Cinci sucuri naturale de toamnă, foarte bune pentru creșterea imunității
Odată cu venirea sezonului rece, începem să ne gândim la ce trucuri să apelăm pentru a a avea o imunitate mai bună. Nu de alta, dar răcelile şi îmbolnăvirile sunt un pericol real în această perioadă. Dacă până acum nu ai găsit “răspunsul corect” la dilema ta, o soluţie excelentă pentru creşterea imunităţii sunt sucurile naturale de toamnă.
Pe lângă vremea mohorâtă şi temperaturile scăzute, toamna vine şi cu o mulţime de alimente sănătoase, care se recoltează acum şi pe care le putem transforma în “aliaţi de nădejde” împotriva îmbolnăvirilor. Aşadar, în cazul în care vrei să încerci şi tu varianta asta, iată mai jos cele mai eficiente sucuri naturale de toamnă pentru creşterea imunităţii.
Sucul de mere
Ştim deja că merele conţin vitamina C, o substanţă esenţială în susţinerea sistemului imunitar. În plus, sucul de mere vine cu şi mai multe beneficii: fibrele şi pectina ajută buna funcţionare a sistemului digestiv, iar antioxidanţii şi flavonoizii prezenţi în acest suc atenuează simptomele astmului şi susţin funcţia inimii şi a plămânilor.
Sucul de cătină
“Ginsengul românesc”, aşa cum i se mai spune acestui fruct, are aproape toate mineralele, vitaminele şi grăsimile esenţiale necesare corpului nostru. Sucul de cătină este un tonifiant natural, imunostimulator, antioxidant, extrem de eficient pentru a preveni sau ameliora răceala şi gripa.
Cătina se recoltează toamna, iar la noi în ţară, la Iaşi există o plantaţie de cătină 100% eco, ale cărei fructe sunt folosite în realizarea celui mai sănătos suc de cătină: Hipy. Plantaţia de 20 de hectare se află în Popricani, Iaşi, iar cătina albă ecologică este recoltată la început de toamnă, eşalonat, astfel încât conţinutul său să aibă un maximum de nutrienţi. Sucul de cătină Hipy este realizat doar din sucul şi pulpa acestor fructe, fără adaos de apă, zahăr şi conservanţi. În plus, sucul de cătină Hipy foloseşte cea mai bună metodă de conservare, congelarea, procedeu prin care nu se alterează proprietăţile benefice ale acestui fruct.
Sucul de pere
Ca atare sau în varianta de suc, perele sunt la fel de gustoase, dar şi de sănătoase. Antioxidanţi, minerale, vitamine, fibre – valoarea nutritivă a acestor fructe nu este deloc de neglijat, aşa că sucul de pere te va ţine departe de gripele şi îmbolnăvirile de sezon. În plus, sucul de pere ameliorează simptomele răcelii deja instalate, reducând febra şi durerile de gât.
Sucul de morcovi
Acum găseşti în pieţe cei mai dulci, proaspeţi şi sănătoşi morcovi. Aşadar, nu strică să faci o cură de suc de morcovi. Bogat în betacaroten, sucul de morcovi ne întăreşte sistemul imunitar, îmbunătăţind totodată şi vederea sau sistemul digestiv. Ca atare sau în combinaţie cu alte fructe şi legume de toamnă, sucul de morcovi este la fel de sănătos!
Sucul de varză
Credeai că sucul de varză e bun numai în curele de slăbit? Ei bine, acest suc este bogat în minerale , dar şi în vitamina C sau K ceea ce îl face eficient şi în lupta contra răcelilor şi anumitor bacterii pe care le contractăm mult mai uşor în sezonul rece. Pe lângă asta, bineînţeles, ca bonus, sucul de varză te ajută şi să dai jos câteva kilograme.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Care este cea mai sigură mașină din 2024? Surpriza de pe locul UNU din topul celor mai vândute mașini din lume
Care este cea mai sigură mașină din 2024? Surpriza de pe locul UNU din topul celor mai vândute mașini din lume Euro NCAP a dezvăluit, în urma unor teste amănunţite, care este cea mai sigură maşină a anului 2024. Rezultatul este o surpriză uriaşă pentru şoferii din întreaga lume, mai ales că Volvo nu este […]