Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Barstan Filofteia, consilier județean PMP: DN 74 A, drumul deznădejdii

Publicat

în

În vara acestui an, peste zona Munților Apuseni s-au abătut fenomene naturale rar întâlnite pentru zona de munte.

În urma furtunilor deosebit de puternice, un număr mare de gospodării din mai multe localități din Apuseni au fost distruse de furia apelor, oamenii pierzându-și toată agoniseala de o viață.

De furia naturii nu au scapat nici drumurile comunale și naționale, DN 74 A, fiind cel mai grav avariat de viiturile puternice de pe versanții care mărginesc acest drum național. Sigur la vremea aceea în contextul unor acțiuni cu tentă politică sau perindat o sumedenie de politicieni în frunte cu premierul Florin Câțu care a promis alocarea unor sume de bani destinate familiilor afectate de inundații și refacerea tronsoanelor de drum distruse. Din păcate vorbe fără acoperire în fapte , sumele primite de sinistrați au fost insuficiente pentru a-și reface casele distruse, despre drumuri, nici pe departe nu au fost alocate sumele necesare pentru repararea în regim de urgență, traficul se desfăsoară cu dificultate și acum, după atâtea luni de la inundațiile devastatoare din luna iulie. Pe tronsonul de drum dintre localitățile Câmpeni și Abrud, terasamentul drumului național este grav avariat, fiind necesară urgentarea lucrărilor de cosolidare a structurii drumului și reconstrucția unui pod din satul Cărpeniș, unde se circulă cu dificultate doar pe o singură bandă.

Electrica Furnizare Discount

La sesizarea mai multor cetățenii la începutul lunii octombrie am trimis o adresă către Secția de Drumuri Naționale Alba.

În adresa pe care am trimis-o, am solicitat informatii referitoare la stadiul lucrărilor pe tronsonul de drum DN74 Câmpeni -Abrud, tronson grav avariat în urma calamităților naturale care s-au abătut asupra Țării Moților în vara acestui an.

Am primit un răspuns destul de prompt din partea SDN Alba, dar din păcate cei care sunt în măsură să soluționeze aceste lucrări se scuză frumos în câteve cuvinte, justificandu-se că au demarat încă din luna iulie toate procedurile legale pentru a obține avizele și autorizația de a se efectua începerea lucrărilor de remediere a acestui tronson de drumul național cu următoarea mențiune: contractarea lucrărilor de remediere se va face în funcție de fondurile alocate.

Acum mă întreb:

-Domnii noștrii parlamentari din județul Alba nu au trecut prin Munții Apuseni, după viiturile catastrofale din luna iulie ?
– Ce demersuri concrete au făcut, pentru moții care au contribuit cu voturile lor ca ei să ajungă în Parlament, iar ei le-au făcut promisiuni deșarte și au fost uitați de fiecare dată.

Consider că problemele au fost mult prea grave pentru locuitorii Țării Moților, iar după o perioadă atât de îndelungată de timp, problemele lor să nu fie nici acum rezolvate.

Oamenii au fost mințiți, sunt dejnădăjduiți, premierul Câțu a venit de două ori în Apuseni a făcut promisiuni-atât, politicieni de toate culorile promit că ei sunt salvatorii-atât, cei afectați de viituri rămân cu necazurile și nu sunt deloc puține.

Solicit în numele locuitorilor din Munții Apuseni, suplimentarea în regim de urgență a sumelor de bani care să ajungă la cetățenii afectați de inundații, precum și începerea lucrărilor de consolidare a tronsonului de drum DN 74 A, într-un timp cât mai scurt, având în vedere că din punct de vedere al anotimpului, vremea ar urma să intre intr-un proces de răcire, iar acest lucru nu ar mai permite, executarea unor lucrări de asemene anvergură, iar starea de degradare a acestui tronson de drum, pune în pericol viața, tuturor participanților la trafic.

Consilier județean PMP
Barstan Filofteia

Publicitate

Politică Administrație

Declarație halucinantă marca Florin Roman: „Ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc”. Scuza politicianului „uns” ministru al Digitalizării

Publicat

în

Declarație halucinantă marca Florin Roman: „Ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc”. Scuza politicianului „uns” ministru al Digitalizării

Politicianul Florin Roman (47 de ani), noul ministru al Digitalizării în guvernul condus de Nicolae Ciucă, a oferit o declarație halucinantă încercând să explice faptul că a fost pus în funcție în ciuda faptului că nu are legătură cu domeniul de activitate.

Astfel, Florin Roman susține în apărarea sa că ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc, pentru a nu exista tentația furtului.

Electrica Furnizare Discount

„Unii m-au acuzat că nu am legătură cu acel domeniu, eu îl văd ca pe un avantaj, pentru că dacă vin din acel domeniu, de regulă, dacă vă uitați în spate, majoritatea au avut firme, afaceri în acea zonă.

E mai bine să fii fără tangență în domeniu, că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu”, a declarat Florin Roman la B1 TV.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Pensiile speciale trebuie ANULATE, nu amânate!

Publicat

în

România se pregătește să accepte o nouă formă de inechitate în sistemul național de pensii. De la 1 ianuarie, ar urma să intre în vigoare noile pensii speciale ale primarilor. Decizia stă în mâna Guvernului, care poate amâna aplicarea acestei legi nedrepte, inechitabile și incorecte pentru milioanele de pensionari obișnuiți din România.

Chiar și în cazul unei amânări, sistemul național de pensii trebuie să intre într-o analiză și o reformă serioasă, deoarece există tot riscul ca în următorii ani să intre în colaps. Pe de altă parte, inechitățile create de pensiile speciale sunt jignitoare pentru milioane de pensionari români care încasează o pensie direct proporțională cu valoarea contribuțiilor plătite la fondul de pensii.

Am auzit în ultimele zile că teama de baronii locali este mare în rândul celor din coaliția toxică PNL – PSD și, mai nou, unii membri ai Guvernului ar dori să dea vina pe USR și pe fostul ministru, Cristian Ghinea, dacă vor amâna legea pensiilor speciale pentru primari. Fostul ministru al Fondurilor Europene a inclus în PNRR și reforma sistemului național de pensii, iar măsurile propuse afectează direct noile pensii speciale ale aleșilor locali.

Electrica Furnizare Discount

Dacă așa se poate amâna această lege incorectă și inechitabilă, îi rog public să dea vina pe USR și pe Cristian Ghinea. Suntem vinovați că ne dorim o reformă serioasă a sistemului național de pensii bazată pe principii corecte, echitate și contributivitate.

Dacă de la 1 ianuarie 2022 intră în vigoare legea amintită, vom avea o nouă presiune pe sistemul de pensii: peste 600 de milioane de lei este impactul pensiilor speciale ale primarilor asupra bugetului de stat. Pe lângă pensia calculată în funcție de contributivitate, foștii aleși locali vor mai încasa și o pensie specială între 1600 și 5000 de lei, în funcție de numărul de mandate.

În același timp, peste 80% dintre pensionarii români trăiesc cu pensii sub 2000 de lei, iar pensia medie în România este în jurul valorii de 1600 de lei. Să vă mai spun că, în prezent, cea mai mare pensie specială aflată în plată este în jur de 77.000 de lei, adică peste 15.000 de euro. Este aproape de 100 de ori mai mare decât pensia minimă și de 50 de ori mai mare decât pensia medie.

În prezent, în România avem două sisteme de pensii, în funcție de persoane. Marea majoritate a românilor primesc pensie în funcție de cât au contribuit, pe când o minoritate primește după diverse sisteme de calcul instituite prin legi speciale.Unde este echitatea? Unde este egalitatea în drepturi despre care vorbește Constituția României?
Sistemul de pensii din România trebuie reformat pe principii sănătoase și democratice! Toți pensionarii trebuie să fie egali în fața legii și să primească pensii pe bază de contributivitate!

Beniamin Todosiu,
Deputat USR de Alba

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senatorul PSD de Alba, Călin Gheorghe Matieș: „Alba, sufletul României!”

Publicat

în

În acest prim an de mandat, la fel ca orice om de altfel, am împliniri și neîmpliniri, acțiuni pe care le-am dus cu bine la final, dar și unele care s-ar fi putut finaliza probabil mult mai bine, dacă aș fi putut să îi conving pe cei care au fost până acum la butoane. În ciuda criticilor, care nu vor înceta să apară, indiferent de ce aș spune sau face, de un lucru cred că s-au convins toți: fac totul cu mare patos, cu mare convingere și cu sinceritate pentru românii de rând. Chiar și unele declarații care, uneori, sunt interpretate de unii altfel decât eu, personal, mi-am dorit…Timpul le va dovedi pe toate.

Cred cu tărie pe mai departe că județul Alba este plin de oameni valoroși, de copii și tineri care sunt sau pot deveni cei mai buni în domeniul lor. În plus, copiii au puterea aceea extraordinară de a aduce bucurie, lumină și speranță în viețile noastre, dar au și capacitatea de a ne transforma pe toți în ființe mai bune, mai ales în această perioadă de pregătire pentru sărbătoarea Crăciunului.

Un grup de 15 copii absolut minunați: Ansamblul de dansuri populare ” Plaiuri sebeșene” de la Clubul Copiilor Sebeș împreună cu solistul Tudor Limbean – micul patriot; elevele: Mariș Maria și Șandru Ioana de la „Școala de folk” – Palatul Copiilor Alba Iulia, prof. coordonator Avram Daniel; elevele: Hoca Sonia Maria și Vesa Georgiana de la Clubul Copiilor Ocna Mureș, prof. coordonator Szocs Levente; dansatori profesor coregraf – Oprea Octavia, împreună cu însoțitorii lor, doamna director Corina Cotea – Palatul Copiilor, vor susține un mini-concert de sărbători săptămâna viitoare în Parlamentul României. Am făcut deja toate demersurile necesare pentru ca acest eveniment să aibă loc în data de 13 Decembrie și sunt convins că prin vocile lor de îngeri vor aduce multă căldură într-o clădire care, de foarte multe ori, este extrem de rece, nepăsătoare, ba chiar indiferentă la români și problemele lor.

Electrica Furnizare Discount

În Parlamentul României, vocea județului Alba se va face auzită și prin colindele noastre tradiționale. Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat invitația mea și sunt convins că evenimentul va fi unul cu adevărat special și sensibil!

Senator Psd Alba

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare