Rămâi conectat

Ştirea zilei

Clement Negruț: ”Se impune imperios demiterea prefecților de Cluj și de Alba pentru proasta gestionare a situației de urgență din Apuseni”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Deputatul Clement Negruț, președinte al PMP Alba consideră că gestionarea ineficientă situației de urgență în cazul accidentului aviatic produs luni după-amiază în Munții Apuseni s-a făcut simțită și la nivel local, nu numai la ”vârful” instituțiilor abilitate să coordoneze și să se implice într-o astfel de acțiune, astfel că ar trebui să fie demiși și prefecții județelor Cluj și Alba.

Din discuțiile avute cu salvamontiștii a reieșit modul ilar în care acești oameni au coordonat așa-zisa celulă de criză din comuna Horea. Nu știau care e mai prefect ca celălalt. Sunt, la rândul lor, părtași la acest tragic eveniment. Cunosc foarte bine cum ar trebui să se desfășoare o astfel de acțiune în Instituția Prefectului. De urgență, imediat după aflarea evenimentului trebuia convocat Comandamentul pentru Situații de Urgență, convocare pe care trebuia să o facă prefectul. Din acest comandament fac parte ISU, Poliția, SRI-ul, STS-ul, instituțiile deconcentrate care au competență pe asemenea gen de eveniment – Inspectoratul Silvic ai cărui angajați cunoșteau cel mai bine zona. Nu s-a întâmplat acest lucru. Ba mai mult, inspectorul șef al ISU Alba a rămas blocat în instituție, probabil la ordinul dat de prefectul Gheorghe Feneșer. La locul evenimentului a plecat inspectorul adjunct. În opinia mea, alături de ministrul de Interne Radu Stroe ar trebui să-și depună mandatele și cei doi prefecți”, a spus Negruț.

Pe de altă parte, președintele PMP Alba și-a exprimat îndoiala că toți vinovații pentru deficiențele constatate în cadrul acțiunii de salvare a răniților vor fi sancționați și a declarat că este convins că aceștia ”sunt prea lași ca să-și recunoască greșelile și să-și depună demisia”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

48 de ani de la primul 10 olimpic al gimnasticii. 18 iulie 1976, ziua în care Nadia Comăneci a intrat in istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

48 de ani de la primul 10 olimpic al gimnasticii. 18 iulie 1976, ziua în care Nadia Comăneci a intrat in istorie Pe 18 iulie 1976, în urmă cu 47 de ani, Nadia Comăneci intra în istoria sportului mondial şi devenea regina gimnasticii, obţinând primul 10 şi surprinzând o lume întreagă, dar şi tabela de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea