Rămâi conectat

Curier Județean

Comasarea unor şcoli din Cugir pune pe jar cadrele didactice

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Dezbaterea în Consiliul Local Cugir a proiectului de hotărâre privind comasarea a două unităţi de învăţământ şi anume Şcoala generală nr. 2, respectiv „Singidava” Cugir a provocat, după cum era de aşteptat, justificate reacţii din partea conducerii celei de-a doua instituţii şcolare, „Singidava” fiind de altfel singura prezentă la discuţii într-un număr copleşitor de mare (peste 25 de profesori şi învăţători). Chiar dacă după comasare şcoala ar urma să rămână cu numele de „Singidava”, cadrele didactice s-au arătat nemulţumite că n-au fost informate de către autorităţile locale în legătură cu demersul unificării, măcar la nivelul conducerii, acestea aflând de respectivul proiect doar cu două ore înainte de şedinţa de consiliu local. Iar dacă tot se doreşte luarea de măsuri care să echilibreze cifra de şcolarizare la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ astfel ca să nu fie nicio şcoală cu efectiv sub 300 de elevi, conducerea şcolii se întreabă cum poate fi explicată următoarea situaţie. Prin unificarea Şcolii generale nr. 2 (351 elevi) cu şcoala „Singidava” (389 elevi), rezultă un efectiv de 740 de elevi, în timp ce Şcoala generală nr. 1, numără 231 elevi, are două localuri de activitate şi rămâne de sine stătătoare. La fel se întâmplă cu şcolile generale nr. 3 (426 elevi, 2 localuri) şi „Ioan Mihu” Vinerea (140 elevi) care rămân aşa cum au fost. În opinia lor există decizii care n-au niciun fel de raţiune atâta timp cât nu se ţine seama de realităţile particulare ale fiecărei şcoli, de performanţe şi modul în care reuşesc ca pe vremuri de criză să facă cât mai puţine cheltuieli. Or Şcoala generală „Singidava” reprezintă un exemplu pozitiv în acest sens. Sau dacă tot se doreşte scăderea cheltuielilor cu atâtea localuri şcolare, de ce nu s-a mers şi pe comasarea celorlalte unităţi locale de învăţământ?
Pentru profesorii prezenţi la reuniunea aleşilor locali rămâne memorabilă o frază rostită de un consilier, membru al comisiei de învăţământ, care în opinia lor a şocat asistenţa şi pe care ne-au rugat s-o consemnăm: ”Ce-ar însemna să vă consultăm pe toţi cu deciziile pe care le luăm? Suntem 19 consilieri aleşi de d-voastră, noi decidem ce trebuie făcut şi ne asumăm acest lucru, iar dacă nu vă convine nu ne mai votaţi”. Chiar dacă replica pare „fără comentarii”, conducerea instituţiei şcolare consideră că ISJ Alba va ţine seama de interesul învăţământului cugirean şi nu al unor orgolii politice, iar aleşii locali vor lua în final cea mai înţeleaptă decizie. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

TREI unități de învățământ din Alba primesc titlul de „Școală Europeană”: Care sunt instituțiile câștigătoare

Bera Larisa

Publicat

în

TREI unități de învățământ din Alba primesc titlul de „Școală Europeană”: Care sunt instituțiile câștigătoare Trei unități de învățământ din județul Alba, au obţinut titlul „Şcoală Europeană” în cadrul competiţiei cu acelaşi nume, organizată de aproape 20 de ani de către Ministerul Educației prin Inspectoratele Școlare Județene, la care participă instituții care au fost şi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea