Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Alin Ignat, deputat PNL Alba: „Pesediștii înjurau în gând, când PNL impunea reforma și recalcularea pensiilor ca jalon în PNRR. Azi se împăunează cu creșterea pensiilor impusă de PNL”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alin Ignat, deputat PNL Alba: „Pesediștii înjurau în gând, când PNL impunea reforma și recalcularea pensiilor ca jalon în PNRR. Azi se împăunează cu creșterea pensiilor impusă de PNL.”

Peste 80% din pensionari vor avea creșteri de pensii, începând cu 1 septembrie, în urma recalculării pe noua lege a pensiilor, reformă impusă de PNL în PNRR. Vorbim de o lege cu puternic accent liberal, care încurajează munca și contributivitatea. Chiar dacă pesediștii s-au obișnuit să mintă cu tupeu pe orice subiect, realitatea este că PSD a înjurat în gând și printre dinți, când PNL a introdus reforma pensiilor ca jalon în PNRR.

Ca liberali, am ținut să impunem prin PNRR cele trei mari reforme ale marilor sisteme publice: pensiile, pensiile de serviciu și salarizarea în sistemul bugetar, tocmai pentru a ne asigura că indiferent ce partid vine la putere, reformele esențiale pentru România se fac, sub sancțiunea pierderii de fonduri europene. Fără aceste prevederi incluse în PNRR, PSD nu ar fi făcut nicio reformă în România. Chiar și așa, pesediștii au amânat noua legislație cât de mult au putut, aflându-ne astăzi în grave întârzieri privind ultimul proiect de lege asumat, cel al salarizării în sistemul public.

Ca tânăr în politică, am convingerea că singura cale corectă de acțiune în serviciul public este seriozitatea, spunând întotdeauna adevărul. De aceea, cred că e important ca oamenii să știe că noua lege a pensiilor a fost finalizată în proporție de 90% cu un liberal la Ministerul Muncii și că dezastruoșii miniștrii PSD de la muncă, Budăi și Bucura Oprescu, au venit la treaba gata, reușind s-o mai și strice pe alocuri.

Astfel, dacă proiectul PNL a facilitat acordarea de puncte suplimentare de stabilitate pentru cei care au lucrat peste 25 de ani, valorificarea tuturor veniturilor oamenilor, inclusiv sporurile și perioadele lucrate în acord global și accentul pus pe contributivitate și echitate, PSD a venit să elimine facilitățile de stagiu pentru cei care au lucrat în condiții speciale sau deosebite. În acest fel, incompetența miniștrilor PSD de la Muncă face ca astăzi cei cu grupe de muncă să nu beneficieze de creșteri la pensie, chiar dacă am încercat, prin amendamente în Parlament, să modificăm prevederile respective. Doamna Bucura Oprescu a refuzat acest lucru.

Să mai văd astăzi și parlamentari de Alba plecați de la USR la PSD, cum este domnul Todosiu, că se împăunează cu creșterile de pensii asigurate de PNL în noua lege a pensiilor, după ce acum câteva luni înjurau legea și votau împotriva ei, este cel puțin jenant. Să te trezești vorbind azi de echitate și pensii majorate, când ieri urlai că legea amăgește pensionarii și e doar un șir de promisiune deșarte, e culmea sinistrului și a tupeului la care poate ajunge un partid prin politicienii săi.

Din păcate, în timp ce noi, ca liberali, reușim să oferim astăzi echitate pensionarilor, prin creșteri de pensii sustenabile și pe principii sănătoase, pentru că am impus asta în PNRR, noul PDSR, prin noii Hrebenciuc și Cozmâncă de la filiala Alba, mint în continuare cu lejeritate, uitând azi ce au glăsuit cu vehemență ieri. Mi-ar fi rușine să mai comunic public, în locul tinerilor pedeseriști.

Alin Ignat, deputat liberal de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Licitație publică pentru concesionarea unui teren pe Șoseaua de Centura: Planul Primăriei Alba Iulia pentru înființarea unui pol de afaceri locale care să capteze forța de muncă

Bera Larisa

Publicat

în

Licitație publică pentru concesionarea unui teren pe Șoseaua de Centura: Planul Primăriei Alba Iulia pentru înființarea unui pol de afaceri locale care să capteze forța de muncă Primăria Alba Iulia, a lansat o licitație publică pentru concesionarea unui imobil teren intravilan, în vederea desfășurării de activități economice, situat în Municipiul Alba Iulia, pe Șoseaua de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea