Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Alba Iulia are nevoie de o administrație cu un program clar pentru atragerea investițiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alba Iulia are nevoie de o administrație cu un program clar pentru atragerea investițiilor

În peste două decenii, de când se află la conducerea acestui oraș, oamenii din administrația locală nu au avut nici măcar o schiță a unui program de atragere a investitorilor.

Privim, din Alba Iulia, la orașe precum Sebeș sau Blaj, care au reușit să atragă investotori de calibru, nume importante ale industriei mondiale, în timp ce aici nu am fost în stare să creionăm măcar un plan de a atrage astfel de investitori. Și nu am reușit nici măcar să învățăm din ce au făcut alții bine, să le urmăm exemplul.

Fără îndoială că în ultimii 20 de ani s-au făcut și lucruri bune în Alba Iulia, atragerea fondurilor europene fiind un astfel de exemplu. Însă nu e suficient, iar un proiect pentru Alba Iulia, bazat exclusiv pe fondurile europene, nu este sustenabil.

Marea găselniță a actualei administrații, de a transforma orașul într-o destinație turistică, nu este un proiect realist. Pentru a se dezvolta cu adevărat, Alba Iulia are nevoie de investiții, de industrie. Ne trebuie un plan serios pentru a atrage investori, pentru a dezvolta economia locală, pentru a produce bunuri de consum la Alba Iulia. Numai în acest fel, prin investiții în unități de producție, prin crearea de locuri de muncă bine plătite, se poate crea bunăstare pentru cetățeni.

Alături de colegii din Pro România vom propune albaiulienilor un proiect clar pentru dezvoltarea orașului și pentru atragerea de investitori.

Investițiile private, de anvergură, sunt singura modalitate realistă prin care orașul se poate dezvolta.

Observăm cum, de ani de zile, terenuri și imobile sunt concesionate de către administrația publică însă nu către investitori sau firme care să producă plus-valoare pentru oraș.

Pro România va propune ca singurele contracte de concesiune a unor terenuri sau imobile, pe care Primăria Alba Iulia le va semna, să fie în baza unor proiecte clare de investiții clare, pentru firme și multinaționale care vor veni la Alba Iulia și vor crea locuri de muncă.

Alba Iulia are nevoie de investiții, de industrie, de mai multe locuri de muncă, cu salarii pe măsură. Și are nevoie de o administrație care să creeze condițiile pentru ca aceste investiții să poată fi făcute în Alba Iulia. Este singura cale pentru ca orașul să se dezvolte cu adevărat.

Horațiu Florea,

Coordonator Pro România, filiala Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Centura ocolitoare de pe latura de Nord a municipiului Alba Iulia, mai aproape de realizare: Va avea trei giratorii, două pasaje, două viaducte și un pod. Investiție de peste 76 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centura ocolitoare de pe latura de Nord a municipiului Alba Iulia, mai aproape de realizare: Va avea trei giratorii, două pasaje, două viaducte și un pod. Investiție de peste 76 milioane lei Agenția Națională pentru Protecția Mediului a anunțat miercuri, 24 iulie 2024,  depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Drum de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea