COMUNICAT DE PRESĂ| Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat integrarea rapidă a României în Schengen și un buget european mai ambițios pentru anul 2022
Eurodeputatul Victor Negrescu, raportor alternativ din partea Grupului S&D pe bugetul european pentru anul 2022, a cerut în plenul Parlamentului European mai multă ambiţie din partea Comisiei Europene şi statelor membre privind implementarea programelor europene, solicitând, printre altele, autorităţilor europene, ca România să fie primită rapid în spaţiul Schengen. Solicitările sale privind bugetul european pot ajuta la atragerea suplimentară de fonduri europene, având aplicabilitate și pentru dezvoltarea județului Alba.
”Bugetul european pentru anul viitor este un moment-cheie pentru implementarea cadrului financiar multianual şi a planului de redresare. De aceea, Grupul S&D din Parlamentul European a cerut mai multă ambiţie din partea Comisiei Europene şi a statelor membre în implementarea multiplelor programe şi iniţiative destinate gestionării pandemiei şi pregătirii în faţa provocărilor viitoare legate de transformarea digitală şi de mediu. Mai multe investiţii în sănătate, educaţie şi infrastructura socială, prioritizarea cercetării şi inovării, sprijinirea start-up-urilor şi IMM-urilor, ajutorul pentru grupurile vulnerabile şi promovarea egalităţii de gen trebuie să fie parte integrantă a ceea ce ne propunem pentru viitorul Europei. Cerem un buget european centrat pe interesele cetăţenilor, care aduce plusvaloare în toată Europa”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.
Eurodeputatul a făcut referire la România în intervenţia sa din plenul legislativului european, atrăgând atenţia asupra nevoii ca ţara noastră să fie sprijinită în vederea creşterii absorbţiei fondurilor europene. Acesta s-a referit în acest context și la nevoia de a atrage bani europeni pentru Alba. De altfel, pentru județul nostru, europarlamentarul a propus un plan de relansare în valoare de peste 1,5 miliarde de euro din care peste 500 de milioane de euro ar proveni din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar restul din alte fonduri europene, resurse financiare atrase de la Banca Europeană de Investiții și Banca Mondială sau din fonduri guvernamentale și locale. Suplimentar, eurodeputatul a solicitat integrarea rapidă a României în spaţiul Schengen, reuşind, în acest sens, să obţină sprijinul colegilor europarlamentari pentru amendamentul său la raport.
„Trebuie să adresăm toate provocările la nivel local şi global. Astfel, sunt mulţumit de sprijinul acordat amendamentului nostru prin care cerem integrarea României, Bulgariei şi Croaţiei în spaţiul Schengen. Toţi cetăţenii trebuie să fie beneficiarii cadrului financiar multianual şi planului de redresare. De aceea, Uniunea Europeană trebuie să depună eforturi pentru un răspuns mai puternic şi eficient la criză, asigurându-se că toate statele membre vor avea capacitatea de a face anul 2022 un an al absorbţiei complete. Coeziunea este cheia! Nu putem repeta greşelile făcute la începutul cadrului financiar multianual anterior. Trebuie să creştem transparenţa şi să reducem birocraţia legată de fondurile europene.
Din păcate, anumite guverne, precum cel din ţara mea, România, sunt incapabile să dezvolte un răspuns potrivit la criză folosind fonduri europene şi aici trebuie să intervenim”, a adăugat raportorul alternativ, eurodeputatul Victor Negrescu.
Reamintim că din 2014, de la începutul primului său mandat de europarlamentar, Victor Negrescu a derulat mai multe activități de strângere de semnături, în județul Alba, pentru aderarea României la spațiul Schengen. Petiția ”România cere Schengen”, semnată în total de 50.000 de români, dintre care câteva mii din județul Alba, a fost depusă în urmă cu câțiva ani la Parlamentul European și a generat o rezoluție de sprijin pentru România din partea legislativului european. De asemenea, Victor Negrescu a fost singurul ministru care a relansat structurile naționale responsabile de aderarea la Schengen și care a solicitat public liderilor europeni integrarea țării noastre.
În continuarea intervenţiei sale, din plenul Parlamentului European, Victor Negrescu a punctat măsurile care trebuie implementate la nivel european pentru protejarea populaţiei şi sprijinirea economiei în contextul pandemiei şi a noilor provocări globale. Acesta a subliniat importanţa investiţiilor în sănătate şi educaţie, dar şi nevoia de a sprijini sectoarele cele mai afectate de pandemie, începând cu IMM-urile care au avut mult de suferit în ultimul an, inclusiv la nivelul județului Alba.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Parlamentul European va avea birou de colaborare cu procurorul european: Mecanism de lucru pentru lupta anticorupție
Parlamentul European va avea birou de colaborare cu procurorul european: Mecanism de lucru pentru lupta anticorupție Vicepresedintele Parlamentului European, Victor Negrescu (S&D), a declarat în cadrul unui briefing cu presa ca a reușit să impună o îmbunătățire a mecanismului de lucru pentru lupta anticorupție la nivelul Parlamentului European. Chiar luni, 25 noiembrie a fost luata […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum o zi
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
FOTO, VIDEO | Accident rutier GRAV pe DN7, la Vințu de Jos: Două persoane ÎNCARCERATE, după impactul dintre un autocamion și o autoplatformă