COD ROŞU DE CANICULĂ: Primăria Orașului Cugir, recomandări pentru populaţie
Primăria Orașului Cugir avertizează populația ca vineri (4 august) și sâmbătă (5 august) să ia toate măsurile de protecție împotriva caniculei.
Administrația Națională de Meteorologie a emis cod roșu pentru aceste două zile, întrucât valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.
Pe perioada caniculei, Primăria Orașului Cugir a instituit trei puncte de prim ajutor în clădirea Serviciului Taxe şi Impozite, la Primărie şi în incinta Serviciului Public de Asistenţă Socială. Persoanelor afectate de căldură li se va oferi apă şi un spaţiu bine ventilat, iar la nevoie se face apel la asistenţă medicală. Puncte de prim ajutor vor fi și farmaciile din localitate, care au fost atenționate de către administrația locală cu privire la măsurile care trebuie luate în caz de nevoie.
Menţionăm că eventualele situaţii deosebite generate de temperaturile extrem de ridicate pot fi aduse la cunoştinţa Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cugir la numărul de telefon 0258/ 755 455.
Pentru a vă proteja de caniculă, este recomandabil:
- să evitaţi, pe cât posibil, deplasările în aer liber în intervalele orare cu temperaturi extrem de ridicate, adică între orele 11 – 18. Dacă totuşi ieşiţi în afara locuinţei, purtaţi pălării de soare, haine, lejere, din fibrenaturale şi de culori deschise.
- pe timpul deplasărilor prin căldură, sa aveţi la dumneavoastră o sticlă cu apă;
- beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.
- pe parcursul zilei faceţi duşuri calduţe, fără a vă şterge de apă.
- nu consumaţi alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;
- petreceţi cât mai mult timp în spaţii umbrite, răcoroase;
- respectaţi cu stricteţe regulile de igienă;
- O precauţie deosebită trebuie să manifeste vârstnicii, persoanele cu boli cronice, persoanele cu dizabilităţi şi copiii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 3 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor