Colegiul Economic „D.P. Marţian”: „Micul bucătar”
La Colegiul Economic „D.P. Marţian” Alba Iulia, în baza de practică dotată cu bucătărie şi echipamente din inox, a avut loc activitatea intitulată „Micul bucătar”, în cadrul căreia 14 elevi din clasa de profil, printre care şi câţiva băieţi, au pregătit câteva preparate culinare, sub competenta îndrumare a maistrului instructor, Elena Onea, după pregătirea teoretică efectuată în acest an şcolar cu prof. Anca Moghiroiu şi prof. Felicia Beca.Elevii, echipaţi corespunzător, au gătit mămăliguţă cu brânză şi ochiuri, la tavă, ouă umplute şi crutoane cu pesment prăjite în ulei. De asemenea, câteva dintre fete au pregătit cozonăcei cu nucă, numai buni pentru pus ca desert pentru meniul de Paşti, dar au şi vopsit ouă pentru masa pascală! A fost o activitate reuşită şi benefică pentru participanţi, care s-au antrenat în meseria pentru care se pregătesc, dar maiales pentru propria lor cultură… gastronomică, având în vedere că în bătrâni se spunea despre o fată că e numai bună de măritat doar atunci când ştie să facă mămăligă! Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul amplelor manifestări derulate de liceul albaiulian în cadrul programului „Şcoala altfel”.
R.G.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]