Rămâi conectat

Actualitate

Concert SymPhoenix la „Sărbătoare Muzicii” din Alba Iulia: La ce oră este programat evenimentul muzical de astăzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Concert SymPhoenix la „Sărbătoare Muzicii” din Alba Iulia: La ce oră este programat evenimentul muzical de astăzi

Într-o lume muzicală marcată de dominația comercialului și a mediocrității, „Sărbătoarea muzicii” devine o pledoarie minunată pentru un week-end lipsit de constrângerile ritmurilor care ne inundă auzul de pe toate frecvențele radiourilor.

„Vă invit să redescoperiți linii melodice familiare, într-o interpretare nouă, în acorduri reînsuflețite de voci remarcabile. Sărbătoarea muzicii este unul dintre cele mai elevate și apreciate evenimente din Alba Iulia, care, anul acesta, va reuni nume de prim rang ale scenei muzicale românești” – Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Sâmbătă, 18 septembrie:
19.00: Concert SymPhoenix – un proiect muzical marca Phoenix, acompaniază Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Oltenia, dirijor: Bogdan Vodă

Accesul publicului este liber, cu respectarea normelor sanitare în vigoare la data spectacolelor.

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, concertele se vor muta în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia.

Phoenix a hrănit spiritual generații de români, a lansat mari muzicieni, dar și piese nemuritoare. Capodopere muzicale care încă scriu istoria Phoenix au fost, sunt, și încă vor fi fredonate de generații întregi: „Vremuri”, „Fata Verde”, „Negru Vodă”, „Strunga”, „Canarul”, „Mugur de fluier”, „Mica ţiganiadă”, „Nunta”.

Alături de Nicu Covaci, care are o carieră excepțională de mai bine de o jumătate de secol, noua trupă Phoenix reprezintă un capitol unic în rockul românesc, mergând pe aceeași linie, cu un aer mai degrabă războinic. Noii membri ai formației au abordat numeroase sub-genuri ale rock-ului, traseul stilistic al trupei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock și ajungând la etno – rock.

Phoenix se întâlnește cu publicul din Alba Iulia în cadrul unui spectacol extraordinar SYMPHOENIX – împreună cu Filarmonica de Stat Oltenia, dirijor Bogdan Vodă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea