Comuna care a absorbit cele mai multe fonduri europene, investește și în cămine culturale
Comuna Ciugud este printre puţinele așezări rurale din țară care au reuşit să câştige patru proiecte de reabilitare a căminelor culturale. Este vorba despre cele din Limba, Şeuşa, Hăpria şi Teleac, care vor fi modernizate prin „Programul prioritar naţional pentru construirea de sedii pentru aşezăminte culturale în localităţile unde nu există asemenea instituţii, precum şi pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale de drept public din mediul rural şi mic urban”.
Programul este finanţat prin Compania Naţională de Investiţii. Potrivit primarului comunei Ciugud, Gheorghe Damian, ”programul ne oferă posibilitatea de a reabilita, moderniza şi dota căminele culturale aflate în stare de degradare, care nu mai îndeplinesc condiţiile necesare pentru derularea activităţilor specifice. Prin oportunităţile oferite de acest program am reușit, până în acest moment, să finalizăm lucrările la două cămine culturale, la cele din Hăpria și Limba, care respectă acum cele mai înalte standarde. În urmă cu aproximativ o lună a început modernizarea altor două așezăminte culturale din comuna Ciugud, cele din Teleac și Șeușa”.
Printre lucrările ce vor fi efectuate la cele două așezăminte culturale se regăsesc: schimbarea acoperișelor, lucrări la structură, schimbarea tâmplăriei, izolare termică, schimbarea instalaților de încălzire și de energie electrică etc. La finalizarea investiției, cele două cămine culturale vor fi dotate cu tot ce este necesar pentru desfășurarea activităților. La Șeușa, valoarea investiției pentru reabilitarea și modernizarea căminului cultural din localitate este de 512.167 de lei, lucrările fiind executate de o firmă din Cluj, câștigătoare a licitației derulate de CNI. Valoarea lucrărilor la Căminul Cultural din Teleac depășește 524.000 de lei, licitația fiind câștigată de firma Albanic Service.
”Căminul cultural nu este numai un spaţiu fizic, ci e un loc de reflecţie. Aici au loc activităţi recreative, dar și întâlniri în cadrul cărora sunt prezentate obiceiurile și tradițiile zonei. Din acest motiv considerăm că trebuie să dispunem de spaţiile şi de confortul necesar pentru ca aceste activităţi să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi să atragă cât mai mulţi oameni. Pentru ca toate astea să se împlinească, avem nevoie de fonduri pe care nu le putem obţine numai dacă demonstrăm că suntem pregătiţi să ne asumăm, la rândul nostru, contribuția. Şi am demonstrat că putem face acest lucru. Prin toate demersurile noastre încercăm să le aducem locuitorilor din comună un standard de viaţă normal. Amintesc despre reţeaua de canalizare, care este acum funcţională în toată comuna, de asfaltarea străzilor din Ciugud, dar şi a drumurilor de ţară, investiții care au avut un impact mare în viaţa locuitorilor comunei”, a declarat primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Strigătul de disperare al unui polițist uitat și batjocorit de propriul Stat: „De ce suntem nesimțiți? Că ne mor colegii uciși în misiuni, înjunghiați, împușcați, sfârtecați și spintecati cu săbii, loviți animalic cu bâtele în cap? „
Strigătul de disperare al unui polițist uitat și batjocorit de propriul Stat: „De ce suntem nesimțiți? Că ne mor colegii uciși în misiuni, înjunghiați, împușcați, sfârtecați și spintecati cu săbii, loviți animalic cu bâtele în cap? „ Un mesaj cutremurător venit din rândurile celor care asigură siguranța cetățenilor, dezvăluie, printre altele, revolta polițiștilor făță de […]