Rămâi conectat

Actualitate

Concesionarea serviciului de ecarisaj și noul adăpost pentru câini, în dezbaterea CL Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Consilierii locali din Alba Iulia vor dezbate, în ședința de marți, 26 martie, două proiecte de hotărâre ce vizează rezolvarea unei probleme de larg interes pentru locuitorii municipiului – gestionarea situației câinilor maidanezi care, potrivit sesizărilor făcute de cetățeni, sunt prezenți în număr tot mai mare pe străzi și în parcuri.

În acest sens sunt propuse spre aprobare caietul de sarcini (modificat) pentru licitația de concesionare a Serviciului public ecarisaj și amenajarea unui nou adăpost destinat câinilor fără stăpân.

Prin activitatile serviciului public de ecarisaj se vor realiza urmatoarele: strângerea câinilor fără stăpân, inclusiv pe baza reclamațiilor scrise ale persoanelor fizice sau juridice; eliberarea animalelor contra unei taxe sau cu scutire de taxă pentru organizaţiile de protecție a animalelor; îngrijirea câinilor, deparazitarea, vaccinarea, sterilizarea și înregistrarea lor într-o evidență unică; reîntoarcerea câinilor în zona de unde au fost prinşi, la cererea colectivității/grupului local, care își va asuma în scris răspunderea pentru ocrotirea câinilor tratati; eutanasierea câinilor de către personal specializat, cu respectarea prevederilor legale; asigurarea adăposturilor temporare, cu avizul serviciului de specialitate sanitar-veterinar.

Delegarea gestiunii serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân va asigura desfășurarea activităților specifice de către o firma de specialitate și cu experienţă în domeniu, care deţine toate autorizaţiile necesare desfășurării unei astfel de activități, certificând astfel respectarea principiilor pe care se organizează și se desfășoară serviciile publice de gospodărie comunala.

La ora actuală, în municipiul Alba Iulia serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, funcționează parţial. Pentru dezvoltarea și asigurarea continuității acestui serviciu este necesar a încheia un contract de concesiune pentru executarea activităților specifice, pentru o perioada de 5 ani”, spun reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

În același context, printr-un alt proiect de hotărâre se propune amenajarea unui adăpost, care să respecte și să funcţioneze pe baza tuturor prevederilor legale în vigoare. Soluția găsită de municipalitate este transformarea unui spațiu din incinta stației de epurare situată pe str. Rogozului nr 40 din Alba Iulia. Locaţia va satisface toate condiţiile pentru funcţionare, fiind amplasată la o distanță suficient de mare de casele din cartier, nepoluându-se fonic zona.

La finalizarea lucrărilor de construcție adăpostul va cuprinde o clădire administrativă în care vor fi amplasate sala de consultații, sala de operațiichirurgicale, camera frigorifică, sala post-operator, vestiare și grupuri sanitare pentru personal medical; un incinerator pentru arderea cadavrelor de animale; spații de cazare pentru câini cu 67 cușete; împrejmuire; reţele de apa, canalizare, instalații electrice, gaze naturale; drumuri, platforme, alei, trotuare.

Serviciile medicale vor fi asigurate de cel puţin un medic veterinar și un tehnician veterinar. Aceştia se vor ocupa cu evidența, supravegherea, asistența medicală veterinară precum și alte acţiuni care sunt prevăzute de legislaţia sanitar veterinară în vigoare. Dotarea adăpostului va fi făcută cu mobilier, lada frigorifică, truse medicale pentru consultație și tratament, hrană etc.

Valoarea totală a investiției se ridică la 120.847 de lei (inclusiv TVA), din care 115.093 lei lucrările de construcții-montaj iar adăpostul va fi dat în folosință la sfârșitul lunii mai a.c.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Salariul minim brut se majorează începând de astăzi, 1 iulie 2024. Câți bani primesc angajații în mână

Bera Larisa

Publicat

în

Salariul minim brut se majorează începând de astăzi, 1 iulie 2024. Câți bani primesc angajații în mână Începând de astăzi, 1 iulie 2024, angajații din România vor beneficia de o majorare a salariului minim pe economie, conform noilor măsuri adoptate de guvern la începutul lunii iunie. Noul salar minim brut este de 3.700 de lei. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea