Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Florin Roman, deputat PNL Alba: „PNL a făcut multe lucruri bune pentru Munții Apuseni, ceea ce USR nu va face vreodată”

Publicat

în

Comunicat de presă| Florin Roman, deputat PNL Alba: „PNL a făcut multe lucruri bune pentru Munții Apuseni, ceea ce USR nu va face vreodată”

Pentru ca USR a făcut ZERO lucruri pentru moți. Dacă ar cunoaște cu adevărat acest județ, ceea ce nu este cazul, domnul parlamentar al USR Alba ar înțelege ca singurul partid politic care a făcut cu adevărat lucruri bune pentru Apuseni este PNL. Și o sa enumăr doar câteva dintre acestea, și aștept același lucru din partea USR.

Dacă pot spune și altceva, decât vorbe. Dacă dl parlamentar USR, ar discuta cu colegul dumnealui de la primaria Lupsa, ar afla ca in acest an, urmare a legii redevențelor din exploatări de suprafața, pe care am inițiat-o ca parlamentar liberal, a modificărilor la legea minelor, bugetul comunei Lupsa creste cu 8 milioane de lei noi, bani care merg in investiții. Alte circa 27 de milioane de lei din redevente rămân la nivelul județului Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Guvernul Ciuca este singurul guvern, care impreuna cu PNL a descentralizat resursele financiare la nivel local, in ultimii 30 de ani. USR a votat împotriva modificărilor la Codul Administrativ, inclusiv împotriva acestei prevederi. Așa ca dacă taceati, filosof rămâneați. Tot guvernul PNL este cel care a reabilitat și modernizat complet peste 150 de km de drum national, fie ca vorbim de DN 74 și DN 75, sau de Horea-Huedin.

Din câte îmi amintesc ați votat împotriva bugetului in ultimii ani, deci și împotriva alocării acestor fonduri pentru drumurile din Apuseni. Tot guvernele PNL au alocat peste 65 miliarde de lei pentru programul national “Anghel Saligny”, care înseamnă banii necesari pentru investiții in infrastructura rutieră, drumuri, apa, canalizare, gaz. Ați votat împotriva acestui program deși banii pentru investiții sunt necesari atât la Lupsa, cât și la Alba Iulia.

Ar fi corect sa dați explicații oamenilor din Alba Iulia și Lupsa și sa spuneti care sunt motivele pentru care ați votat împotriva lor, domnule parlamentar al USR. In timp ce dumneavoastră nu votați bugetul domnule parlamentar al USR, eu și colegii liberali îl votam, inclusiv amendamentul care a adus banii necesari pentru Palatul Principilor, adică 14 milioane de lei.

Dacă ați uitat eu va ajut sa va reamintiți. In timp ce Dvs nu votați bugetul, in pandemie, noi liberalii aduceam bani pentru spitalele din Abrud și Cîmpeni, pentru arierate in încălzirea bolnavilor, pentru stații de oxigen. Dacă tot ați ridicat mingea la fileu, va mai reamintesc domnule coleg ca liberalii, prin mine ca deputat, sunt cei care au inițiat amendamentul pentru ITI “Moții – Țara de Piatra”, care a semnat deja prin primarul Ponoran, Acordul de Parteneriat la Bruxelles.

Și care înseamnă milioane de euro pentru Munții Apuseni. Ați amintit de CupruMin: dar fie nu stiti, fie din ipocrizie, nu ați amintit ca sub conducere liberala, profitul a fost de 121 milioane de lei, comparativ cu 10 milioane de lei, cât a fost înainte de preluarea managementului de către liberali. Tot liberalii sunt cei care au decis ca jumătate din profit sa meargă in investiții, care înseamnă noi locuri de munca. Asta văd ca va doare rău, ca de ce apar locuri de munca pentru moți. Va mai întreb ce ați făcut concret, după ce ați “salvat” Roșia Montană?

Dumneavoastră vorbiți de distrugerea mineritului? Dvs? Va mai întreb dacă va amintiți cum ați votat la modificarea la legea pensiilor, prin care in calitate de deputat PNL, am prevazut condiții mai bune de pensionare pentru moții din zonele poluate și miniere? Va mai amintiți? Ați votat tot împotriva locuitorilor din Munții Apuseni. Fiind un om tânăr, ma asteptam sa și faceți ce spuneti, adică o politica sinceră. Din păcate nu sunteți nici sincer, dar nici un om al faptelor.

Da, e multă ipocrizie, dar asta vine de la Dvs sau lipsa Dvs de experiența. As putea scrie multe despre ce a făcut PNL, guvernul, Consiliul judetean și primarii PNL pentru Munții Apuseni, despre legea pe care am semnat-o pentru declararea eroilor naționali Avram Iancu sau Horea, Cloșca și Crisan, unde din nou USR a votat împotriva, despre sponsorizari de zeci de milioane de lei la inundațiile catastrofale de la Ocolis, când Dvs și colegi din USR făceați “live-uri” politice.

Cam astea sunt diferențele între vorbele USR si faptele PNL, domnule parlamentar. Nu v-am dat pana acum replici pentru ca pur si simplu am considerat ca nu meritați nici măcar acest lucru. Însă minciunile propagate de Dvs trebuie stopate. Mai sunt doi ani de mandat, aveți încă timp sa ii convingeți pe cei care v-au trimis la treaba, ca nu sunteți un simplu trecător, așa ca opriți excursia prin parlament si puneți osul la treaba. Munca nu a omorât pe nimeni! Și in final cereți scuze celor doi primari USR si motilor pentru ca ați votat de fiecare data, împotriva lor.

Deputat PNL Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare