Competiție de volei, marți, la Alba Iulia. Înscrie-te! Participarea este gratuită
Primăria Alba Iulia în parteneriat cu municipalitățile din Roma și Bremen, au implementat cu succes proiectul „Reţea pilot focusată pe activităţi temporare ca instrumente de regenerare urbană” (TUTUR). Finanțată de către Uniunea Europeană prin programul URBACT II, inițiativa și-a propus introducerea metodei de utilizare temporară a spațiilor abandonate în vederea regenerării urbane a orașelor implicate.
Prezența Primărei Alba Iulia în acest proiect a fost legitimată de dorința de identificare a acelor imobile și spații abandonate, care pot deveni obiectul unor proiecte de investiții economice, culturale sau sociale și care pot anima și regenera aspectul fizic aparținător cartierelor din municipiu.
“Ne bucură faptul că putem scoate niște locuri din oraș din albia uitării. Acest proiect readuce la viață spații care au trecut proba timpului, dar au ajuns, din păcate, amintiri uitate. E drept că povestea lor ar putea fi alta și ele ar fi desăvârșite dacă, financiar vorbind, nu ar exista limite. Fie că sunt parte din Cetate, fie că sunt în zone mai puțin circulate, ele trebuie amintite și mai ales înviate. Cu toate că are un caracter temporar, proiectul TUTUR este unul vizionar, care îți amintește că dincolo de ispita de a moderniza suntem datori să ne amintim că orașul înseamnă și altceva.” – Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.
În luna decembrie a anului trecut, Alba Iulia a fost gazda unei întâlniri transnaționale organizată în cadrul proiectului, la care au participat partenerii consorțiului din Roma și Bremen, cu scopul de monitorizare a activităților proiectului. Cu ocazia acestei întâlniri au fost puse în valoare spațiile neutilizate din interiorul Palatului Principiilor, respectiv din cadrul magazinului Unirea. Unul dintre spațiile neutilizate ale magazinului Unirea a devenit sala de conferințe, în timp ce Palatul Principiilor a găzduit o reprezentație artistică a grupului Skepsis foarte apreciată de audiență.
O altă activitate temporară implementată în Alba Iulia și sprijinită financiar reprezintă amenajarea terenului de volei pe nisip situat în șanturile Cetății Alba Carolina, în apropiere de Poarta I, prin punerea la dispoziție gratuită a terenului de către Primărie și Consiliu Local. Discutăm de rezultatul unui protocol de cooperare încheiat între Primăria Municipiului Alba Iulia, dl. Moc Răzvan și dl. Kalanyos Cristian, inițiatori ai acestui proiect, care au sprijinit lucrările de amenajare și minimele dotări necesare pentru practicarea jocului de volei. Primăria Municipiului Alba Iulia a solicitat și obținut acordul Direcției Județene pentru Cultură Alba pentru utilizarea spațiului cu caracter temporar și a derulat diverse activități necesare amenajării terenului: precolectarea, colectarea și transportul gunoiului menajer, punerea la dispoziție a unei toalete ecologice etc. Astăzi, în urma refuncționalizării acestui spațiu abandonat, cetățenii orașului se pot bucura gratuit de un teren de volei pe nisip deschis pentru încurajarea mișcării, sportului și activităților în aer liber.
“Din păcate rareori ne oprim să privim în spate, motivați fiind de a răzbate în proiecte actuale. Alba Iulia a avut curajul să reacționeze la această provocare insolită sau, mai bine zis, să acționeze respectând această rețetă de revitalizare prescrisă în proiectul TUTUR. Relațiile inițializate demonstrează că la nivel local există solidaritate și că știm oricând să trecem de la vorbe la fapte. Acest demers ar putea însemna o mică profeție despre cum s-ar putea transforma multe dintre spațiile atractive, dar neutilizate din Alba Iulia, despre felul în care pot integra artă, sport, servicii sau orice altceva.” – Nicolaie Moldovan, administrator public, municipiul Alba Iulia.
Având în vedere că a fost aprobată recent prelungirea Protocolului de Colaborare în cadrul unei ședințe a Consiliului Local, reprezentanții primăriei Municipiului Alba Iulia, împreună cu dl. Kalanyos Cristian și cu susținerea dl-ui Moc Răzvan, vor organiza un campionat de volei marți, 31.03.2015, ora 16.00.
Evenimentul are scopul de a marca finalul proiectului mai sus menționat. Locația evenimentului este terenul de volei pe nisip situat în șanturile Cetății Alba Carolina, iar pe această cale dorim să invităm toți iubitorii de mișcare în aer liber, care doresc să se înscrie în competiție să ne confirme dorința de a participa, la numărul de telefon: 0745 775 157 – Kalanyos Cristian.
Menționăm că echipele vor fi formate din doi coechipieri, în funcție de numărul participanților înscriși în competiție, iar participarea este gratuită.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Contribuabilii cu mari datorii restante la bugetul asigurărilor sociale, în vizorul AJFP Alba: Măsuri întreprinse
Contribuabilii cu mari datorii restante la bugetul asigurărilor sociale, în vizorul AJFP Alba: Măsuri întreprinse Comisia de Dialog Social a județului Alba s-a întrunit marți, 19 noiembrie 2024, într-o ședință prezidată de prefectul județului Alba Nicolae Albu, precum și subprefecții județului Alba, domnii Andrei Vincze și Sandu Heler. Citește și: Conducere nouă la Administraţia Judeţeană […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport5 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate5 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentariio zi ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată
-
Sport5 zile ago
FOTO: Philip Pahone, debut în Liga 3, pentru Metalurgistul Cugir, la 15 ani și aproape 6 luni!