Cine şi de ce atacă biserica şi eroii românilor?
Cine şi de ce atacă biserica şi eroii românilor?
Fiecare român de bună credinţă a constatat faptul că în ultimii ani s-au înmulţit atacurile asupra a tot ceea ce înseamnă spirit naţional românesc. Am participat la foarte multe acţiuni cultural-patriotice din Apuseni şi din alte zone din Transilvania şi din ţară. Peste tot am simţit aceeaşi emoţie şi mândrie naţională din partea românilor participanţi la aceste evenimente.
Toţi istoricii consideră că mai cu seamă credinţa strămoşească, tradiţiile, portul popular şi folclorul ne-au ţinut şi ne ţin uniţi ca popor. În vremuri grele, poporul român a fost îmbărbătat de mari eroi, de mari patrioţi şi mai ales de oameni sfinţi. Eroii Ţării Moţilor cred că sunt un bun exemplu în acest sens. Horea a murit tras pe roată, pentru popor. Avram lancu şi-a dat toată averea pentru popor şi a suferit ca nimeni altul de dorul libertăţii şi dreptăţii pentru moţii lui. Pentru tinerii de azi ai României, născuţi după 1989, Avram lancu ar trebui să fie modelul de urmat. Avea doar 24 de ani când a devenit conducătorul Revoluţiei de la 1848. Pentru cei care suntem oameni maturi, Horea ar trebui să ne fie modelul de luptă pentru propăşirea ţării şi a neamului. Din păcate, nu este aşa. Nu prea mai suntem vrednici urmaşi ai strămoşilor. Că dacă eram, situaţia din Apuseni şi din ţară ar fi fost mult mai bună.
Despre Horea, lancu şi alţi eroi naţionali se vorbeşte mult prea puţin chiar şi în noile manuale de istorie. Sunt indivizi care încearcă să-i denigreze şi să le ignore importanţa. Sunt mulţi indivizi care ne atacă şi credinţa. Interesul lor este simplu de bănuit: fără credinţă şi fără eroi am deveni ca o turmă de oi fără stăpân, condusă după bunul plac de multinaţionale şi ţări străine. Apoi, în ultimii ani, nu de puţine ori am asistat la manipulări mediatice („cu televizorul se minte mereu poporul”) în care, prin atingerea corzilor sensibile ale românilor (credinţa, familia, eroii) se încearcă mascarea adevăratelor probleme grave ale ţării, precum lipsa locurilor de muncă, exodul românilor în străinătate şi sărăcia. Nu trebuie să fim nici istorici, nici analişti politici ca să ne dăm seama că nu întâmplător Imnul Naţional începe cu îndemnul „Deşteaptă-te, române”! Tot un îndemn la deşteptare este şi faptul că, înainte de a deveni martir şi erou al neamului românesc, Horea a fost constructor de biserici.
Corneliu OLAR, primar al comunei Horea
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Replică PSD Alba: În loc să muncească pentru pensionari, conducerea PNL a Casei de Pensii se laudă și minte în presă. DEMISIA!
Replică PSD Alba: În loc să muncească pentru pensionari, conducerea PNL a Casei de Pensii se laudă și minte în presă. DEMISIA! Casa de Pensii Alba, condusă de PNL, ÎȘI BATE JOC DE PENSIONARI ȘI MINTE CU NERUȘINARE! În loc să muncească serios pentru a corecta numeroasele erori apărute în recalcularea pensiilor din județul Alba, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii