Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă | Alin Ignat: O spun direct, nu voi vota, ca deputat liberal de Alba, creșteri de taxe care sufocă mediul privat și distrug economia, afectând toți cetățenii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă | Alin Ignat: O spun direct, nu voi vota, ca deputat liberal de Alba, creșteri de taxe care sufocă mediul privat și distrug economia, afectând toți cetățenii

Cine propune creșterea impozitului pe dividende de la 8% la 10% să prezinte public studiul de impact care îi arată că au crescut încasările din impozit pe dividende când a fost majorată taxarea de la 5% la 8% prin OG 16.

Informațiile pe care le am din piață, din discuțiile cu angajatori din județul Alba, cu reprezentanți ai firmelor de contabilitate, îmi spun că DIMPOTRIVĂ, antreprenorii nu mai scot dividende, deci NU mai plătesc acest impozit.

În aceste condiții, ce om cu capul pe umeri poate considera că o nouă majorare a impozitului pe dividende va crește colectarea?!

De asemenea, cine propune creșterea TVA în Horeca, de la 9% la 19%, după ce a fost majorată o dată anul trecut, prin OG 16, de la 5% la 9%, să prezinte studiul de impact care îi arată că aveam o colectare mai bună pe TVA de 19% în Horeca, decât pe cota de 5%.

Toți banii scoși la lumină prin TVA-ul de 5% aplicat în Horeca – un domeniu predispus, din păcate, la evaziune fiscală, dar și puternic afectat de pandemie – riscă să fie împinși în economia neagră prin măsuri lipsite de orice logică sau argumente solide.

Economiile la buget și respectarea țintei de deficit se realizează prin eficientizarea aparatului bugetar extrem de încărcat, prin eficientizarea cheltuielilor statului cu salarii, indemnizații și prime nesimțite, cu tot felul de vouchere, cu deplasări scumpe și nejustificate ale unor funcționari sau demnitari ai statului. Nu mă poate convinge nimeni că mediul privat trebuie să fie întotdeauna cel care suportă nota de plată a incompetenței unui ministru de finanțe care nu a fost în stare să întocmească un buget în mod corect și a adus haos în economie. Pentru că asta a făcut ministrul PSD Câciu la Ministerul de Finanțe.

Am plătit salarii, taxe și impozite în mediul privat, știu exact cu ce se confruntă angajații și angajatorii din acest sector, de aceea am obligația, ca deputat liberal de Alba, să acționez întotdeauna de partea oamenilor. Și nu mă abat de la asta.

O spun pe românește, de câte ori este nevoie: nu voi vota sub nicio formă astfel de creșteri de taxe care sufocă mediul privat și în final, distrug economia, afectând toți cetățenii.

Nu mă interesează cine le propune. Să fie limpede, din capul locului.

Alin Ignat, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Echipamente digitale pentru școala gimnazială „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului: Investiție de peste 90.000 de lei 

Bera Larisa

Publicat

în

Echipamente digitale pentru școala gimnazială „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului: Investiție de peste 90.000 de lei Administrația comunei Lunca Mureșului, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea infrastructurii digitale a școlii gimnaziale „Simion Lazăr”.  Citește și: Modernizarea și reabilitarea energetică a dispensarului uman din comuna Șpring, printr-o finanțare PNRR. Licitația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea