Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Mircea Hava: Poate că e timpul să privim mai atent Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă| Europarlamentarul Mircea Hava: Poate că e timpul să privim mai atent Europa

Europa înseamnă, să recunoaștem asta!, în clipa de față, multă sărăcie, adesea foame. În 2022, aproape 100 de milioane de locuitori, din Europa, erau situați, statistic, la risc de sărăcie și excludere socială. Adică, 22% din populație. Nepermis de mulți oameni care renunță la medicamente pentru că nu au cu ce le cumpăra. Sau care renunță la ei pentru a le garanta um viitor copiilor, luând calea pribegiei, de multe ori lăsându-i acasă singuri sau cu bunicii. Siliți să accepte o singură regulă de existență: un trai de pe o zi pe alta.

Poate că e timpul să privim mai atent Europa. Cea de dincolo de întâlnirile oficiale, cea de dincolo de cravate și costume. De săli impozante și pupitre.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În opinia mea, nu mai există țări unde e foarte bine și altele în care e cumplit. Fiindcă oriunde ai pune degetul pe harta UE există probleme. Iar poate singura consolare, dacă mai acceptă cineva să fie înțeles așa, e că procentul s-a stabilizat, în ultimii ani. Ce e mai trist e că țările din Est sunt copleșite de oameni disperați care caută să scape de sărăcie. România e pe primul loc. Și sunt multe alte exemple de europeni lipsiți de speranța că o vor scoate la capăt.

Știu, Europa e datoare să răspundă multor provocări. Sunt de acord. De la cele sociale, la cele generate de războiul din Ucraina șamd. Dar nu putem să neglijăm, înainte de toate, oamenii. Pe care, țară cu țară, îi văd ca subiect al unor statistici, puțin spus, îngrijorătoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea