Rămâi conectat

Actualitate

Colegiul Pacienţilor: Medicii de familie şi autorităţile nu le spun pacienţilor că pot merge în centrele de permanenţă

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Colegiul Pacienţilor: Medicii de familie şi autorităţile nu le spun pacienţilor că pot merge în centrele de permanenţă

Centrele de permanenţă sunt cabinete ale medicilor de familie cu program extins, gândite în special pentru oraşele mici şi zonele rurale, pentru ca oamenii să nu mai ajungă la spitalele de urgenţă pentru probleme medicale care pot fi tratate în cabinete.

Lipsa de vizibilitate a centrelor de permanenţă în cabinetele medicilor de familie, care nu informează pacienţii că există opţiunea de a primi gratuit asistenţă medicală pentru problemele minore de sănătate este printre principalele motive pentru care pacienţii merg în secţiile de urgenţă ale spitalelor, care sunt astfel aglomerate, potrivit Colegiului Pacien­ţilor.

Un alt motiv este şi că medicii care asigură gărzi în ambulatoriu cheamă pacienţii la spital în loc să-i îndrume către centrele de permanenţă, dar şi faptul că oamenii preferă să meargă la urgenţă pentru a beneficia de analize gratuite, în contextul în care dacă îşi fac programare aşteaptă mai mult, pentru că se termină plafoanele de decontare.

Responsabili pentru faptul că nu sunt cunoscute centrele de permanenţă, potrivit Colegiului Pacienţilor, sunt Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii, care „nu au făcut nicio campanie de popularizare a acestor centre“, iar aceste spaţii nu au buget de promovare şi de investiţii. De asemenea, în oraşele mari nu sunt suficiente centre de permanenţă, un exemplu fiind Bucureştiul, unde există doar două astfel de centre.

Colegiul Pacienţilor a trimis o propunere către Ministerul Sănătăţii prin care solicită creşterea importanţei centrelor în sistemul medical, lucru care va îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor şi va reduce costurile din spitale, sus­ţine Marilena Nicolae, director de ope­ra­ţiuni al Asociaţiei Colegiul Pa­cienţilor.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea