Colocviile tinerilor scriitori, anul acesta mai sărace în… participare
Sâmbătă, 28 aprilie 2012, s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie de la Alba Iulia a Colocviilor Tinerilor Scriitori, manifestare susţinută integral de către Consiliul Judeţean Alba. Manifestarea a cuprins, ca în fiecare an, o sesiune de dezbateri şi lecturi publice, ce s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, prezentarea a doi tineri poeţi, precum şi cea a invitatului special al acestei manifestări, scriitorul Aurel Pantea, preşedintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, totul încheindu-se cu o agapă şi cu un meci de fotbal, în care s-au amestecat deopotrivă scriitorii şi criticii „rupându-şi picioarele cu care scriu”! A mai avut loc şi decernarea premiilor colocviilor, stabilite de un juriu compus din: preşedinte- criticul Alexandru Cistelecan, membri-Nicolae Oprea, Andrei Terian, Mircea A. Diaconu şi Aurel Pantea.
S-au acordat trei premii, după cum urmează: Poezie – Marius Ianus; Proză – Filip Florian; Critică literară – Alex Goldiş. De menţionat faptul că prezenţa de anul acesta a fost mai „subţire”, din lipsă de… public! Au onorat, totuşi, cu prezenţa lor, această manifestare generoasă următorii, pe care vă lăsăm pe dumneavoastră să-i recunoaşteţi din scrierile lor: Uncristian, Aida Hancer, Marius Miheţ, Călin Crăciun, Iulia Iarca, Dana Sala, Mihai Vieru, Ion Mărgineanu, Ştefan Dinică ş.a. Prezent la manifestare, în calitate de susţinător permanent al activităţilor culturale de ţinută, precum aceasta, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a declarat: „Indiferent ce rezultat vor avea alegerile viitoare, sper că ceea ce am iniţiat noi pe tărâm cultural să nu înceteze. Iar dacă tot eu voi fi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, sper că voi avea un consiliu suficient de flexibil şi de deschis, ca să nu blocheze proiectele pe care noi le-am demarat şi le-am perpetuat până acum. Dar chiar şi dacă voi fi un simplu consilier sau un simplu om politic, voi avea aceeaşi atitudine faţă de actul cultural. Pentru că nevoia de cultură, de instituţii şi de proiecte culturale este, cred, mai mare acum decât oricând. Aceasta, cultura, este cartea noastră de vizită, aceasta este identitatea noastră europeană…”
Ioan HĂNŢULESCU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 4 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana