Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Dreptate pentru persoanele care activează sub forma de PFA
Inițiativa legislativă privind recunoașterea vechimii în specialitate, a persoanelor care își desfășoară activitatea economică sub forma de PFA, a fost aprobată în această săptămână în Senatul României.
Inițiativa a luat naștere de la postarea unui ghid local din Alba Iulia, care a dorit să se înscrie la un concurs pentru un post în primăria Alba Iulia. Din păcate, dosarul său a fost respins pe motiv că nu este respectat criteriul „vechimii în specialitatea studiilor”, în ciuda faptului că domnul avea o experiență bogată ca ghid în Cetatea Alba Carolina.
Consider acest lucru este o nedreptate, astfel am început să lucrez la cadrul legislativ care să prevină astfel de situații neplăcute pentru cetățeni.
Statul român recunoaște vechimea în muncă pentru persoanele care își desfășoară activitatea sub formă de PFA, pe baza taxelor plătite, dar nu recunoaște vechimea în specialitate, lucru ce blochează mulți specialiști să intre în administrația publică.
Proiectul a primit două rapoarte favorabile cu amendamente admise de la Comisia pentru muncă și Comisia economică. A fost adoptat, mai apoi, în Plenul Senatului, urmând să fie transmis mai departe către Camera Deputaților, care este cameră decizională.
La momentul actual, peste 400.000 de cetățeni români lucrează ca persoane fizice autorizate. Conform datelor publicate în august de Oficiul Național pentru Registrul Comerțului, sunt 412.447 de persoane fizice autorizate active. Majoritatea acestora au vârste cuprinse între 30 și 49 de ani și lucrează în diferite domenii de activitate. Toți acești cetățeni vor putea beneficia de prevederile legii de îndată ce aceasta va fi adoptată.
La proiect au fost depuse amendamente în urma unei mese rotunde organizate în Parlamentul României cu reprezentanții ANAF, Casa națională de pensii și a altor instituții implicate în procesul de consultare și avizare, alături de asociațiile profesionale.
Nu cred că există în Uniunea Europeană așa ceva: să muncești ani de zile și statul să nu îți recunoască experiența profesională. Pe lângă beneficiile prezentate mai sus, această inițiativă va încuraja activitatea persoanelor cu dizabilități, întrucât aceștia își desfășoară activitatea sub formă de PFA și s-au lovit constant de această nedreptate din partea statului.
Puteți citi textul și expunerea de motive aici:
https://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L293&an_cls=2021
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament Florin Roman va ocupa în perioada următoare funcția de președinte a Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă. Citește și: Cum şi-au împărţit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun