Rămâi conectat

Ştirea zilei

COD ROȘU DE FURTUNĂ în județul Alba! Averse torențiale, descărcări electrice și grindină. Localitățile vizate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

COD ROȘU DE FURTUNĂ în județul Alba! Averse torențiale, descărcări electrice și grindină. Localitățile vizate

Meteorologii au emis vineri seară o alertă de COD ROȘU de furtună pentru județul Alba. Localitățile vizate de acest fenomen periculos sunt: Alba Iulia, Teiuș, Ighiu, Galda de Jos, Mihalț, Stremț, Sântimbru, Ciugud, Bucerdea Grânoasă, Berghin, Crăciunelu de Jos, Rădești și Ohaba.

Fenomenele meteorologice așteptate includ vijelii cu rafale de vânt ce depășesc 90 de kilometri pe oră, descărcări electrice frecvente, grindină și averse torențiale care vor aduna cantități de apă cuprinse între 25 și 35 de litri pe metrul pătrat.

Alerta intră în vigoare de la ora 22:00 și este valabilă până la ora 23:00. Este important să luați măsuri de precauție și să rămâneți în siguranță pe parcursul acestui interval de timp.

Reprezentanții ISU Alba au emis un avertisment: ”

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare 𝐂𝐨𝐝 𝐑𝐨𝐬̦𝐮 de vijelie, cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torențiale care vor acumula peste 25-35 l/mp. în localitațile: Teiuș, Ighiu, Galda de Jos, Mihalț, Stremț, Sântimbru, Ciugud, Bucerdea Grânoasă, Berghin, Crăciunelu de Jos, Rădești, Ohaba.

Codul Roșu este valabil până astăzi, la ora 23.00!

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis o avertizare RO- Alert pentru localitățile vizate.

La nivelul ISU Alba a fost activată Grupa Operativă, pentru creșterea capacității de răspuns la situațiile de urgență care ar putea apărea. De asemenea a fost înștiințat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în vederea activării centrului de permanență.

Evitați deplasările pe durata avertizării meteorologice.

În situația manifestării vântului puternic, întrerupeți orice activitate desfășurată în aer liber și adăpostiți-vă în imobile sau spaţii închise, care să vă asigure protecţia;

 Dacă este necesară evacuarea, mergi imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi.

Dacă ai fost surprins de viitură, urca în părţile de sus ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare.

În cazul în care mai ai timp, mută obiectele importante la etajele superioare ale locuinței.

Decuplează întrerupătorul general de energie electrică (contoar). Scoate aparatele electrice din priză.

Nu atinge echipamentele electrice dacă ești ud ori stai în apă.

Întrerupe instalaţiile de alimentare cu apă şi gaze.

Încuie uşile casei şi protejează ferestrele pentru a nu fi sparte de vânturi puternice, de curenţii de apă sau de obiectele duse de curenţii de apă.

Evacuează animalele şi bunurile de valoare în locuri sigure (de refugiu), dinainte stabilite.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei www.fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE | ACCIDENT MORTAL la Cisteu de Târnavă: Un bărbat de 46 de ani a decedat, în urma unei coliziuni între un autocamion și două autoturisme

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE | ACCIDENT MORTAL la Cisteu de Târnavă: Un bărbat de 46 de ani a decedat, în urma unei coliziuni între un autocamion și două autoturisme Un accident a avut loc joi, 25 iulie, în jurul orei 16.45, pe raza localității Cisteiu de Târnavă între un autocamion și două autoturisme. Două persoane ar fi suferit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea