Rămâi conectat

Curier Județean

Cinci studenţi francezi au efectuat stagii de practică în judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

„Alba – La Manche, de la teorie la practică”, proiect al Consiliului Judeţean Alba prin care studenţi din departamentul La Manche, Franţa şi judeţul Alba desfăşoară stagii de practică, prin reciprocitate, în firme din cele două regiuni, a ajuns la cea de-a 5-a ediţie. La ediţia din acest an a proiectului, desfăşurat în cadrul parteneriatului de cooperare semnat în 2005 între judeţul Alba şi departamentul La Manche, au participat doi studenţi ai Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi trei studenţi ai Institutului Universitar de Tehnologie din Cherbourg – La Manche. Stagiile de practică pe care cei trei studenţi francezi le-au desfăşurat în judeţul Alba s-au finalizat marţi, 14 iunie, cu o vizită la CJ Alba unde oaspeţii au fost primiţi de vicepreşedintele Alin Cucui.
Alexandre Baugin, Alexandre Courtiol şi Kao Shai au desfăşurat, în perioada 4 aprilie – 11 iunie, stagii profesionale axate pe electronică – automatizare şi informatică industrială la trei societăţi importante din Alba – Baumit Teiuş, Bosch Rexroth România Blaj şi Atlantic Moon Alba Iulia. Cei doi studenţi ai Universităţii din Alba Iulia, Adriana Fleşer şi Marius Avram, s-au aflat în departamentul La Manche în perioada 28 martie – 6 mai 2011 şi au urmat stagii de formare în domeniul cadastrului, al măsurătorilor de teren şi al energiilor regenerabile.
„Schimbul de studenţi şi tineri dintre cele două regiuni demonstrează funcţionalitatea relaţiei pe care o avem cu departamentul La Manche. Este o acţiune care oferă oportunitatea instruirii unor specialişti de valoare, dar şi o punte de legătură pentru Universitatea din Alba Iulia, care are acum ocazia să îşi dezvolte noi legături internaţionale. Cei cinci studenţi mi-au împărtăşit impresiile lor şi mi-au spus că acest stagiu este o experienţă de viaţă foarte importantă şi o ocazie deosebită de a acumula cunoştinţe profesionale noi. Vom continua aceste schimburi de studenţi şi în anii următori pentru că sunt un real câştig pentru viitorul tinerilor din judeţul Alba”, a precizat Alin Cucui, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare Acesta mai este judecat și pentru act sexual cu un minor și pornografie infantilă Un tânăr de 28 de ani, din comuna Cergău, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de droguri, actr sexual cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea