Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Votați pentru a scăpa de umilință, pentru sănătate, pentru educație, pentru VIAȚĂ! Duminică, 6 decembrie, votați PSD! (P)

Publicat

în

Votați pentru a scăpa de umilință, pentru sănătate, pentru educație, pentru VIAȚĂ! Duminică, 6 decembrie, votați PSD!

Dragi cetățeni ai județului Alba,

Viața nu mai arată ca înainte. Totul s-a schimbat. Auzim în fiecare zi de spitalele pline, cunoaștem cu toți oameni bolnavi de COVID-19, vedem strigătul de disperare a producătorilor români și micilor antreprenori, în timp ce numărul de șomeri continuă să crească iar nivelul nostru de trai este amenințat în fiecare zi.
O să spuneți că pandemia este de vină. Poate. Dar dincolo de pandemie, responsabili sunt cei care ne guvernează. Cei care nu au luat deciziile la timp, care au pierdut o vară întreagă fără să facă nimic, cei care în alianță fiind, PNL-USR-PMP-PRO, au preferat să arunce România în haosul electoral, în loc să facă ce trebuie pentru țară. Ați văzut cu toți raportul Curții de Conturi care arată hoțiile comise de partidele care astăzi conduc România, în frunte cu liberalii lui Orban, Anisie sau Turcan.

Electrica Furnizare Discount

Lucrurile ar fi putut arăta altfel, cu oameni competenți, cu persoane care știu ce trebuie României. Avem cei mai buni specialiști în domeniul medical, prof. dr. Alexandru Rafila, prof. dr. Adrian Streinu Cercel sau rectorul Universității de Medicină din Târgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei. Pe zona economică îi avem printre altele pe Sorin Grindeanu și prof. dr. Cristian Socol, profesor la Academia de Studii Economice.

PSD vine cu o nouă viziune, menită să aducă prosperitate și dezvoltare, cu o nouă echipă, cu un program clar și coerent de acțiune guvernamentală. Am construit împreună cu partenerii sociali un program prin care reparăm distrugerile Guvernului PNL, avem grijă de sănătatea oamenilor și de viața lor!
La alegerile din 6 decembrie vă invităm să transformați nemulțumirile și supărarea dumneavoastră într-un vot împotriva celor care ne-au dus în situația de a carantina o bună parte din județul Alba. Vă invităm să votați Partidul Social Democrat, singurul partid care face opoziție actualei puteri care vrea să acapareze toată România.

5 motive pentru care trebuie să mergeți la vot duminică pentru a vota PSD: 1.Avem nevoie de un guvern care să gestioneze cu responsabilitate această criză sanitară! 2.Școlile trebuie să fie redeschise în siguranță și trebuie să scăpăm de ministrul PEPSIglas al Educației! 3. Piețele trebuie să fie redeschise și Guvernarea PSD este singura salvare a agricultorilor! 4. Susținem reducerea impozitării muncii și creșterea veniturilor populației. Trebuie să scăpăm țara de austeritatea pregătită de PNL: împrumuturi record, șomaj galopant, salarii tăiate, creșteri de taxe sau acorduri cu FMI! 5. Acordăm stimulente financiare antreprenorilor și ajutăm la dezvoltarea lanțurilor de producție locală.

PSD este pe primul loc în sondaje. Ne-am asigurat că la aceste alegeri nu se va mai putea fura. Acum avem nevoie de dumneavoastră pentru a salva România de alianța PNL-USR care aruncă România în haos și desconsideră valorile și tradițiile românești. Cu PSD la guvernare lucrurile vor arăta altfel.

PNL ne-a interzis să intrăm în biserici, să ne rugăm, să sperăm la mai bine pentru cei dragi, dar noi avem dreptul la credință și PNL nu ni-l poate lua! Vrem să oprim pandemia, dar mai întâi trebuie să oprim PNL să guverneze!

Votați PSD pentru a vă salva de Orban – care închide școli, biserici și piețe, de Cîțu – care îndatorează tot mai mult țara și românii!

Votați echipa PSD Alba! Vrem România noastră, a tuturor! Vrem să revenim la normalitate!

Radu Marcel Tuhuț candidat PSD la Camera Deputaților

-Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba
-Executat de UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/
-CUI mandatar financiar județean 11200020

Publicitate

Politică Administrație

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Publicat

în

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Membri AUR din întreaga țară s-au reunit în data de 30 noiembrie în Alba Iulia, ca parte a unui schimb de experiență între filiale, a precizat deputatul AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, în deschiderea conferinței de presă.

În cadrul conferinței de presă s-au punctat subiecte de actualitate precum vaccinarea, măsurile sanitare și modul în care acestea sunt aplicate în România, în prezent, dar totodată au fost aduse precizări cu privire la prezența membrilor partidului AUR la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României și au fost invocate personalități ce au marcat istoria țării noastre.

Electrica Furnizare Discount

 

 

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Mircea Hava: „Timp PIERDUT pentru România în negocierea Acordului de Parteneriat și programelor operaționale!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Mircea Hava: „Timp PIERDUT pentru România în negocierea Acordului de Parteneriat și programelor operaționale!”

Mă uit, cu tristețe, la unele dintre figurile de ceară din fruntea țării pentru care manoșele ceasurilor au înțepenit, atunci când vine vorba de proiecte importante pentru România. Se străduiesc să nu întârzie la vreo întâlnire de partid sau eveniment, în rest nu-și pun problema ce se întâmplă dacă în privința fondurilor europene ieșim din termene și cine va deconta asta.

Pur și simplu nu le pasă de întârzierile majore ce vor pune o presiune uriașă pe beneficiarii publici și privați care vor frâna absorbția banilor în economia națională. O comunitate și o țară intrate într-o relație onestă și conștientă cu „timpul” sunt capabile să se dezvolte. Iar noi, în privința angajamentelor respectate la timp, n-am înțeles că la Comisia Europeană, sau alte instituții, nu există o intrare, cu un turnichet la capăt, ce se deschide pentru ca întârziații să poată alerga singuri pe un culoar și să recupereze ce-au pierdut.

Electrica Furnizare Discount

Am adresat Comisiei Europene, recent, în calitate de membru al Parlamentului European, un set de întrebări ce vizează situația și progresul negocierii de către reprezentanții României și Comisia Europeană în privința Acordului de parteneriat 2021–2027 și a tuturor programelor operaționale (exclusiv al celor 8 programe operaționale regionale), pentru care există variante de lucru pe site-ul ministerului de resort, datate din luna octombrie 2020.

Am vrut să aflu, de asemenea, stadiul negocierilor pe condițiile favorizante solicitate de Comisie, României, pentru implementarea corespunzătoare a tuturor programelor operaționale.

De puține zile și pentru o foarte scurtă perioadă de timp, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat o variantă la zi în consultare publică. Sunt consternat de lipsa de transparență și simulacrul de consultare la care forul ministerial competent expune public documente programatice care vizează cheltuirea a miliarde de euro pentru investiții cruciale pentru modernizarea României.
Comisarul european pentru coeziune, reforme și politică regională, Elisa Fereirra, mi-a confirmat că suntem într-o întârziere de 1 AN în pregătirea absorbției banilor din Acordul de Parteneriat și programelor operaționale.

Cu alte cuvinte, după prima rundă a negocierilor cu ministrul Ioan Boloș, reprezentanților României le-a luat un an întreg să vină cu o variantă actualizată care să fie analizată adecvat de Comisie. Toate astea pentru că singura preocupare a autorităților, în dauna celorlalte programe de finanțare europeană, a fost PNRR-ul.
Fără o corelare cu pregătirea la timp a restului surselor de finanțare europeană specifice politicii de coeziune sau politicii agricole comune și nici cu considerarea responsabilă a alocărilor bugetare din finanțări naționale precum Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Chiar și așa, am fost printre ultimii semnatari ai PNRR iar, în actualele condiții și ritm de lucru, vom ajunge să fim probabil printre ultimii semnatari și în cazul Acordului de Parteneriat și programelor operaționale.

Nici azi, cei interesați de noua perioadă de programare, nu suntem mai lămuriți nici referitor la progresul măsurilor ce contribuie la îndeplinirea condițiilor favorizante restante, la finalul lunii octombrie, asumate prin Memorandum guvernamental, și pentru care trebuia să avem documente de dialog și negociere cu Comisia încă de la începutul acestui an.

Mai bine mai târziu decât niciodată, zice o vorbă din popor. Dar mai bine făcute la timpul lor, aș prefera eu. E un adevăr care ne urmărește la fiecare pas și în fiecare domeniu, pentru că suntem țara în care totul e decalat și făcut cu întârziere, de la autostrăzi și până la reforma instituțiilor, la politicieni care se duc la școală la anii pensiei, de la mersul trenurilor și până la implementarea oricărui proiect asumat.

