Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Drept la replică USR PLUS: S-a trezit PREFECTUL! Doar pentru a deveni agent electoral

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

După ce timp de peste trei zile, mass media, cetățenii și chiar partidele politice au cerut explicații privind modul jignitor prin care Guvernul României și Instituția Prefectului au prelungit carantina în Alba Iulia, „noaptea ca hoții”, avem surpriza să citim în această seară o poziție publică a prefectului de Alba. E adevărat că e a treia zi după Scripturi, însă am exclamat cu toții: S-a trezit prefectul!

Trezirea bruscă a domnului prefect, Nicolae Albu, fost membru de frunte al PNL, este ciudată deoarece se petrece FIX cu câteva ore înainte de încheierea campaniei electorale. Pentru că nu credem că domnul prefect a devenit brusc interesat să informeze cetățenii după 3 zile (TREI ZILE) de la bâlbâiala „uite carantina, nu e carantina”, credem că mai degrabă dorește să facă puțin pe agentul electoral pentru PNL. De altfel, domnul prefect, APOLITIC prin funcția de demnitate publică deținută, nu s-a sfiit să se pozeze mândru, cu o zi în urmă, la deschiderea ELECTORALĂ a autostrăzii neterminate, între Sebeș și Alba Iulia. Cum ați reușit, domnule prefect, să mențineți distanțarea socială cu așa aglomerație de candidați pe metrul pătrat de autostradă? Sau regulile sunt doar pentru muritorii de rând, iar pentru candidații PNL, în frunte cu ministrul Bode, există imunitate politică?

Am citit cu atenție ceea ce spune domnul prefect de Alba și am reținut că se plânge de o „lipsă de respect la adresa instituțiilor statului”. Noi îi spunem domnului prefect că dacă tăcea „filosof” rămânea, pentru că numai respect nu se numește bătaia de joc la care au fost supuși albaiulienii și românii în 1 Decembrie. Cum numiți, domnule prefect, promovarea publică a unei hotărâri de ridicarea carantinei, iar la lăsarea întunericului, după ce ai aflat că șeful de partid, domnul Orban nu mai dorește să facă o baie de mulțime la Alba Iulia, să decizi că institui carantina. Credeți că nu știm rușinea pe care au simțit-o specialiștii din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba pentru situația în care i-a pus Guvernul și PNL, doar pentru a se răzbuna pe primarul municipiului Alba Iulia? Domnul Gabriel Pleșa a avut prea mult bun simț și a încercat să vă spele rușinea preluând cea mai mare parte a criticilor oamenilor. Dacă era altcineva în locul său, credem că erați deja cu demisia scrisă, parafată și aprobată pentru jignirea adusă municipiului Alba Iulia. Gabriel Pleșa v-a iertat, albaiulienii nu credem că vă vor ierta, nici pe dumneavoastră, nici pe Guvern și sigur nu vor ierta PNL-ul.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

RESPONSABILITATE!
Asta v-am cerut și vă cerem, domnule prefect!

De la începutul pandemiei, românilor li se cere să fie responsabili. E timpul ca Guvernul și autoritățile cu atribuții în gestionarea măsurile de combatere a efectelor pandemiei să manifeste RESPONSABILITATE. NU putem accepta modul stângaci în care autoritățile au gestionat prelungirea carantinei și nu putem accepta astfel de bâlbâieli într-o problemă de importanță majoră.

Cât privește site-ul Instituției Prefectului, vă sugerăm să aruncați o privire pe această formă electronică de opacitate maximă și veți observa că nu sunt comunicate hotărârile de carantinare sau privind alte măsuri dispuse la nivelul județului. Nu poți găsi nici măcar o declarație pe proprie răspundere pentru cetățenii din zonele carantinate. Lăudabil măcar că sunt aruncate niște modele de declarații pentru circulația în timpul nopții. Și privind toate acestea nici nu ne miră faptul că la un moment dat circulau în presă n modele de declarații încât ajunseseră să fie bulversați și colegii dumneavoastră din CJSU.

V-am putea cere, domnule prefect, demisia de onoare pentru modul în care gestionați pandemia la nivelul județului, pentru că uitați de funcția apolitică și vă transformați în agent electoral al PNL sau pentru că ați permis unor politicieni să organizeze, în plină carantină, un eveniment cu zeci de oameni pe Autostrada Sebeș – Turda. Ar fi fără rost pentru că am observat că nu ați făcut încă nici cel mai elementar gest de respect pentru albaiulieni: să vă cereți scuze pentru prelungirea carantinei „noaptea ca hoții”.

O facem noi în locul dumneavoastră. Le cerem scuze public tuturor albaiulienilor și tuturor românilor pentru bâlbâielile Guvernului, Prefecturii și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, al cărui președinte sunteți. Felicităm în același timp instituțiile de cultură din Alba, care v-au spălat rușinea și au organizat manifestări cultural-artistice de înaltă ținută.

În încheiere, domnule perfect, vă anunțăm că duminică, 6 decembrie, în România sunt alegeri parlamentare și sperăm că organizarea acestora nu ați gestionat-o la fel de „bine” precum prelungirea carantinei la Alba Iulia.

Mult succes și sănătate!
Biroul de Presă al USR Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Școala din Cunța, modernizată după mai bine de 12 ani printr-o investiție de 3,6 milioane lei: A fost predat amplasamentul locației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Școala din Cunța, modernizată după mai bine de 12 ani printr-o investiție de 3,6 milioane lei: A fost predat amplasamentul locației Școala Gimnazială Cunța va fi modernizată și reabilitată printr-o investiție de 3,6 milionae lei. La sfârșitul săptămânii acesteia a avut loc predarea amplasamentului. Citește și: Peste 3.6 milioane de lei pentru modernizarea Școlii Gimnaziale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea