Colegiul Economic „D.P. Marţian”: „Micul bucătar”
La Colegiul Economic „D.P. Marţian” Alba Iulia, în baza de practică dotată cu bucătărie şi echipamente din inox, a avut loc activitatea intitulată „Micul bucătar”, în cadrul căreia 14 elevi din clasa de profil, printre care şi câţiva băieţi, au pregătit câteva preparate culinare, sub competenta îndrumare a maistrului instructor, Elena Onea, după pregătirea teoretică efectuată în acest an şcolar cu prof. Anca Moghiroiu şi prof. Felicia Beca.Elevii, echipaţi corespunzător, au gătit mămăliguţă cu brânză şi ochiuri, la tavă, ouă umplute şi crutoane cu pesment prăjite în ulei. De asemenea, câteva dintre fete au pregătit cozonăcei cu nucă, numai buni pentru pus ca desert pentru meniul de Paşti, dar au şi vopsit ouă pentru masa pascală! A fost o activitate reuşită şi benefică pentru participanţi, care s-au antrenat în meseria pentru care se pregătesc, dar maiales pentru propria lor cultură… gastronomică, având în vedere că în bătrâni se spunea despre o fată că e numai bună de măritat doar atunci când ştie să facă mămăligă! Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul amplelor manifestări derulate de liceul albaiulian în cadrul programului „Şcoala altfel”.
R.G.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Cultură Educație
FOTO | ,,Caragiale – întâlnire cu clasicii”: Prima ediție a unui concurs de teatru pentru elevi, la Cugir
,,Caragiale – întâlnire cu clasicii”: Prima ediție a unui concurs de teatru pentru elevi, la Cugir Prima ediție a Concursului de teatru ,,Caragiale-întâlnire cu clasicii” s-a bucurat, la Cugir, de participarea a trei trupe de elevi, reprezentând Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea, Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir și Școala Gimnazială „Singidava”. Elevii, coordonați de […]