Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Clujeanul Daniel Iuga a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*A furat un autoturism și a lovit o autospecială a polițiștilor din Alba Iulia, în timp ce era urmărit

Clujeanul Daniel Iuga, de 33 de ani, care a lovit o autospecială a polițiștilor din Alba Iulia în timp ce fugea cu o mașină furată, a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la 2 ani de închisoare cu executare. Sentința a fost pronunțată în data de 14 aprilie.

”(…) Condamnă pe inculpatul IUGA DANIEL pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, prev. de art. 85 alin. 2 din OUG 195/2002, în vigoare la data faptei, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. Condamnă pe inculpatul ID pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie dacă accidentul s-a produs ca urmare a unei infracţiuni, fără încuviinţarea poliţiei, prev. de art. 89 alin. 1 din OUG 195/2002, în vigoare la data faptei, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. În aplicarea art. 5 alin. 1 din noul Cod penal, în baza art. 34 lit. b din Codul penal din 1969, contopeşte pedepsele de 1 an închisoare, 6 luni închisoare, 1 an şi 6 luni închisoare şi 1 an şi 6 luni închisoare în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare, pe care o sporeşte cu 6 luni, urmând ca inculpatul IUGA DANIEL să execute în final o pedeapsă rezultantă de 2 ani închisoare (…)”, se arată pe portalul instanței.

Menționăm că inițial inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la 3 ani de închisoare cu executare iar această sentință a fost atacată cu apel, iar la rejudecarea dosarului, magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia au aplicat o pedeapsă redusă, în conformitate cu prevederile Noului Cod Penal.

Reamintim că Daniel Iuga a fost reținut de polițiștii din Alba Iulia în 16 ianuarie 2013, după ce a refuzat să oprească mașina pe care o conducea, la semnalul acestora. Clujeanul a fost urmărit prin oraș iar în final s-a oprit… în autospeciala polițiștilor. În urma verificărilor efectuate a rezultat că autoturismul pe care îl conducea a fost declarat furat înainte cu o săptămână, de pe raza municipiului Cluj-Napoca, și avea plăcuţe de înmatriculare false.

Bărbatul, pe care polițiștii au încercat să îl oprească inițial pentru depășire neregulamentară, a fost trimis în judecată pentru furt calificat, distrugere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi părăsirea locului accidentului ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea