Comisarul-şef Marius Pop a fost eliberat din arest preventiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie
Comandantul Poliţiei Teiuş, Marius Pop, a fost eliberat din arest după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au admis miercuri seară recursul şi au dispus cercetarea sa în stare de libertate. Pop are interdicţia de a părăsi ţara. Hotărârea ÎCCJ este definitivă şi infirmă decizia Curţii de Apel Alba Iulia care a dispus în 8 martie, la propunerea procurorilor DNA Alba Iulia, arestarea comandantului Poliţiei Teiuş pentru o perioadă de 29 de zile.
Marius Pop a fost reţinut în 7 martie de procurorii DNA Alba Iulia sub acuzaţiile de favorizarea infractorului, fals intelectual, omisiunea sesizării organelor judiciare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă. Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a urmăririi penale dată publicităţii de DNA, Pop ar fi recurs la aceste fapte pentru a-şi ajuta un subaltern, pe agentul de poliţie Eugen Ioan Popa, care în noiembrie 2011 a distrus un proces-verbal de contravenţie, înlocuindu-l cu un avertisment. Pop nu a beneficiat de bani sau favoruri în schimbul faptelor sale.
„În cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Pop Marius-Mircea, în calitatea sa de şef al Poliţiei oraşului Teiuş, a luat la cunoştinţă cu privire la faptul că unul dintre subordonaţii săi, agent de ordine publică, a înlocuit un proces verbal de sancţionare a unei persoane cu amendă contravenţională în sumă de 500 de lei cu un altul prin care a dispus doar avertisment. Cu toate acestea, inculpatul nu a sesizat autorităţile judiciare competente pentru infracţiunea de abuz în serviciu şi a făcut demersuri pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a subordonatului său”, se arată în ordonanţă.
În schimb, avocaţii comandantului Poliţiei Teiuş susţin că dosarul în care a fost reţinut Marius Pop reprezintă o răzbunare din partea fostei sale secretare, Ioana Lazăr, pe care Pop o concediase după constatarea unor nereguli grave în activitatea ei. De altfel femeia a fost cea care a pus la dispoziţia procurorilor înregistrări cu scopul de a a răta vinovăţia fostului său şef.
Reţinerea şi apoi arestarea lui Marius Pop, cu o carieră de 23 de ani în Poliţie, a produs stupoare în rândul albaiulienilor care îl cunosc ca pe un profesionist şi un poliţist corect încă de pe vremea când era şeful Poliţiei Rutiere din Alba Iulia, în unele cercuri fiind supranumit chiar „incoruptibilul”. Au fost şi voci care au spus că ceea ce i s-a întâmplat lui Pop a fost rezultatul unor răzbunări în sistem.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Contractele pentru construirea DJ107I, Transapuseana, reziliate ILEGAL de CJ Alba. Cum motivează Construcții Napoca pretențiile URIAȘE de aproape 9 milioane de lei
Contractele pentru construirea DJ107I, Transapuseana, reziliate ILEGAL de CJ Alba. Cum motivează Construcții Napoca pretențiile URIAȘE de aproape 9 milioane de lei Societatea de Construcții Napoca S.A., a înaintat Tribunalului Cluj o cerere de chemare în judecată împotriva Consiliului Județean Alba prin care solicită obligarea la plata unor sume uriașe, învocând nerespectarea obligațiilor contractuale în […]