Poate că mai avem de tras până când să ajungem în punctul lucrului făcut la timp. Pentru a ajunge acolo, însă, trebuie să renunțăm la a uita, la a fi deranjați doar pentru moment. În privința aspectelor menționate mai sus, ar fi cazul ca toate aceste negocieri să fie date în sarcina unuia sau mai multor profesioniști, cu tot cu ministerul aferent.

Acum, rapid, URGENT, pentru a nu compromite definitiv șansele de a lua acești bani, folosind aceeași metodă meschină de a apărea la televizor și de a le spune, mereu, oamenilor: suntem pregătiți.

Trag un semnal serios de alarmă! Banii politicii de coeziune și cei ai politicii agricole comune sunt nerambursabili, sunt mai mulți decât PNRR și suntem în marea întârziere în pregătirea aducerii lor în România.

Nu este cinstit ca Guvernul să recupereze întârzierile pe umerii beneficiarilor, nici să îi tratăm peste câțiva ani drept vinovații de serviciu ai absorbției deficitare.

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Mircea Hava: Nu putem rata șansa unică de a beneficia de fondurile europene. Intrăm, împreună, în stare de dezvoltare!

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Mircea Hava: Nu putem rata șansa unică de a beneficia de fondurile europene. Intrăm, împreună, în stare de dezvoltare!

Experiența de peste 20 de ani, ca primar, mi-a demonstrat că banii europeni sunt cei care pot schimba, din temelii, un oraș. Se vede la Alba Iulia, se vede și în alte locuri unde s-a înțeles că absorbția de fonduri este cheia în care trebuie înțeleasă dezvoltarea pe termen mediu și lung. România se poate schimba localitate cu localitate iar programe precum PNRR și POR ne pot aduce lângă țările dezvoltate ale Europei. Ca om de administrație cu vastă experiență și ca eurodeputat PPE, rămân atent la felul în care statul român reacționează în privința banilor europeni și sprijin orice comunitate care dorește să cunoască și să acceseze fondurile însemnate care pot fi transpuse în proiecte pentru cetățeni.

Prosperitate pentru fiecare comunitate. În asta trebuie să credem și pentru asta trebuie să ne pregătim cu toții. Sunt și voi rămâne un om al faptelor, tocmai din acest motiv voi fi aici pentru oricine crede că are nevoie să înțeleagă mai bine cum se poate transforma România cu banii de la Uniunea Europeană. Și eu, și colegii mei din PPE suntem aici pentru a-i ajuta pe toți cei care vor să transforme banii lichizi în dezvoltare solidă.

Electrica Furnizare Discount

Din experiență, dar și ținând cont de specificul instrumentelor și programelor de finanțare PNRR sau POR, vă invit să primiți cu încredere câteva sugestii esențiale, utile pentru mobilizarea la timp și cu eficiență maximă. În afară de instituții și legislație care să ușureze munca beneficiarilor, la rândul lor, aceștia trebuie să-și crească șansa de a câștiga și implementa proiecte ținând cont de câteva repere:

– gestionați serviciul datoriei publice și obțineți creditele necesare pentru susținerea cofinanțărilor și nevoii de lichidate financiară până când guvernul va fi capabil să dea banii înapoi beneficiarilor;

– solicitați prefinanțări și permiteți plata de avansuri spre constructori contra unor garanții solide;

– urmăriți și fiți atenți la alocarea resurselor umane care lucrează la proiecte: cu referire la oamenii care scriu pentru PNRR și pentru perioada de programare 2021-2027, dar mai ales cei care trebuie sa finalizeze șantierele perioadei de programare 2014 – 2020

– acolo unde nu sunt departamente de scriere și implementare de proiecte, trebuie angajați consultanți cu experiență dovedită și să fie acolo atunci când se lucrează, în implementare, nu doar la început, cu CV-uri

– trebuie clarificate urgent situațiile juridice, cadastrale sau de proprietate în cazul investițiilor ce privesc mobilitate, clădiri publice, zone de regenerare, patrimoniu cultural-istoric și altele

Nu putem rata șansa unică de a beneficia de aceste fonduri. Depinde doar de noi să fim pregătiți, indiferent de componența guvernului, să ne facem treaba și să dovedim oamenilor că responsabilitatea și priceperea, munca în echipă și specialiștii sunt rețeta ce va transforma România și fiecare comunitate.

Mircea HAVA eurodeputat PNL

Membru al PPE

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare