Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Comunicat de presă| Drept la replică USR PLUS: S-a trezit PREFECTUL! Doar pentru a deveni agent electoral

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

După ce timp de peste trei zile, mass media, cetățenii și chiar partidele politice au cerut explicații privind modul jignitor prin care Guvernul României și Instituția Prefectului au prelungit carantina în Alba Iulia, „noaptea ca hoții”, avem surpriza să citim în această seară o poziție publică a prefectului de Alba. E adevărat că e a treia zi după Scripturi, însă am exclamat cu toții: S-a trezit prefectul!

Trezirea bruscă a domnului prefect, Nicolae Albu, fost membru de frunte al PNL, este ciudată deoarece se petrece FIX cu câteva ore înainte de încheierea campaniei electorale. Pentru că nu credem că domnul prefect a devenit brusc interesat să informeze cetățenii după 3 zile (TREI ZILE) de la bâlbâiala „uite carantina, nu e carantina”, credem că mai degrabă dorește să facă puțin pe agentul electoral pentru PNL. De altfel, domnul prefect, APOLITIC prin funcția de demnitate publică deținută, nu s-a sfiit să se pozeze mândru, cu o zi în urmă, la deschiderea ELECTORALĂ a autostrăzii neterminate, între Sebeș și Alba Iulia. Cum ați reușit, domnule prefect, să mențineți distanțarea socială cu așa aglomerație de candidați pe metrul pătrat de autostradă? Sau regulile sunt doar pentru muritorii de rând, iar pentru candidații PNL, în frunte cu ministrul Bode, există imunitate politică?

Am citit cu atenție ceea ce spune domnul prefect de Alba și am reținut că se plânge de o „lipsă de respect la adresa instituțiilor statului”. Noi îi spunem domnului prefect că dacă tăcea „filosof” rămânea, pentru că numai respect nu se numește bătaia de joc la care au fost supuși albaiulienii și românii în 1 Decembrie. Cum numiți, domnule prefect, promovarea publică a unei hotărâri de ridicarea carantinei, iar la lăsarea întunericului, după ce ai aflat că șeful de partid, domnul Orban nu mai dorește să facă o baie de mulțime la Alba Iulia, să decizi că institui carantina. Credeți că nu știm rușinea pe care au simțit-o specialiștii din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba pentru situația în care i-a pus Guvernul și PNL, doar pentru a se răzbuna pe primarul municipiului Alba Iulia? Domnul Gabriel Pleșa a avut prea mult bun simț și a încercat să vă spele rușinea preluând cea mai mare parte a criticilor oamenilor. Dacă era altcineva în locul său, credem că erați deja cu demisia scrisă, parafată și aprobată pentru jignirea adusă municipiului Alba Iulia. Gabriel Pleșa v-a iertat, albaiulienii nu credem că vă vor ierta, nici pe dumneavoastră, nici pe Guvern și sigur nu vor ierta PNL-ul.

Elit - Gustul Desăvârșit

RESPONSABILITATE!
Asta v-am cerut și vă cerem, domnule prefect!

De la începutul pandemiei, românilor li se cere să fie responsabili. E timpul ca Guvernul și autoritățile cu atribuții în gestionarea măsurile de combatere a efectelor pandemiei să manifeste RESPONSABILITATE. NU putem accepta modul stângaci în care autoritățile au gestionat prelungirea carantinei și nu putem accepta astfel de bâlbâieli într-o problemă de importanță majoră.

Cât privește site-ul Instituției Prefectului, vă sugerăm să aruncați o privire pe această formă electronică de opacitate maximă și veți observa că nu sunt comunicate hotărârile de carantinare sau privind alte măsuri dispuse la nivelul județului. Nu poți găsi nici măcar o declarație pe proprie răspundere pentru cetățenii din zonele carantinate. Lăudabil măcar că sunt aruncate niște modele de declarații pentru circulația în timpul nopții. Și privind toate acestea nici nu ne miră faptul că la un moment dat circulau în presă n modele de declarații încât ajunseseră să fie bulversați și colegii dumneavoastră din CJSU.

V-am putea cere, domnule prefect, demisia de onoare pentru modul în care gestionați pandemia la nivelul județului, pentru că uitați de funcția apolitică și vă transformați în agent electoral al PNL sau pentru că ați permis unor politicieni să organizeze, în plină carantină, un eveniment cu zeci de oameni pe Autostrada Sebeș – Turda. Ar fi fără rost pentru că am observat că nu ați făcut încă nici cel mai elementar gest de respect pentru albaiulieni: să vă cereți scuze pentru prelungirea carantinei „noaptea ca hoții”.

O facem noi în locul dumneavoastră. Le cerem scuze public tuturor albaiulienilor și tuturor românilor pentru bâlbâielile Guvernului, Prefecturii și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, al cărui președinte sunteți. Felicităm în același timp instituțiile de cultură din Alba, care v-au spălat rușinea și au organizat manifestări cultural-artistice de înaltă ținută.

În încheiere, domnule perfect, vă anunțăm că duminică, 6 decembrie, în România sunt alegeri parlamentare și sperăm că organizarea acestora nu ați gestionat-o la fel de „bine” precum prelungirea carantinei la Alba Iulia.

Mult succes și sănătate!
Biroul de Presă al USR Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea