Rămâi conectat

Actualitate

CNAIR lansează o aplicație unde vor putea fi semnalate obstacolele din trafic. Când va fi operațională

Ziarul Unirea

Publicat

în

CNAIR lansează o aplicație unde vor putea fi semnalate obstacolele din trafic. Când va fi operațională

Printr-o aplicație oficială a Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere, șoferii vor putea semnaliza obstacolele din trafic, așa cum sunt gropile, marcajele lipsă sau lucrările de reparații.

Va funcționa la fel ca aplicațiile de profil, în care șoferii raportează probleme. Diferența este că administratorii drumurilor trebuie să găsească soluții și să rezolve rapid deficiențele anunțate.

Aplicația dezvoltată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu diferă cu mult față de cele folosite deja de majoritatea șoferilor. Va monitoriza problemele de pe autostrăzi și drumurile naționale, în total 17 mii de km. Iar cei care vor raporta obstacolele vor fi șoferii, dar și angajații CNAIR, care trebuie să rezolve rapid problemele.

„Se va numi Punctul Național de Informații și va oferi informații pentru rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România. Fiecare cetățean care va dori să afle informații va putea intra pe această hartă și va vedea ce se întâmplă pe un anumit sector de drum. Anul acesta ar trebui să fie gata”, a spus un reprezentant al Ministerului Transporturilor.

„Ideea este bună că acolo unde sunt gropi și reparații este și trafic mare, nu? Decât să stai blocat o oră în trafic acolo unde se lucrează…”, spune un taximetrist.

Gropi, carosabil deteriorat, marcaje lipsă, zone cu vizibilitate redusă, zone de accident sau lucrări rutiere sunt câteva dintre problemele care vor putea fi raportate în mod voluntar prin aplicație. Viteza informațiilor furnizate ar putea fi un avantaj față de celelalte aplicații de trafic, spun reprezentații Ministerului Transporturilor.

„Dacă tot ne apucăm să facem o aplicație de la zero, trebuie s-o facem în primul rând bine din capul locului, de către niște profesioniști. După ce ai făcut aplicația trebuie să o promovezi. Dacă n-o promovezi este o ocazie perfectă să șifonezi niște bani publici și doar să stai cu o aplicație la sertar pe care n-o folosește nimeni”, a declarat președintele executiv al Asociației Pro Infrastructură.

În prezent, o hartă despre programele de construcții și rutele alternative este disponibilă pe site-ul Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică – CESTRIN.RO. Compania de drumuri are și un sistem care furnizează informații despre starea drumurilor, disponibil însă doar pentru furnizorii de servicii de transport și autorități.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea