cel mai scăzut.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament Florin Roman va ocupa în perioada următoare funcția de președinte a Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă. Citește și: Cum şi-au împărţit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun