Rămâi conectat

Actualitate

Colegiul Militar „Mihai Viteazul”: Premiile de onoare au adus diplome, bani şi faimă elevilor laureaţi

Publicat

în

Cu prilejul ceremoniei închiderii anului şcolar 2011 – 2012, pe platoul din incinta Colegiului Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a avut loc festivitatea de decernare a premiilor de onoare ale instituţiei. Au asistat toţi invitaţii la ceremonial, oficialităţi judeţene şi locale, civile şi militare, în frunte cu col. Marcel Domşa – comandantul liceului şi gral. bg. dr. Ioan Manci – locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca. De asemenea, au luat parte conducerea Primăriei Vulcan:  Gheorghe Ile – primar şi Angela Stoica – viceprimar.  

Statul Major al Forţelor Terestre a acordat diplomă de excelenţă profesor  Paraschiva Fărcaş, pentru remarcabila activitate didactică pentru educarea şi formarea tinerilor militari, ea primind o diplomă de excelenţă, o plachetă şi un buchet de flori. De asemenea, SMFT a acordat diplome de merit: absolventei Simona Chişiu, pentru contribuţia deosebită la ridicarea calităţii actului artistic; elevei plutonier Iulia Săcădat, pentru remarcabila activitate desfăşurată în cadrul proiectului european Comenius; absolventului Daniel Buricea, pentru contribuţia deosebită la ridicarea calităţii actului artistic şi elevei plutonier adjutant Alexandra Oltean, pentru rezultate deosebite obţinute la faza naţională a olimpiadelor şcolare, rezultate ce i-au adus şi un premiu de 200 lei din partea SMFT.

1.Premiul Fundaţiei  „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruinţă”  care constă într-un minilaptop elevului cu cele mai bune rezultate la învăţătură şi media 10 la purtare în clasele IX-XI. Anul acesta premiul va fi primit de eleva plt.adj. OLTEAN ALEXANDRA – XI B, care va mai primi şi un premiu in bani pentru premiul special obţinut la olimpiada naţională de istorie. Premiul a fost decernat de general de brigadă doctor Ioan MANCI.

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Premiul de onoare „Colonel (r) dr.ing. ANASTASIU GABRIEL” în valoare de 100 lei, care se acordă la sfârşitul fiecărui an de învăţământ, unui elev din clasele a XI-a cu rezultate foarte bune la chimie şi nota 10 la purtare. Premiul se acordă elevului sergent KOSS CORNELIU – XI D si este sponsorizat de către S.C. DIAFAN SRL.

3. Premiul de onoare „Colonel (r) ing. CONSTANTIN  HUREZEANU”, în valoare de 100 lei, care se  acordă anual celui mai bun elev la matematică. Se acordă elevului plt. BURICEA DANIEL – XII D şi este sponsorizat de către S.C. DIAFAN S.R.L.

 4. Acelaşi sponsor S.C. DIAFAN S.R.L acordă premiul de 100 lei şi celui mai bun elev la disciplina fizică, conform statutului. De acest premiu beneficiază elevul sg.maj. JULAN CĂLIN – XII A. 

5. Premiul de onoare „Col.(r) ing. Mihai Radu Eliat” în valoare de 100 lei se acordă elevului cu cele mai bune rezultate la disciplina informatică şi media 10 la purtare. Premiul este sponsorizat de către S.C. Diafan SRL şi se acordă elevului fruntaş VĂCARU ADRIAN – X D.

6. Premiul de onoare colonel (r) ing. Nicolae Mosora, absolvent promoţia 1938 Târgu Mureş, cavaler al ordinului „Mihai Viteazul”, în valoare de 100 lei, se acordă, conform regulamentului, absolventului dintre primii 5 în ordinea mediilor, care a fost desemnat prin vot de către colegi drept „cel mai bun camarad”. De acest premiu beneficiază elevul sergent PETRIDEAN MIRCEA ADRIAN – XII C. Premiul a fost înmânat de colonel (r) Stanciu Alexandru.

7. Premiul de onoare pentru cea mai bună activitate la limba şi literatura română, în valoare de 100 lei, se acordă elevei plutonier adjutant CHIŞIU SIMONA din clasa a XII-a D. Înmânarea premiului a fost făcută de colonel (r) Ion Nedelcu.

8. Premiile de onoare „SARMIZEGETUSA” au ajuns la cea de a treia ediţie. De aceste premii, în valoare de 500 lei fiecare, vor beneficia cei mai buni elevi la nivelul claselor a IX-a, a X-a,  a XI-a şi a XII-a, precum şi cel mai bun elev la nivelul colegiului, astfel:

  • El.frt. FUSU CASIANA  IX E – media 9,75
  • El.cap. COMŞA PAULA – X A – media 9,65;
  • El.sg. OLTEAN ALEXANDRA – XI B – media 9,87;
  • El.plt.adj.CHIŞIU SIMONA – XII D – media 9,68;
  • Cea mai mare medie din colegiu el.sg.OLTEAN ALEXANDRA – XI B – media 9,87;  

            Premiile au fost decernate de reprezentanţii Asociaţiei  Judeţene „Sarmisegetusa” a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Hunedoara, preşedinte domnul col.(r) Dănilă MOLDOVAN.

9. Premiul de onoare „General-maior Cristache Ştefănescu”. Conform statutului de înfiinţare a acestuia se acordă elevului cu cele mai bune rezultate la disciplina Pregătire militară. Premiul a fost constituit şi sponsorizat de către domnul locotenent-colonel (r) Uţiu Ioan, absolvent al colegiului nostru, promoţia 1978, care a înmânat premiul în valoare de 200 lei elevului plutonier UNGUREANU MARIAN – XI A

10. Premiul de onoare General de brigadă (r) Gheorghe Răbăcel, care a îndeplinit funcţia de comandant al colegiului în perioada 1978-1988, a iniţiat un premiu de onoare ce-i poartă numele, în valoare de 200 lei, premiu pe care l-a înmânat personal De acest premiu va beneficia, conform statutului, un elev cu rezultate remarcabile, media 10 la purtare. Anul acesta premiul se va acorda eleva plt.adj. OLTEAN ALEXANDRA – XI B.

11. Premiul de onoare „Comandor Spânu Zamfir” ajuns la cea de a doua ediţie în valoare de 100 lei se acorda elevului sergent MOLDOVAN ARNOLD din XII D care a avut cea mai bună prestaţie sportivă în acest an şcolar.

Cu ocazia acestui an şcolar s-au instituit alte premii, după cum urmează:

12. Colonel (r) Voicu Cioara, comandant al Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” în perioada 1997-2008, va acorda, în acest an şcolar, un premiu în valoare de 200 lei elevului cu cele mai bune rezultate în acest an şcolar, respectiv eleva plt.adj. Oltean Alexandra. Înmânarea premiului a fost făcută de către comandantul colegiului, colonel Marcel DOMŞA.

13. În acest an şcolar S.C. Agronov SRL acordă două premii de onoare următorilor elevi: OLTEAN ALEXANDRA – XI B – rezultate foarte bune şi cea mai mare medie din colegiu şi JULAN CĂLIN – XII A – rezultate foarte bune în cei patru ani de colegiu la disciplina geografie. Premiile în valoare de 200 lei fiecare au fost înmânate de sponsor, domnul director NOVAC GLIGOR.

14. Premiile de onoare din partea Ligii Scriitorilor Români, filiala Alba, pentru activitatea literară desfăşurată în cadrul Cenaclului „Sunetul muzicii” Sebeş. Premiile şi diplomele aferente vor fi acordate de către preşedintele Ligii Scriitorilor Români, Filiala Alba, domnul lt.col.(r) Petru FĂGĂRAŞ următorilor elevi: Timiş Andreea – XI B şi Mitrică Andrei – XII C.

Instituţia este deosebit de onorată de gestul de mare valoare educativă şi stimulativă al tuturor premiilor acordate de eşaloanele superioare şi de absolvenţii veterani şi sponsori cărora le mulţumim cu deosebit respect şi căldură!”, a declarat în numele beneficiarilor „maestrul de ceremonii” al evenimentului.

Robert GHERGU 

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Care ar putea fi soarta Ucrainei, dacă va pierde războiul? Ce spune un oficial rus

Publicat

în

Care ar putea fi soarta Ucrainei, dacă va pierde războiul? Ce spune un oficial rus

Un politician rus și reprezentant desemnat de Putin în regiunea anexată Crimeea afirmă că este puțin probabil ca Ucraina să continue să existe în forma sa actuală, anunță mediafax.

Georgy Muradov a sugerat că Ucraina va deveni probabil o federație sau un grup de state, relatează agenția de presă de stat rusă RIA, citată de Al Jazeera.

El a adăugat că nicio țară care se respectă pe sine nu ar tolera o încălcare flagrantă a drepturilor propriului popor în statele vecine, invocând argumentul pe care Moscova îl folosește în mod obișnuit pentru că a invadat Ucraina.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Și cu atât mai mult dacă aceste încercări au ca rezultat exterminarea totală a oamenilor, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani în ceea ce privește rușii și vorbitorii de limbă rusă din Ucraina, unde au trăit timp de secole în țara lor natală”, a spus el.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vitaminele care țin departe răcelile, gripele şi virozele: Ce se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar

Publicat

în

Vitaminele care țin departe răcelile, gripele şi virozele: Ce se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar

Mihaela Bilic recomandă întărirea sistemului imunitar pentru a ne proteja în sezonul rece, scrie romaniatv.net. O metodă bună și ieftină sunt vitaminele, susține specialistul.

”Sunt două tipuri de vitamine, unele care se dizolvă în grăsime (liposolubile): A, D și E. Sunt cele cu care corpul poate face depozite. Deci organismul are grijă de partea aceasta, deci nu trebuie să luăm suplimente prea multe pentru că există riscul de acumulare prea mare şi atunci mai rău stricăm decât beneficiem de prezenţa lor. Ele sunt antioxidante.

Celelalte vitamine sunt hidrosolubile, se dizolvă în apă: grupul de vitamine B și vitamina C. B-urile se găsesc în toate alimentele, B-12 se găsesc doar în produsele de origine animală. Nu avem voie să fim vegetarieni, mai ales când e vorba de copii. În schimb, vitamina C se elimină rapid, în fructe și legume, la 48 de h după cules scade la jumătate. Așa că nu ar fi rău în această perioadă să luăm un strop de supliment pentru imunitate, asta înseamnă cam 1 gram pe zi măcar o lună”, a declarat Mihaela Bilic.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mihaela Bilic: Stresul și alimentația afectează sistemul imunitar

Nutriționistul Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la stresul zilnic și alimentația pe care o adoptăm. Specialistul susține că sistemul imunitar poate fi afectat.

”La nivelul intestinului, la nivelul acestei microbiote despre care vorbim, zahărul are rol negativ. Stresul și alimentația afectează sistemul imunitar. Microbiota a fost definită ca un organ de sine stătător. Microbiota înseamnă miliarde de bacterii cu care noi conviețuim. Două kilograme din greutatea unui om de 60 de kilograme sunt reprezentate din bacteriile acestea benefice care ne populează organismul. Dacă nu ținem cont de aceste bacterii, atunci ne scade imunitatea și rezistența la boli. Acest „organ” imunitar”. 70% din imunitatea noastră trăieşte în intestin. Organismul nostru e populat cu aceste bacterii, dacă noi nu le hrănim nu mai aveam această armată biologică ce ne apără.

Noi ne naştem sterili la nivelul intestinului. Copilul trebuie să intre în contact cu cât mai multe alimente diferite. Trebuie să aibă contact cu 15 alimente, zilnic. Avem o alimentaţie plină şi sănătoasă, dar câteodată,mai ales după un tratament cu antibiotice, avem nevoie de aceste suplimente ca să întregim culturile bacteriene care au fost distruse. Suplimentele cu acele probiotice sunt cele mai benefice metode de a ne dezvolta şi a ne întări imunitatea pentru că nu au niciun efect secundar.

Noi le dăm în ideea în care o parte din acele bacterii se vor coloniza, vor rămâne în intestin pentru că inclusiv cu vârsta diversitatea acestor bacterii benefice scade din cauza vârstei, din cauza stresului. Stresul, pe lângă zahăr şi o alimentaţie excesiv de bogată în proteine şi săracă în carbohidraţi pentru că mor de foame dacă nu le hrănim. Nu realizăm că carbohidraţii ne hrănesc aceste bacterii, avem stresul, antibioticele. Tot ce aducem în intestin ne dezechilibrează această microbiotă. Produsele care fermentează sunt foarte benefice. Avem borşul, drojdia, care la fel sunt foarte bune”, a declarat Mihaela Bilic, la ”Vorbeşte lumea”.

Sursa: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat din Cricău, cu dosar PENAL după ce și-ar fi agresat concubina: Îi este interzis să se apropie de ea

Publicat

în

La data de 21 mai 2022, în jurul orei 23,15, în urma unui apel la 112, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au intervenit la o locuință de pe raza comunei Cricău, unde a fost semnalată o faptă de violență în familie.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, și-ar fi agresat concubina.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, polițiștii au emis, față de bărbat, un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, prin care i-a fost interzis să se apropie de femeie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare