Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Politică Administrație

Comunicat de presă| Prin noi înșine, pentru Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Dragi locuitori ai orașului Câmpeni,

Traversăm o perioadă grea, creată de această pandemie care ne-a schimbat viața. Însă nu ne-a învins! Încet, încet ne vom recâștiga viața de înainte.

Ne apropiem de alegerile din 6 decembrie 2020, un moment important pentru comunitatea noastră, pentru România.

Elit - Gustul Desăvârșit

În 27 septembrie 2020, mi-ați acordat încrederea dumneavoastră și m-ați ales primar al orașului Câmpeni, iar pentru aceasta vă mulțumesc din suflet.A fost doar un pas spre dezvoltarea orașului nostru.

Acum am nevoie din nou să fiți alături de mine, în 6 decembrie, la alegerile parlamentare. Este foarte important să avem sprijinul parlamentarilor noștri! De aceea vă rog să votați echipa PNL. Un guvern PNL, un Parlament majoritar PNL sunt garanția unei dezvoltări durabile a orașului Câmpeni, a comunității noastre, în următorii 4 ani.

Spun asta privind la ce s-a întâmplat în ultimele luni în orașul nostru, cu susținerea Guvernului PNL.

Cu sprijinul deputatului PNL, Florin Roman, care candidează pentru un nou mandat, am obținut pentru Câmpeni și pentru Țara Moților câteva lucruri importante:

– A fost reabilitat Drumul Național care traversează orașul Câmpeni, acest lucru s-a întâmplat pentru prima dată în ultimii 30 de ani.

– A fost reabilitat în procent de 90% Drumul Național spre Alba-Iulia. Moții pot circula acum mult mai bine spre capitala județului Alba-Iulia și pe șoseaua spre Arieșeni și Oradea. Anul viitor, Guvernul PNL va reabilita complet Drumul Național spre Turda și Cluj-Napoca.

– A fost înființat la Câmpeni Oficiul Zonal pentru înmatriculări și permise auto, iar moții nu mai trebuie să bată drumul la Alba-Iulia pentru a-și rezolva problemele ce țin de acest domeniu.

– S-a înființat la Bistra Centrul Zonal al Comisiei pentru Evaluarea Persoanelor cu Dizabilități – peste 2000 de moți cu probleme speciale de sănătate nu mai sunt nevoiți să meargă în capitala județului pentru a-și cere drepturile.

– S-a introdus în Legea Pensiilor un amendament prin care cetățenii din Câmpeni, la fel ca cei din Abrud, Roșia Montană, Zlatna, Baia de Arieș și alte localități învecinate se POT PENSIONA MAI DEVREME CU 2 ANI FĂRĂ PENALIZARE.

– Spitalul Orăşenesc Câmpeni a primit două containere modulare, destinate intervenţiilor operative pentru protecţia populaţiei şi asigurarea asistenţei medicale de urgenţă în pre-spital.

Cele două spitale vor beneficia de fonduri pentru dotare și modernizare, dar și pentru construirea de locuințe de serviciu pentru medici si alți specialiști, prin sistemul ANL. Vom transforma Spitalul Orășenesc Câmpeni care deservește întreaga zonă a Apusenilor, într-un spital modern, dotat și cu specialiști de valoare, toate acestea cu sprijinul parlamentarilor noștri și a Guvernului PNL.

Sunt doar câteva dintre realizările obținute în scurt timp cu ajutorul parlamentarilor noștri.

Trebuie să mergem la vot și să decidem soarta orașului nostru. Este hotărâtor pentru viitorul nostru, al generațiilor următoare, să alegem un parlament și un guvern care să ne sprijine.

Și avem oameni de suflet cărora le pasă de Câmpeni: Florin Roman, Corneliu Olar, Sorin Bumb.

Împreună cu întreaga echipă PNL trebuie să fie partenerii noștri pentru o viață mai bună – Acasă la Câmpeni.

Haideți să mergem cu toții la vot pe 6 decembrie și să votăm echipa PNL!

Lucrurile bune trebuie să continue la Câmpeni!

Cristian Dan Pașca,
Primarul Orașului Câmpeni

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC SC Unirea Pres SRL, portal online: https://ziarulunirea.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 11200025.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a declarat marţi, la Bistriţa, că partidul său are şansa să câştige la viitoarele alegeri parlamentare peste 50% din voturi, citat de Agerpres.

„Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50% (la alegerile parlamentare – n.r.) – şi ascultaţi-mă bine, nu vă uitaţi curios, n-am băut nimic şi sunt în toate minţile. Ştiu bine pe ce mă bazez. Avem posibilitatea asta. Românii au nevoie de noi şi ştiu un singur lucru: că nu om fi noi cei mai grozavi, dar suntem sinceri, bine intenţionaţi şi nu precupeţim niciun efort pentru a face ceea ce spunem”, a afirmat Claudiu Târziu, la o întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai partidului din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit acestuia AUR va prezenta, în septembrie, un draft al programului propriu de guvernare şi o primă echipă pregătită să preia guvernarea, din cele trei pe care intenţionează să le formeze.

„Noi avem şi soluţii, lucrăm la un program de guvernare, pe care o să îl anunţăm, din ideile lui generale, în septembrie, când vom anunţa şi o primă echipă de guvernare. Spun o primă, pentru că vrem să avem trei echipe de guvernare pe care să le antrenăm până în 2024, ca din acestea trei să facem un guvern foarte bun pentru România, care să nu piardă vremea şi care să nu dea rateuri, că nu mai avem timp”, a afirmat Târziu.

Preşedintele CNC al AUR a precizat că selecţia în echipele de guvernare se va face pe baza competenţelor, şi nu în funcţie de notorietate sau de poziţia deţinută în partid.

sursă: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Sebeș solicită lucrări de refacere la Parcul Tineretului, nu soluții improvizate și cârpeli!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD Sebeș solicită lucrări de refacere la Parcul Tineretului, nu soluții improvizate și cârpeli!

Organizația municipală a PSD Sebeș solicită primarului Dorin Nistor lucrări de refacere la Parcul Tineretului, având în vedere că folia amplasată pe fundul lacului s-a dezlipit și s-a ridicat deasupra apei. Soluția aleasă a fost golirea apei din lac și amplasarea unor amărâte de dale pe fundul său, astfel încât folia să nu se mai ridice deasupra apei.

Astfel de ”soluții tehnice” vor avea repercusiuni în următorii ani când Nistor nu va mai fi primar. Ele vor fi decontate din banii cetățenilor. Lacul din Parcul Tineretului trebuie să beneficieze de lucrări sustenabile, la cele mai înalte standarde. PSD Sebeș cere ca investițiile realizate să fie de calitate, durabile, în caz contrar ele reprezintă doar cheltuirea iresponsabilă a banului public.

Investiția de reamenajare a Parcului Tineretului, unde se află și lacul, a costat peste 1,5 milioane de euro, iar după nici 4 ani apar probleme grave. PSD Sebeș nu acceptă ca administrația PNL să își bată joc de banii cetățenilor și cere primarului Nistor să ia măsuri urgente – refacerea lucrării la standarde de calitate, nu soluții improvizate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mulțumim cetățenilor cu spirit civic care ne-au semnalat această problemă și îi asigurăm pe toți că vom lupta, în continuare, în consiliul local, astfel încât drepturile lor să fie bine reprezentate!

Comunicat de presă, Organizația municipală PSD Sebeș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Ion Dumitrel, președinte PNL Alba: „Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Comunicat de presă| Ion Dumitrel, președinte PNL Alba: „Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației”

Chiar dacă responsabilitatea adoptării legilor educației cade în sarcina Parlamentului și, prin extensie, a partidelor și clasei politice, considerăm că întregul proces trebuie să fie unul care depășească sfera politicului. 

Noul pachet de legi, absolut necesar pentru reforma sistemului educațional, nu trebuie să vină sub forma unui nou set de reguli, stabilite în câteva birouri, la București, și apoi aplicate la nivelul întregii țări.

Elit - Gustul Desăvârșit

Propunerea și forma inițială a acestor legi trebuie să fie o bază de discuție, un punct de plecare pentru dezbateri avute cu toți factorii implicați în sistem, de la profesori, elevi, părinți, mediu economic privat și autorități locale. Tocmai de aceea, PNL Alba a facilitat, în contextul noului pachet de legi, preluarea a cât mai multe opinii și amendamente.

Întregul dosar ce se fundamentează pe baza propunerilor venite din toate localitățile județului a fost analizat de către Comisia de Educație, Cercetare, Tineret și Sport din PNL Alba și structurat într-un material ce va fi transmis, prin intermediul parlamentarilor PNL, ministrului Sorin Câmpeanu.

„Mă bucur că în Alba sunt foarte mulți profesioniști în educație care nu apelează la varianta comodă a constatării și acceptării prin neimplicare față de legi fundamentale pentru școala românească. Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației. S-au formulat amendamente pe baza unor argumente serioase, lucru care nu trebuie tratat relativ și printr-un recurs la metoda „las’ că știm noi”, de la București.

Pentru că niciun guvern nu e privat, iar puterea deciziei nu o ai pentru că lucrezi într-o clădire de stat, ci pentru că oamenii ți-au dat-o, iar legile nu vin fără opinia lor consemnată. Vreau să avem un învățământ, mai cu seamă profesional și dual, de calitate.

Am și formulat propuneri în sensul ăsta. Dar asta nu înseamnă că sunt mai puțin preocupat de faptul că dascălii, din Palatele Copiilor, trebuie să rămână profesori, nu simpli angajați ai unei primării. Vom prezenta public răspunsul pe care-l vom obține la propunerile noastre.”- Ion Dumitrel, președinte PNL Alba.

Cele mai multe sugestii de corectare și modificare au vizat varianta propusă de minister pentru învățământul preuniversitar.

Iată câteva dintre cele mai importante:
  • procentul de ocupare a locurilor prin concurs organizat de colegii să fie de max. 25%, nu de 90%, iar 75% să se ocupe în urma evaluării naționale;
  • structurile de învățământ subordonate aceluiași ordonator de credite să poată funcționa cu efective de minim 12 elevi și 8 preșcolari, nu cu 40 cu cât prevede actuala propunere;
  • clasele/grupele în funcţiune la data intrării în vigoare a prezentei legi rămân cu acelaşi număr de elevi până la finalizarea ciclului gimnazial;
  • amendamente cu privire la implicare agenților economici în învățământul profesional dual;
  • la bacalaureat probă scrisă la Limba și literatura română – probă comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, dar și probe obligatorii specifice profilului;
  • personalul didactic de predare titular existent în cluburile sportive școlare, palatele copiilor şi cluburile copiilor, nu își pierde calitatea de personal didactic;
  • lămuriri cu privire la statutul profesorului-mentor.

Întregul material poate fi consultat la sediul PNL Alba.

Biroul de presă al PNL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare