Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Alba: Aleșii PNL și USR Alba – minciuni și promisiuni neonorate, la un an de la alegerile locale

Ziarul Unirea

Publicat

în

O parte dintre aleșii PNL și USR Alba, la fel ca liderii lor de la București, Cîțu și Barna, nu au avut în acest an nici o realizare, iar cuvintele lor din campania electorală se dovedesc a fi minciuni și promisiuni neonorate.

Președintele PNL și al Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a uitat de sinistrați, în urma inundațiilor din Apuseni și nu s-a implicat în gestionarea pandemiei, nu a ajutat companiile private afectate și a refuzat propunerile PSD Alba de a sprijini elevii pentru a avea acces la școală. De asemenea, problema gunoiului nu a fost rezolvată deși s-au cheltuit milioane de euro, iar tarifele la serviciile de salubritate nu s-au ieftinit. Serviciile de apă sunt scumpe și proaste și mulți conjudețeni au rămas zile întregi în această vară fără un strop de apă.

Aleșii locali ai PNL și USR nu au făcut ceea ce au promis! Potrivit cuvintelor primarului PNL din Câmpeni, Cristian Pașca, terenul de fotbal din localitate, pe care a promis proiecte mărețe, trebuia să intre în proprietatea primăriei încă de acum 2 luni. ”Anul viitor pe vremea asta va fi achitat terenul”, a spus primarul în 3 august 2020 – promisiunea fiind neonorată. Între proiectele și amendamentele inițiate de PSD se numără: acordarea de lemne de construcții persoanelor afectate de inundații, construirea de parcări, reabilitarea de drumuri și investiții în spital. Liderii PNL de la nivel național au promis refacerea instalației de oxigen pentru Spitalul Orășenesc Câmpeni, însă din nou nu s-au ținut de cuvânt, exact ca cei de la nivel local.

În Alba Iulia, este imposibil să credem că primarul USR, Gabriel Pleșa, va reuși să finalizeze, până în 2024, construcția unui nou spital, a unei rețele cu linii de tramvai, a noului pod peste râul Mureș de la Partoș – idei care au ”murit” înainte să se ”nască”. PSD Alba Iulia a depus amendamente și a susținut proiecte concrete: construire de grădinițe, reabilitare de parcuri și cabinete medicale, prezentând soluții la criza gunoaielor și pe tema instituirii parcărilor cu plată.

Aiudul a rămas același oraș neatractiv pentru investitori, iar oamenii sunt nevoiți să facă zilnic naveta zeci de kilometri pentru a munci. Anunțul privind deschiderea, în viitor, a unei unități de producție de ambulanțe este la fel ca floarea cu care nu se face primăvară. Soluțiile prezentate de PSD Aiud pentru atragerea marilor investitori, dar și pentru dezvoltarea unor afaceri locale, sunt sigure și concrete: Reorganizarea Planului Urbanistic Zonal de la marginea localității, astfel încât terenul din extravilan să intre în intravilan; Terenurile trebuie să fie la o distanță relativ mică de drumul național; Pregătirea documentațiilor tehnico-economice pentru introducerea utilităților (apă, canalizare, electricitate și gaz); Concesionarea parcelelor cu titlu gratuit, pentru următorii ani, pentru business-urile locale și cele care prezintă garanții de sustenabilitate.

Aleșii PNL și USR de la nivel local sunt aceeași vânzători de iluzii ca liderii lor de la nivel național: Turcan, Gorghiu, Orban, Cîțu, Barna și Cioloș. Au promis autostrăzi, dar nu au fost în stare să repare drumurile din Apuseni afectate de inundații. Oamenii ale căror case au fost distruse au primit sume umilitoare de la Guvern, care a putut în schimb să se împrumute cu peste 60 de miliarde de euro, bani care nu se știe pe ce s-au dus.

PSD a semnalat mereu cheltuirea banilor publici fără a se ține cont de priorități și necesități. Spre exemplu, consilierii județeni ai PNL și conducerea CJ Alba au votat, recent, alocarea a aproape 1 mil. euro pentru ”panseluțe”, gazon, copaci și amenajări exterioare la sala Polivalentă din Blaj și 0 lei pentru refacerea localităților afectate de inundațiile din Apuseni. Nu ne opunem investițiilor din Blaj, dar nu trebuie să uităm de celelalte localități! Consilierii județeni ai PSD au inițiat un proiect de hotărâre pentru sprijinirea unităților de învățământ afectate de inundații, iar parlamentarii PSD l-au interpelat pe premierul Cîțu pentru a acorda corect despăgubiri persoanelor afectate!

La Sebeș, primarul PNL Dorin Nistor a promis că reabilitează drumuri pe care nu au fost introduse nici utilitățile și, după cum era de așteptat, acestea nu au văzut deloc asfaltul. Și aici, în 5 ani, s-au cheltuit prea mulți bani pentru panseluțe. Aleșii PSD au luptat pentru asfaltarea drumului către Râpa Roșie și a mai multor străzi secundare, introducerea gazului metan la Răhău, realizarea de piste pentru bicicliști, modernizarea Parcului Arini și a centrului istoric, amenajarea unui piste moderne de atletism, dezvoltarea Spitalului Municipal Sebeș și achiziționarea de aparatură medicală.

Primarul Silviu Vințeler și Ion Dumitrel au avansat termene eronate privind deschiderea Complexului Balnear de la Ocna Mures, ”Băile Sărate”. Parlamentarii PSD s-au zbătut pentru ca acest proiect să primească finanțare de la nivel guvernamental, însă Orban și Cîțu s-au opus. Aleșii locali ai PSD au depus amendamente privind siguranța rutieră (supraînălțarea trecerilor de pietoni), anveloparea blocurilor, asfaltarea drumurilor care duc spre localitățile aparținătoare etc.

La Zlatna, primarul Silviu Ponoran a promis, înainte de fiecare campanie electorală, că va crea cadrul necesar atragerii de investitori și se vor crea locuri de muncă, fără ca acest lucru să se întâmple. Totodată, căminele culturale din localitățile aparținătoare – Izvorul Ampoiului, Trîmpoiele, Pătrângeni și Valea Mică, nu au fost reabilitate, conform promisiunilor. La Cugir, primarul Adrian Teban a promis că lucrările de renovare a grădiniței ”Prichindel” vor fi finalizate în septembrie (iar la această oră instituția nu e dată în folosință). Consilierii PSD de aici au inițiat proiecte și au depus amendamente ce au avut ca scop creșterea calității vieții oamenilor.

Primarul PNL din Baia de Arieș, Pandor Traian, a promis în fiecare campanie electorală un internat școlar pentru elevii din localitățile învecinate, de pe zona Văii Arieșului, care învață la Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș, fără să se țină de cuvânt. În această perioadă, Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș se reabilitează termic, banii fiind alocați de Guvernul PSD. Recent, două proiecte depuse de consilierii PSD, privind modernizarea unui drum și reabilitarea unor case parohiale, au fost aprobate.

La nivel național, PNL și USR nu au prezentat deloc stabilitate. Orban și Cîțu s-au certat pentru ciolan ca la ușa cortului. După ce au eșuat în privința campaniei de vaccinare și au pus România pe ultimele locuri în privința procentului persoanelor imunizate, DNA a început anchetarea privind achiziția milioanelor de doze de vaccin.

PNL și USR nu a respectat legile PSD privind creșterile de alocații, salarii și pensii în timp ce toate produsele și serviciile s-au scumpit, ceea ce a scăzut mult nivelul de trai al oamenilor. PNL și USR, la nivel local, au promis ”marea cu sarea”, însă minciunile lor au ieșit la suprafață exact ca uleiul deasupra apei!

Biroul de presă PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea