Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Dreptate pentru persoanele care activează sub forma de PFA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inițiativa legislativă privind recunoașterea vechimii în specialitate, a persoanelor care își desfășoară activitatea economică sub forma de PFA, a fost aprobată în această săptămână în Senatul României.

Inițiativa a luat naștere de la postarea unui ghid local din Alba Iulia, care a dorit să se înscrie la un concurs pentru un post în primăria Alba Iulia. Din păcate, dosarul său a fost respins pe motiv că nu este respectat criteriul „vechimii în specialitatea studiilor”, în ciuda faptului că domnul avea o experiență bogată ca ghid în Cetatea Alba Carolina.

Consider acest lucru este o nedreptate, astfel am început să lucrez la cadrul legislativ care să prevină astfel de situații neplăcute pentru cetățeni.

Statul român recunoaște vechimea în muncă pentru persoanele care își desfășoară activitatea sub formă de PFA, pe baza taxelor plătite, dar nu recunoaște vechimea în specialitate, lucru ce blochează mulți specialiști să intre în administrația publică.

Proiectul a primit două rapoarte favorabile cu amendamente admise de la Comisia pentru muncă și Comisia economică. A fost adoptat, mai apoi, în Plenul Senatului, urmând să fie transmis mai departe către Camera Deputaților, care este cameră decizională.

La momentul actual, peste 400.000 de cetățeni români lucrează ca persoane fizice autorizate. Conform datelor publicate în august de Oficiul Național pentru Registrul Comerțului, sunt 412.447 de persoane fizice autorizate active. Majoritatea acestora au vârste cuprinse între 30 și 49 de ani și lucrează în diferite domenii de activitate. Toți acești cetățeni vor putea beneficia de prevederile legii de îndată ce aceasta va fi adoptată.

La proiect au fost depuse amendamente în urma unei mese rotunde organizate în Parlamentul României cu reprezentanții ANAF, Casa națională de pensii și a altor instituții implicate în procesul de consultare și avizare, alături de asociațiile profesionale.

Nu cred că există în Uniunea Europeană  așa ceva: să muncești ani de zile și statul să nu îți recunoască experiența profesională. Pe lângă beneficiile prezentate mai sus, această inițiativă va încuraja activitatea persoanelor cu dizabilități, întrucât aceștia își desfășoară activitatea sub formă de PFA și s-au lovit constant de această nedreptate din partea statului.

Puteți citi textul și expunerea de motive aici:

https://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L293&an_cls=2021


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea