Rămâi conectat

Actualitate

Colegiul Militar „Mihai Viteazul”: Premiile de onoare au adus diplome, bani şi faimă elevilor laureaţi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cu prilejul ceremoniei închiderii anului şcolar 2011 – 2012, pe platoul din incinta Colegiului Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a avut loc festivitatea de decernare a premiilor de onoare ale instituţiei. Au asistat toţi invitaţii la ceremonial, oficialităţi judeţene şi locale, civile şi militare, în frunte cu col. Marcel Domşa – comandantul liceului şi gral. bg. dr. Ioan Manci – locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca. De asemenea, au luat parte conducerea Primăriei Vulcan:  Gheorghe Ile – primar şi Angela Stoica – viceprimar.  

Statul Major al Forţelor Terestre a acordat diplomă de excelenţă profesor  Paraschiva Fărcaş, pentru remarcabila activitate didactică pentru educarea şi formarea tinerilor militari, ea primind o diplomă de excelenţă, o plachetă şi un buchet de flori. De asemenea, SMFT a acordat diplome de merit: absolventei Simona Chişiu, pentru contribuţia deosebită la ridicarea calităţii actului artistic; elevei plutonier Iulia Săcădat, pentru remarcabila activitate desfăşurată în cadrul proiectului european Comenius; absolventului Daniel Buricea, pentru contribuţia deosebită la ridicarea calităţii actului artistic şi elevei plutonier adjutant Alexandra Oltean, pentru rezultate deosebite obţinute la faza naţională a olimpiadelor şcolare, rezultate ce i-au adus şi un premiu de 200 lei din partea SMFT.

1.Premiul Fundaţiei  „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruinţă”  care constă într-un minilaptop elevului cu cele mai bune rezultate la învăţătură şi media 10 la purtare în clasele IX-XI. Anul acesta premiul va fi primit de eleva plt.adj. OLTEAN ALEXANDRA – XI B, care va mai primi şi un premiu in bani pentru premiul special obţinut la olimpiada naţională de istorie. Premiul a fost decernat de general de brigadă doctor Ioan MANCI.

2. Premiul de onoare „Colonel (r) dr.ing. ANASTASIU GABRIEL” în valoare de 100 lei, care se acordă la sfârşitul fiecărui an de învăţământ, unui elev din clasele a XI-a cu rezultate foarte bune la chimie şi nota 10 la purtare. Premiul se acordă elevului sergent KOSS CORNELIU – XI D si este sponsorizat de către S.C. DIAFAN SRL.

3. Premiul de onoare „Colonel (r) ing. CONSTANTIN  HUREZEANU”, în valoare de 100 lei, care se  acordă anual celui mai bun elev la matematică. Se acordă elevului plt. BURICEA DANIEL – XII D şi este sponsorizat de către S.C. DIAFAN S.R.L.

 4. Acelaşi sponsor S.C. DIAFAN S.R.L acordă premiul de 100 lei şi celui mai bun elev la disciplina fizică, conform statutului. De acest premiu beneficiază elevul sg.maj. JULAN CĂLIN – XII A. 

5. Premiul de onoare „Col.(r) ing. Mihai Radu Eliat” în valoare de 100 lei se acordă elevului cu cele mai bune rezultate la disciplina informatică şi media 10 la purtare. Premiul este sponsorizat de către S.C. Diafan SRL şi se acordă elevului fruntaş VĂCARU ADRIAN – X D.

6. Premiul de onoare colonel (r) ing. Nicolae Mosora, absolvent promoţia 1938 Târgu Mureş, cavaler al ordinului „Mihai Viteazul”, în valoare de 100 lei, se acordă, conform regulamentului, absolventului dintre primii 5 în ordinea mediilor, care a fost desemnat prin vot de către colegi drept „cel mai bun camarad”. De acest premiu beneficiază elevul sergent PETRIDEAN MIRCEA ADRIAN – XII C. Premiul a fost înmânat de colonel (r) Stanciu Alexandru.

7. Premiul de onoare pentru cea mai bună activitate la limba şi literatura română, în valoare de 100 lei, se acordă elevei plutonier adjutant CHIŞIU SIMONA din clasa a XII-a D. Înmânarea premiului a fost făcută de colonel (r) Ion Nedelcu.

8. Premiile de onoare „SARMIZEGETUSA” au ajuns la cea de a treia ediţie. De aceste premii, în valoare de 500 lei fiecare, vor beneficia cei mai buni elevi la nivelul claselor a IX-a, a X-a,  a XI-a şi a XII-a, precum şi cel mai bun elev la nivelul colegiului, astfel:

  • El.frt. FUSU CASIANA  IX E – media 9,75
  • El.cap. COMŞA PAULA – X A – media 9,65;
  • El.sg. OLTEAN ALEXANDRA – XI B – media 9,87;
  • El.plt.adj.CHIŞIU SIMONA – XII D – media 9,68;
  • Cea mai mare medie din colegiu el.sg.OLTEAN ALEXANDRA – XI B – media 9,87;  

            Premiile au fost decernate de reprezentanţii Asociaţiei  Judeţene „Sarmisegetusa” a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Hunedoara, preşedinte domnul col.(r) Dănilă MOLDOVAN.

9. Premiul de onoare „General-maior Cristache Ştefănescu”. Conform statutului de înfiinţare a acestuia se acordă elevului cu cele mai bune rezultate la disciplina Pregătire militară. Premiul a fost constituit şi sponsorizat de către domnul locotenent-colonel (r) Uţiu Ioan, absolvent al colegiului nostru, promoţia 1978, care a înmânat premiul în valoare de 200 lei elevului plutonier UNGUREANU MARIAN – XI A

10. Premiul de onoare General de brigadă (r) Gheorghe Răbăcel, care a îndeplinit funcţia de comandant al colegiului în perioada 1978-1988, a iniţiat un premiu de onoare ce-i poartă numele, în valoare de 200 lei, premiu pe care l-a înmânat personal De acest premiu va beneficia, conform statutului, un elev cu rezultate remarcabile, media 10 la purtare. Anul acesta premiul se va acorda eleva plt.adj. OLTEAN ALEXANDRA – XI B.

11. Premiul de onoare „Comandor Spânu Zamfir” ajuns la cea de a doua ediţie în valoare de 100 lei se acorda elevului sergent MOLDOVAN ARNOLD din XII D care a avut cea mai bună prestaţie sportivă în acest an şcolar.

Cu ocazia acestui an şcolar s-au instituit alte premii, după cum urmează:

12. Colonel (r) Voicu Cioara, comandant al Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” în perioada 1997-2008, va acorda, în acest an şcolar, un premiu în valoare de 200 lei elevului cu cele mai bune rezultate în acest an şcolar, respectiv eleva plt.adj. Oltean Alexandra. Înmânarea premiului a fost făcută de către comandantul colegiului, colonel Marcel DOMŞA.

13. În acest an şcolar S.C. Agronov SRL acordă două premii de onoare următorilor elevi: OLTEAN ALEXANDRA – XI B – rezultate foarte bune şi cea mai mare medie din colegiu şi JULAN CĂLIN – XII A – rezultate foarte bune în cei patru ani de colegiu la disciplina geografie. Premiile în valoare de 200 lei fiecare au fost înmânate de sponsor, domnul director NOVAC GLIGOR.

14. Premiile de onoare din partea Ligii Scriitorilor Români, filiala Alba, pentru activitatea literară desfăşurată în cadrul Cenaclului „Sunetul muzicii” Sebeş. Premiile şi diplomele aferente vor fi acordate de către preşedintele Ligii Scriitorilor Români, Filiala Alba, domnul lt.col.(r) Petru FĂGĂRAŞ următorilor elevi: Timiş Andreea – XI B şi Mitrică Andrei – XII C.

Instituţia este deosebit de onorată de gestul de mare valoare educativă şi stimulativă al tuturor premiilor acordate de eşaloanele superioare şi de absolvenţii veterani şi sponsori cărora le mulţumim cu deosebit respect şi căldură!”, a declarat în numele beneficiarilor „maestrul de ceremonii” al evenimentului.

Robert GHERGU 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case Perioadele de caniculă pot reprezenta un disconfort prelungit pentru majoritatea oamenilor, iar alimentația joacă un rol important în ameliorarea sau agravarea acestuia.  Majoritatea oamenilor se confruntă cu un disconfort sporit în perioadele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea