Rămâi conectat

Economie

Comunicat de presă – Anunț finalizare implementare proiect “Creșterea eficienței energetice a clădirii contagioase din cadrul spitalului municipal Sebeș”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul “Creșterea eficienței energetice a clădirii contagioase din cadrul spitalului municipal Sebeș”, cod MySMIS 118577, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost implementat de către Municipiul Sebeș. Valoarea totală a proiectului a fost 1.646.159,69 lei, din care 1.210.532,92 lei a reprezentat finanțare nerambursabilă.

Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru. Proiectul de derularea proiectului: 20.08.2018 – 30.11.2021.

Obiectivele proiectului au fost:

Realizarea unei investiții în infrastructura de sanătate locală, investiție care implică creșterea eficienței energetice a clădirii Contagioase din cadrul Spitalului Municipal Sebeș.
Introducerea utilizării energiei din surse regenerabile în clădirea publică Contagioase din cadrul Spitalului Municipal Sebeș.

Implementarea proiectului are un impact pozitiv asupra comunității beneficiare, prin intermediul proiectului populația dobândind acces la condiții spitalicești decente și confortabile și, implicit, la servicii medicale mult îmbunătățite.

Rezultatele proiectului sunt:

1.Scăderea anuală a gazelor cu efect de sera (echivalent tone de CO2) cu 24,08 tone CO2;

2.Scăderea consumului anual de energie primară a clădirii (kWh/an) cu 124.108,85 kWh/an;

3.Scăderea consumului anual de energie finala în cladirea publica (din surse neregenerabile) cu 10,67 tep ( tone echivalent petrol );

4.Scăderea consumului anual specific de energie primară (din surse neregenerabile) cu 485,32 (kWh/m2/an);

5.Creșterea consumului anual de energie primară din surse regenerabile cu 724,4 (kWh/m2/an) reprezentând 53,3 % din consumul total de energie;

6.Îmbunătățirea clasificării performanței energetice a clădirii de la D înainte de implementarea proiectului la A după implementarea acestuia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Instituțiile Financiare Nebancare nu mai pot percepe dobânzi exorbitante: Noua lege se aplică și contractelor aflate în derulare

Bera Larisa

Publicat

în

Instituțiile Financiare Nebancare nu mai pot percepe dobânzi exorbitante: Noua lege se aplică și contractelor aflate în derulare O nouă lege care prevede plafonarea dobânzilor pentru împrumuturile de la instituții financiare nebancare (IFN) a trecut de Curtea Constituțională și urmează să fie promulgată. Citește și: Controale la IFN-urile din Alba și alte cinci județe. Protecția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea