Comunicat de presă| Florin Roman, deputat PNL Alba: „PNL a făcut multe lucruri bune pentru Munții Apuseni, ceea ce USR nu va face vreodată”
Comunicat de presă| Florin Roman, deputat PNL Alba: „PNL a făcut multe lucruri bune pentru Munții Apuseni, ceea ce USR nu va face vreodată”
Pentru ca USR a făcut ZERO lucruri pentru moți. Dacă ar cunoaște cu adevărat acest județ, ceea ce nu este cazul, domnul parlamentar al USR Alba ar înțelege ca singurul partid politic care a făcut cu adevărat lucruri bune pentru Apuseni este PNL. Și o sa enumăr doar câteva dintre acestea, și aștept același lucru din partea USR.
Dacă pot spune și altceva, decât vorbe. Dacă dl parlamentar USR, ar discuta cu colegul dumnealui de la primaria Lupsa, ar afla ca in acest an, urmare a legii redevențelor din exploatări de suprafața, pe care am inițiat-o ca parlamentar liberal, a modificărilor la legea minelor, bugetul comunei Lupsa creste cu 8 milioane de lei noi, bani care merg in investiții. Alte circa 27 de milioane de lei din redevente rămân la nivelul județului Alba.
Guvernul Ciuca este singurul guvern, care impreuna cu PNL a descentralizat resursele financiare la nivel local, in ultimii 30 de ani. USR a votat împotriva modificărilor la Codul Administrativ, inclusiv împotriva acestei prevederi. Așa ca dacă taceati, filosof rămâneați. Tot guvernul PNL este cel care a reabilitat și modernizat complet peste 150 de km de drum national, fie ca vorbim de DN 74 și DN 75, sau de Horea-Huedin.
Din câte îmi amintesc ați votat împotriva bugetului in ultimii ani, deci și împotriva alocării acestor fonduri pentru drumurile din Apuseni. Tot guvernele PNL au alocat peste 65 miliarde de lei pentru programul national “Anghel Saligny”, care înseamnă banii necesari pentru investiții in infrastructura rutieră, drumuri, apa, canalizare, gaz. Ați votat împotriva acestui program deși banii pentru investiții sunt necesari atât la Lupsa, cât și la Alba Iulia.
Ar fi corect sa dați explicații oamenilor din Alba Iulia și Lupsa și sa spuneti care sunt motivele pentru care ați votat împotriva lor, domnule parlamentar al USR. In timp ce dumneavoastră nu votați bugetul domnule parlamentar al USR, eu și colegii liberali îl votam, inclusiv amendamentul care a adus banii necesari pentru Palatul Principilor, adică 14 milioane de lei.
Dacă ați uitat eu va ajut sa va reamintiți. In timp ce Dvs nu votați bugetul, in pandemie, noi liberalii aduceam bani pentru spitalele din Abrud și Cîmpeni, pentru arierate in încălzirea bolnavilor, pentru stații de oxigen. Dacă tot ați ridicat mingea la fileu, va mai reamintesc domnule coleg ca liberalii, prin mine ca deputat, sunt cei care au inițiat amendamentul pentru ITI “Moții – Țara de Piatra”, care a semnat deja prin primarul Ponoran, Acordul de Parteneriat la Bruxelles.
Și care înseamnă milioane de euro pentru Munții Apuseni. Ați amintit de CupruMin: dar fie nu stiti, fie din ipocrizie, nu ați amintit ca sub conducere liberala, profitul a fost de 121 milioane de lei, comparativ cu 10 milioane de lei, cât a fost înainte de preluarea managementului de către liberali. Tot liberalii sunt cei care au decis ca jumătate din profit sa meargă in investiții, care înseamnă noi locuri de munca. Asta văd ca va doare rău, ca de ce apar locuri de munca pentru moți. Va mai întreb ce ați făcut concret, după ce ați “salvat” Roșia Montană?
Dumneavoastră vorbiți de distrugerea mineritului? Dvs? Va mai întreb dacă va amintiți cum ați votat la modificarea la legea pensiilor, prin care in calitate de deputat PNL, am prevazut condiții mai bune de pensionare pentru moții din zonele poluate și miniere? Va mai amintiți? Ați votat tot împotriva locuitorilor din Munții Apuseni. Fiind un om tânăr, ma asteptam sa și faceți ce spuneti, adică o politica sinceră. Din păcate nu sunteți nici sincer, dar nici un om al faptelor.
Da, e multă ipocrizie, dar asta vine de la Dvs sau lipsa Dvs de experiența. As putea scrie multe despre ce a făcut PNL, guvernul, Consiliul judetean și primarii PNL pentru Munții Apuseni, despre legea pe care am semnat-o pentru declararea eroilor naționali Avram Iancu sau Horea, Cloșca și Crisan, unde din nou USR a votat împotriva, despre sponsorizari de zeci de milioane de lei la inundațiile catastrofale de la Ocolis, când Dvs și colegi din USR făceați “live-uri” politice.
Cam astea sunt diferențele între vorbele USR si faptele PNL, domnule parlamentar. Nu v-am dat pana acum replici pentru ca pur si simplu am considerat ca nu meritați nici măcar acest lucru. Însă minciunile propagate de Dvs trebuie stopate. Mai sunt doi ani de mandat, aveți încă timp sa ii convingeți pe cei care v-au trimis la treaba, ca nu sunteți un simplu trecător, așa ca opriți excursia prin parlament si puneți osul la treaba. Munca nu a omorât pe nimeni! Și in final cereți scuze celor doi primari USR si motilor pentru ca ați votat de fiecare data, împotriva lor.
Deputat PNL Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Rețeaua de canalizare din comuna Valea Lungă va fi extinsă. Primăria a primit acordul din partea APM Alba
Rețeaua de canalizare din comuna Valea Lungă va fi extinsă. Primăria a primit acordul din partea APM Alba Agenția Pentru Protecţia Mediului Alba a decis, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul sedinţei CAT din data de 12.11.2024, ca proiectul „Extindere rețea de canalizare în Comuna Valea Lungă, sat Valea Lunga și sat Lunca”, nu […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 5 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Sportacum 2 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918