Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă, Clement Negruț (PNL): Ciolacu, Mureșan și PSD Alba își bat joc de mineri, siderurgiști, ceferiști și militari.

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Comunicat de presă, Clement Negruț (PNL): Ciolacu, Mureșan și PSD Alba își bat joc de mineri, siderurgiști, ceferiști și militari.

Asistăm la un asalt total asupra instituțiilor statului din partea PSD, care vrea să ne întoarcem în urmă cu 30 de ani, când până și femeia de serviciu avea carnet roșu de partid pentru un loc de muncă. În cazul PSD Alba, proverbul „lupul își schimbă părul, dar năravul ba” este mai actual ca niciodată.

Citește și: Drept la replică | PNL Alba: Când teatrul politic eclipsează nevoile reale ale României

Așa-zisul noul PSD Alba nu este decât vechiul PSD, pentru că în ADN-ul acestui partid dorința de a acapara instituțiile statului este totală. Așa se întâmplă și la companiile de stat de la Cugir și Abrud, unde liderii PSD Cugir, Lupșa și Abrud au fost numiți directori de ministrul PSD al Economiei doar din rațiuni politice. Comisia Europeană a suspendat 1,1 miliarde de euro din tranșa a 3-a tocmai din cauza politizărilor făcute de Marcel Ciolacu și clica lui din Alba. Asta în timp ce guvernul Ciucă a tras primele două tranșe de 6,3 miliarde de euro din PNRR.

Cu foarte mult tupeu tipic PSD Alba, se cere demiterea directorului de la Casa de Pensii Alba – un adevărat cuib de pesediști. Pentru că au înghețat pensiile minerilor din Apuseni, ale siderurgiștilor și ceferiștilor, ale nevăzătorilor, pentru că au creat haos în noua lege doar pentru ca Ciolacu să mai facă ceva voturi înainte de alegeri, ministrul PSD al Muncii a dat totul peste cap.

Politizarea instituțiilor și impactul asupra comunităților locale este ceva specific celor de la PSD. Această practică de numiri politice în funcții publice cheie nu este nouă, dar în ultimul an, cazurile au devenit tot mai evidente și problematice, mai ales în județul Alba. Politizarea excesivă a companiilor de stat, cum ar fi cele din Cugir și Abrud, a dus la o scădere a eficienței și a moralului angajaților, afectând direct comunitățile locale care depind de aceste locuri de muncă. În loc să fie conduse de profesioniști cu experiență din păcate criteriul de bază după care s-au făcut numirile a fost loialitatea față de PSD și carnetul roșu de partid.

Comisia Europeană a suspendat 1.1 miliarde de euro din tranșa a 3-a tocmai din cauza politizărilor făcute de Marcel Ciolacu și clica lui din Alba. Asta în timp ce, guvernul Ciucă a tras primele două tranșe de 6,3 miliarde de euro din PNRR. Fondurile suspendate urmau să finanțeze proiecte esențiale pentru modernizarea infrastructurii, în special în zonele afectate de tranziția industrială, cum sunt Cugir și Abrud. În timp ce alte țări au tras deja primele tranșe de fonduri și le folosesc pentru dezvoltare, România pierde oportunități din cauza deciziilor politice greșite ale PSD.

Haosul generat de modificările aduse de PSD la noua lege a pensiilor a avut efecte negative asupra mai multor categorii de beneficiari, inclusiv minerii, siderurgiștii și ceferiștii. În județele din Apuseni, unde activitățile miniere au fost o sursă principală de trai pentru generații întregi, înghețarea pensiilor a creat frustrări și dificultăți economice. Asemenea situații arată disprețul PSD față de munca și sacrificiile acestor oameni. PNL a depus un proiect de lege care urmărește deblocarea pensiilor militarilor și restabilirea echității pentru toți pensionarii afect8ați de politicile PSD. Spre deosebire de abordarea PSD, care urmărește câștigarea de voturi prin măsuri haotice și populiste, inițiativa PNL are în vedere stabilirea unor criterii clare și corecte pentru recalcularea pensiilor. Le cerem celor de la PSD să nu mai blocheze votul pe pensiile militarilor și să susțină proiectul nostru, astfel încât să fie reparate nedreptățile create de actuala guvernare.

Domnilor Mureșan și Ciolacu, dacă aveți vreun dubiu cu privire la realitatea vieții acestor oameni, vă invităm să mergeți în mină, la braț, pentru a vedea cum au muncit și suferit acești oameni. Ați adus PSD-ul înapoi la vremurile în care partidul controla totul, iar românii se luptau cu greutățile zilnice pentru a supraviețui. Nu vom lăsa această batjocură să treacă neobservată – veți suporta consecințele la vot!

Clement Negruț
Candidat PNL la Camera Deputaților


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat | Pensionarii merită respect! PSD Alba a solicitat un control al Ministerului Muncii la Casa de Pensii și demiterea directorului executiv, susținut de PNL

Bera Larisa

Publicat

în

Comunicat | Pensionarii merită respect! PSD Alba a solicitat un control al Ministerului Muncii la Casa de Pensii și demiterea directorului executiv, susținut de PNL Pensionarii din județul Alba merită respect, iar ceea ce se întâmplă în ultima perioadă la Casa Județeană de Pensii Alba este de neacceptat. În aceste condiții, prin deputatul PSD de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea